Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cmok cmok

Szpital - Chirurg

Polecane posty

Gość cmok cmok

Muszę dostać się do szpitala, bo mam szkło w nodze (mały kawałek), a w mojej przychodni nie chce mnie przyjąć, bo nie mam numerka (wszystkie już wyciągnięte), czy potrzebne będzie mi ubezpieczenie, którego zresztą nie posiadam?

Gość cmok cmok
Już nieistotne, zapisałam się do lekarza pierwszego kontaktu w mojej przychodni i będę prosić o skierowanie.

Gość cmok cmok
No właśnie tu jest taki fest, że w tej przychodni jestem od urodzenia praktycznie i do tej pory jeszcze ani razu się nie zapytali o ubezpieczenie, więc cóż...

Gość cmok cmok
figiel - nie zapytają :) Już miałam tam leczone zęby, prowadzoną ciążę, robione badania, prześwietlenia i nigdy nie zapytali :)

Gość cmok cmok
Nawet miałam skierowanie do szpitala z tej przychodni i też w szpitalu bez zbędnych pytań się obyło, ale miałam wtedy skierowanie.

Gość cmok cmok
To wtedy będę się martwiła.

Gość cmok cmok
figiel - A no to ciekawe, bo jednak jest i możliwe i realne 🖐️

moja koleżanka dostała z nfz rachunek na 7tys. prawie zawału dostała, bo studiuje(zebrało się od 19r.ż.) i jest ubezpieczona przez rodziców. Załatwiała wszystko pół roku i się udało, ale oni naliczają odsetki. Nie żałuj na ubezpieczenie, bo mozesz w przyszłości pójść z torbami. Zorientują się prędzej czy później

Gość cmok cmok
Ale to nie jest tak, że nigdy mi nie odprowadzano składek :/ Miałam ubezpieczenie za każdym razem pracując na umowę o pracę, a trochę już przepracowałam z tym, że czasami zdarzyło się tak, że jak się zwolniłam to akurat pech chciał, że potrzebowałam dostać się do lekarza i nigdy nie było z tym problemu, o ile chciałam się dostać do swojej przychodni.

Gość cmok cmok
Poza tym jak mi przyjdzie rachunek na 7tys zł to będę się martwiła.

a jesteś zarejestrowana w UP albo masz męża, który pracuje? bo jeśli jedno to z dwóch to masz ubezp zdrowotne i nawet o tym nie wiesz

pamiętaj, że musisz mieć paski z wypłaty za okres, w którym pracowałaś, bo im musisz podstawić pod nos, sami nie szukają. Jeśli nie będziesz miała naliczą Ci więcej ja we wrocławiu za prywatne ubezpieczenie płacę 580zł/rok. Wszyscy lekarze dostępni z dnia na dzień, badania też. Warto się zastanowić :) Koleżanka chodziła 2*w roku do gina, a oni za 4lata policzyli 7tys.= około 8-10wizyt

Gość Oczywiście że jest
to możliwe. Jeżeli to jest Twoja macierzysta przychodnia od wielu lat, to trudno, żeby każdy ze specjalistów dopytywał się czy aby odprowadzasz składki , bo inaczej won. Ale nie daj boże stanie Ci się coś poważniejszego, jakaś operacja, jakieś dłuższe leczenie, to wtedy wyjdzie :) Ja miałam bardzo podobnie i jak trafiłam do szpitala na 6 dni z racji wyrostka, to mnie na trochę skwitowali... :-o 🖐️

Gość cmok cmok
Mąż pracuje, a w UP nie jestem zarejestrowana.

Gość Szklo w nodze ?
Z tym sie idzie do szpitala,ktory ma ostry dyżur bez skierowania

Gość A ja mam takie pytanie
Dopiero niedawno wykupiłam ubezpieczenie w axa, ale będzie ono aktywne dopiero jak przyślą mi kartę ubezpieczeniową do domu (1.07), a w przyszłym tygodniu mam zabieg w szpitalu i co jaj mam teraz zrobić? Czy jest możliwość doniesienia karty później?

Gość wangroffaaaaa
Minia85 jakie to ubezpieczenie? Napisz nazwę?