Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olgaaaa22laata

zastanawiam się czy

Polecane posty

Gość olgaaaa22laata

nie zmienić kierunku studiów. jestem na prawie na ambitnej uczelni. jest bardzo ciężko. przez pierwszy rok jakoś przebrnęłam choć to dlatego ,że miałam dużo szczęścia. teraz jestem na drugim.. wykorzystałam już 2 warunki na studia. jak dotąd zdałam 2 pierwsze egzaminy czyli prawo konstytucyjne i karne ,ale teraz czeka mnie cywilne i przeraża mnie ile materiału muszę przerobić. mamy parę książek , nie wiadomo z której najlepiej się uczyć , a prof pyta bardzo szczegółowo...nigdy nie była ,,kujonem" bo nie ograniczam się tylko do nauki , poza tym mam faceta ,znajomych i nie mam zamiaru z tego zrezygnować ,ale nie jestem też jakaś wybitnie zdolna... boję się czy dam radę. jeszcze rodzice mówią mi ,że mam uczyć się od rana do wieczora. miałam okazję zostać modelką ,ale nie zostałam właśnie przez studia...powiem wam ,że już żygać mi się chce ta nauką , tym narzekaniem rodziców ,że ie powinnam robić nic innego tylko siedzieć w książkach. a ja jestem młoda i nie chce całego życia spędzić na nauce. z drugiej strony trochę szkoda mi tracić te 2 lata studiów ( w sumie 3 bo miałam rok przerwy zanim poszłam na studia) . nie chcę zawieść rodziców i szkoda mi tej kasy , którą wydali na mieszkanie , książki dla mnie itd bo niczego mi nie brakowało... doradźcie co mam robić?

Gość ladaco
odezwała sie najmądrzejsza na kafeterii

Gość olgaaaa22laata
nie, nie myślałam tak i nie ,,bimbam sobie". ale przeraża mnie to ,że nie raz uczę się dużo i ledwo zdaje egzaminy. a teraz czeka mnie szczególnie cięzki , tak cięzkiego chyba jeszcze nie było. z faceta ,znajomych ,moich zainteresowań itd nie zrezygnuje , nie ma takiej opcji. ale boje się ,że sobie nie poradzę i ciężko mi znieść te ciągłe narzekania rodziców jak przyjadę do domu i chce sobie chwilę odpocząć. jak dotąd jakoś tam sobie radzę choć ledwo ,ale co będzie dalej?

Gość fhgjhjkk
ale przecież mozesz spróbować. Uwierz mi że warto się poświęcić a młoda kochana wiecznie będziesz tylko że kończąc prawo będziesz też miała jakieś aspiracje życiowe do końca życia a mo0delką byłabyś tylko kilka lat bo młodsze by Cię wygryzły. Niestety taka prawda. Zastanów się nad tym

Gość olgaaaa22laata
poza tym czasem czuje ,że przez tą naukę wiele rzeczy i tak mnie w zyciu omija.. ale z drugiej strony może warto bo mam znajomości i mam szansę skończyć aplikację? nie wiem już co robić :(

Gość olgaaaa22laata
bo boje się ,że kiedyś bede żałować jak zrezygnuje np ,że mało kasy zarabiam ,że nie starcza mi na wszystko.. chciałam kiedyś iść na dziennikarstwo ,ale rodzice wybili mi to z głowy ,że to mało przyszłościowe