Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowa mamusia

moja corcia ma w niedziele urodziny co podac na obiad gosciom??

Polecane posty

Gość malinowa mamusia

nie mam kompletnie pomyslu :( zamrazarka pelna miesa a ja po prostu nie wiem :( i wogole jakie salatki itd...zamowilam juz tort no i na tym na razie koniec...podpowiedzcie cos..

pieczone ziemniaczki, roladki dobiowe po rycersku, dużo surówek, faszerowane pomidory,można zrobić grilla :)

na obiad możesz podac ziemniaki bądź zrobic kluski zależy jak wolisz. Dobrze jest mieć kilka rodzajów mięsa np kotlety, jakieś upieczone mięsko, dewolaje. Zrób 2 rodzaje sałatek przepisów poszukaj w necie tam tego znajdziesz mnóstwo:) potem podajesz tort i inne ciasta, póxniej możesz zrobić np.barszczyk z krokietem i zimną płytę oraz podać to mięso które zostało z obiadu(jesli zostanie tego w miarę dużo)

Gość malinowa mamusia
no wlasnie chcialabym cos na swiezym powietrzu i cos takiego smacznego i prostego bo beda mezczyzni ktorzy lubia miecho i lubia dobrze zjesc :) mam schab poledwice aaa i nawet kawal szynki na pieczen tzn surowego miesa z szynki...czy jakos tak.

Gość malinowa mamusia
salatki i takie duperelki to sobie poradze najgorzej to mieso :( umiem dobrze gotowac ale kompeltnie nie mam pomyslu :( chyba mi mozg z tego goraca wyparowal

Gość malinowa mamusia
eee drogo by mnie te urodziny wyniosły. zamyślam podać na pierwsze płatki kukurydziane , a potem chipsy. mam mnóstwo kredytów

Gość gerrda
Jak goscie beda to raczej dwa rodzaje miesa. Np pieczen z karczku i udka kurczaka lub kotlety z piersi. Do tego kluski slaskie z sosem pieczeniowym lub mlode ziemniaczki. Do tego czerwona kapusta podsmazona i jakas sorowka.

Gość wg mnie to ......
zrob mizerie............pls,zrob mizerie....................

Gość malinowa mamusia
jak chcą żreć mięso to niech sobie kota czy gołębia złapią

Gość malinowa mamusia
to wyzej to podszyw.moze cos wymysle :( w kazdym razie dzieki za odzew

Gość gerrda
A jak masz poledwice to mozesz zrobic dzien wczesniej taki gulasz z poledwicy i pieczarek w smietanie. Pychotaa. A do tego udka na przyklad pieczone. Gulasz zrobisz dzien wczesniej, udka same sie pieka w piekarniku. Zostanie ci surowka i ziemniaki w dzien obiadu. Nie napracujesz sie duzo.

kluski śląskie narazie prowadzą, do tego mięsa , dewolaje, grill ale w obecnym okresie jest młoda kapusta na czasie ...wczoraj robiłam ...pasuje do klusek i bogatego mięsiwa dla facetów którzy lubią podeżreć sobie

Gość malinowa mamusia
gerda podaj przepis na ta poledwiczke :)

Gość Gerrdaa
Poledwiczke wieprzowa kroje w plastry i rozbijam dlonia. Jak jest wieksza to kroje na mniejsze kawalki. Przyprawiam poledwiczke i smaze na zloto na patelni. Osobno w wiekszym garnku smaze duzo pieczarek. Potem wrzucam poledwiczki do pieczarek dolewam wody, czy bulionu. Chwile razem sie gotuje. Potem zalewam to smietanka i zageszczam lekko. Wrzucam garsc pietruszki czy koperku. Powinno miec gesto konsystencje, cos jak gulasz.Doprawiam, jesli trzeba. Pyyychota :)

Gość malinowa mamusia
dziekuje bardzo napewno sobie to zrobie :)