Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona....

WIZYTA U GINEKOLOGA

Polecane posty

Gość zagubiona....

Dziewczyny wiem, że temat banalny...ale ja nie wiem jak powinno się do takiej wizyty przygotować...Temat trochę wstydliwy ale kogoś muszę się zapytać: gdzieś czytałam, że przed wizytą należy stosować czopki przeczyszczające bo wtedy lepiej jest brzuch badać jak jelita są opróżnione. Ale jedni mówią tak inni nie. Powiedzcie mi jak to w końcu jest, trzeba je stosować czy nie? Chciałabym się czuć jak najbardziej komfortowo na wizycie...

Gość zagubiona....
Boję się że mogę np. puścić bąka w tej dziwnej pozycji na tym fotelu...Help

Gość chinota
nic nigdy nie słyszałam o żadnych czopkach i nigdy nie stosowałam. Generalnie wizyta nie jest superprzyjemna bo musisz się rozłożyć i jest jasno ;) ale trzeba to przeżyć. ja się przygotowywałam tylko tak że po prostu szłam czysta i to wszystko... ale nie powinno się myć przed samą wizytą, tylko poprzedniego dnia wieczorem, żeby jednak był śluz naturalny, żeby lekarz widział jak wszystko działa. Nie używałabym żadnych kosmetyków w tych okolicach w dniu wizyty. Nie będziesz pierwsza i nie ostatnia ;)

no co Ty!! przeciez lekarz nie bedzie Cie az tak ugniatał zebys mogla jakas niespodzianke zrobic! poza tym zrobi Ci usg a to nic strasznego, jedynie mozesz sie ogolic zeby sie nie wstydzic ale nie musisz

Gość zagubiona....
To nawet wodą się nie myć w tym dniu? Przecież człowiek robi siku itd...Więc co to ma tak sobie moczem pachnieć? A jak z jedzeniem np. dzień przed nie je się posiłków np. od którejś godziny popołudniu? Ło matko....

Gość a ja się myłam
przed wizytą, bo wydzielina jest w pochwie, a pochwy sobie nie wymywam :) umyj, się, bądź czysta i higieniczna, możesz założyć spódniczkę, bo przed fotelem ją tylko podciągniesz, a nie będziesz musiała się cała rozbierać, ale to w zasadzie nie ma większego znaczenia. co do czopków to nie musisz brać, chyba, żę masz taką potrzebę. i nic się nie denerwuj.

Gość zagubiona....
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, strasznie się tym stresuję...

Gość zagubiona....
nawet myślałam żeby może wziąść coś na uspokojenie przed wizytą ale nie wiem czy to dobry pomysł...nie chcę tam spać. Trochę rozwiałyście moje wątpliwości

Gość chinota
zagubiona nie stresuj się, ja byłam pierwszy raz jak miałam może 12 lat, byłam z mamą, najgorszy jest pierwszy raz ;) potem już z górki. może pogadaj z jakąś koleżanką? Powiedz lekarzowi że idziesz pierwszy raz żeby ci wytłumaczył co i jak. Dobry lekarz też powinien sprawidzić piersi, ale nie zawsze to robią, a jeśli jesteś młodziutka to może nawet nie trzeba.

Gość zagubiona....
Mam przewlekłe problemy żołądkowo - jelitowe i chyba stąd te moje lęki czy coś mi się nie będzie działo...ehh...

Gość zagubiona....
Czy o tych problemach żoładkowo - jelitowych należy lekarzowi powiedzieć? Czasami muszę częściej z toalety korzystać po prostu... A taka młodziutka tu już nie jestem (20)...ale jakoś nie złożyło się wcześniej z ta wizytą

Gość chinota
możesz mieć w takim razie nerwicę - zespół jelita drażliwego czy coś takiego. Że w chwili zdenerwowania musisz częściej korzystać z toalety. W czasie moich wizyt u gina zawsze była u niego w gabinecie toaleta żeby można się przebrać itp zapytaj może jak jest u twojego lekarza. ostatnio chodziłam tylko prywatnie.

Gość zagubiona....
Na pewno jest wtedy większy komfort. Ja niestety idę państwowo bo nie mam kasy na prywatną wizytę

Gość zagubiona....
Tak też, jak mam okres to od razu mi się wszystko rozregulowuje, mam biegunkę czasem nudności itd...

to powiedz o tym lekarzowi bo moze masz cos na jajniku no torbiel i przez to masz wzdęcia i bóle, powiedz bo 1 z 2 moze miec wiele wspolnego wbrew pozorom

Gość zagubiona....
No powiem, nie sądziłam żeby torbiel na problemy gastryczne może wpływać...

no niestety tak, bo moze uciskac na inne narzady, ale nie chcialam Cie wystraszyc, poprostu taka prawda, ja jak mialam torbiel to nie moglam sie wyproznic, tak mnie bolalo wszystko, jelita, brzuch, jajniki, wszystko co pod piersiami az do wzgorka łonowego ale na szczescie to juz przeszlosc