Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobieta po 30-tce...

Wpadka - niekoniecznie ślub

Polecane posty

Dziewczyny, jako mężatka z kilkunastoletnim stażem, chciałam Was przestrzec przed decyzją o ślubie w czasie tzw. "wpadki". Małżeństwo to nie zabawa, a ja wzięłam ślub, bo mąż bardzo prosił, a matka powiedziała, że nie chce "córki z brzuchem" w domu :-( Gdybym mogła cofnąć czas, nigdy bym tego ślubu nie wzięła :-( Proszę, żebyście mocno zastanowiły się zanim powiecie w koście "TAK".

Gość bywaaa
A dlaczego?

Bo małżeństwo od początku jest nieudane, a dziecko nie ma dobrych wzorców. Przysłowie: "Nic na siłę" ma w sobie pewną mądrość :-)

ja też uważam ze decyzja o ślubie powinna być bardzo przemyślana i nie można go brać pod presją nawet ciąży lepiej zaczekać pomieszkać razem bez ślubu a jak się będzie układało wtedy legalizować związek jak później biegać po sądach brać rozwody lub być nieszczęśliwym i na to wszytko patrzy dziecko

Ale ja nie o księdzu :-) Są tu jakieś mężatki, które wzięły ślub, bo dziecko było w drodze? I jak Wam się układa?

Gość bywaaa
Każdy to wie ale wiecie jak jest w realu im ma się mniej lat tym bardziej rodzina silne wpływa na decyzję...mi to nie grozi, bo już jestem po ślubie, ale wiem że to jest bardzo skomplikowane...

Pani wodnik - święta prawda ! Dlatego piszę dla przestrogi. No chyba, że komuś bardzo zależy na ślubie.

Gość ja.........................
i jest jak jest

Gość porvokejszyn jak nic
no moj wujek wzial tak slub- dziewczyna miala 18 lat a on 20......rozeszli sie po roku a dziecko jest reaz wychowywane przez babcie bo zadne z rodzicow jeszcze sie nie wybawilo ........

Nie no, dla nas dziecko jest bardzo ważne. Teraz już większe ode mnie. Ale wtedy czasy były inne..... W każdym razie: Im dłużej trwa małżeństwo, tym trudniej się od niego odciąć.

Gość porvokejszyn jak nic
no moj wujek wzial tak slub- dziewczyna miala 18 lat a on 20......rozeszli sie po roku a dziecko jest reaz wychowywane przez babcie bo zadne z rodzicow jeszcze sie nie wybawilo ........

Gość ewrrwreree
zgadzam się w 100%, znam takie malzestwa z wpadki- wszystcy sa po rozwodzie

No i dlatego myślę, że najlepiej: - nie brać ślubu, - poczekać aż urodzi się dziecko - poznać się w życiu codziennym - ew. gdy wszystko gra - podjąć decyzję o ślubie. A już napewno wcześniej pomyśleć o 100 % metodzie antykoncepcyjnej :-)

Gość huhahihala
Ja wychodze z zalozenia ze skoro sie popelnilo jeden blad(nie myslac o antykoncepcji i uprawiajac seks z kims z kim sie nie ma zamiaru wiazac na stale) to najglupsza rzecza jest robic kolejny tylko z powodu tego pierwszego. Malzenstwo to nie zabawa i papierek dziecka nie wychowa. Lepiej miec szczesliwa mame i szczesliwego tate w innym miescie, niz rodzicow co sie zra jak psy w domu ktory powinien byc 'rodzinny'.

I z tą wypowiedzią się zgadzam :-) Niestety, człowiek uczy się błędach. A ja młoda i głupia byłam :-(

Teraz, gdy coraz częściej mówię mężowi o rozwodzie, on twierdzi, że praktycznie nic mi się nie należy. Kłamie - wiem o tym.