Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

naiwnaxd

czy obawiać sie ciaży ? pomocy

Polecane posty

Ostatnią miesiączke miałam 16 maja. Cykle mam 29dniowe. Owulacja powinna wystąpić 31 maja.. 2 czerwca uprawiałam stosunek bez zabezpieczenia do końca (było to w nocy z 1/2 czerwca ale praktycznie było chwilę po północy). Jakie istnieje prawdopodobienstwo, ze doszło do zapłodnienia? Pozdrawiam i prosze o pomoc

Kochana, niestety jest prawdopodobne że możesz zajść w ciążę. I według mnie to nawet spore, nie masz gwarancji że w tym cyklu owulacja nie przesunęła się np. dwa dni do przodu lub do tyłu. Poczekaj jednak do dnis spodziewanej miesiączki, jeśli nie wystąpi, zrób test. Pozdrawiam

Zgadzam się z koleżanką powyżej. Organizm to nie zegarek szwajcarski, jest wiele czynników, które mogły przesunąć owulację w obydwie strony. A miałaś jakieś objawy owulacji? śluz płodny? ból owulacyjny? mierzysz temperaturę? Nie pozostaje Ci nic innego, jak czekać i jakieś 2-3 tyg po stos zrobić test. jeśli ciąży nie będzie, pomyśl o jakichś zabezpieczeniach i pamiętaj, że istnieje jeszcze coś takiego jak antykoncepcja "po" (do 72 godz. po niebezpiecznym stosunku), np. escapelle (na receptę oczywiście). Mam nadzieję, że będzie dobrze:-)

własnie chciałam wziąc tabletkę ale niestyty nie wyszło. nieiwem co mam o tym wszystkim mysleć już ;/

Postaraj się nie stresować niepotrzebnie, nie każdy stosunek nawet w owulacje prowadzi do ciąży. Ja jak starałam się o dzidziusia to kochałam się z lubym niemal dzień w dzień do końca oczywiście i zaszłam w ciążę dopiero po 4 miesiącach. Więc spokojnie...bądź dobrej myśli. ale niestety musisz czekać. Żeby uniknąć stresu na przyszłość, ZABEZPIECZAJ SIĘ:-)

Gość Nie ma to
jak najpierw dawać dupy a potem mysleć o konsekwencjach.a kwicz teraz :D

Gość ala..
ja tak własnie zaszłam w ciaze;D powodzenia;]

Gość anonimowoooo
test albo badania krwi... ja niestety zaliczylam wpadke...chociaz dzis ide dopiero odebrac wyniki ale juz mi sie 1,5yg.okres spoznia i test pozytywny ;/

Gość teneryfaaa1
możesz nie mieć okresu ze stresu, ja tak miałam. zrób test to wszystko się wyjaśni

Gość poczekaj do 21-ej
albo własciwie do 19-ej, chwilę po 19-ej, wtedy wszystkie znaki na niebie pokażą czy jesteś w ciaży.

Gość anonimowoooo
niby po 6 dniach od stosunku juz wykrywa

dzisiaj 4 dzien jak nie mam okresu... w dniu spodziewanej miesiaczki bolał mnie brzuch i tak codziennie czasami mnie zaboli.. myslalam ze przyjdzie ale nie... do tego bolą mnie piersi jak dotykam.. test robilam 14 dni po stosunku (nie z porannego moczu) ale wyszedl negatywny (niewiem czy ma jakies znaczenie ze czesto sikam? ) to juz chyba wyklucza ciaze? co moze mi być w takim razie?

Gość skołowane kółko
A kto tutaj ma ci coś JESZCZE doradzić? :O Idź do ginekologa. Może masz jakieś zapalenie. Albo zrób test ciązowy z krwi - beta HCG.

no tak ale wiadome, ze do ginekologa od razu sie nie dostane... a chcialam zapytac bo moze ktoraś z Was tak miała... chyba od tego jest to forum co :(

Gość skołowane kółko
no ale co ci ktoś ma napisac? Zbadać cię ginekologicznie? :O Same sobie wmawiacie nieistniejące ciąże, nóż się w kieszeni otwiera. ROZSĄDEK potrzebny. Najlepiej siedzieć i czytać 50 topików o domniemanej ciąży, zamiast rozsądnie pomyśleć i iść na badanie. Test z krwi nie jest drogi, bez przesady. Skoro nie masz okresu, to wizyta u gina i tak wskazana, to nad czym tu myśleć? :O

no tak wiem o tym, ale zanim bede miala wizyte chyba moge sie tutaj kogos popytać? napewno nie tylko mi sie tak przytrafiło/

Gość vfddhdf
powtorz test jeszcze raz z rana :) zawsze powinno sie kupowac dla pewnosci 2 testy,. a nie tylko jeden :) mozliwe ze ciaza mogla sie troche pozniej rozwinac :) u mnei tez tak sie stalo.. owulacje powinnam miec 26, a kochalam sie moze 28/29 i co jestem w ciazy, a w ogole bym sie tego nie spodziewala!! i @ nie przyszla juz wcale.. nawet kropelki, a minely juz 2 cykle i jestem w ciazy

Gość Jessica Diamond
test powinnaś robić rano, używając pierwszego porannego moczu.