Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

B-)

dziennikarstwo na Kolegium Karko. POWINNY przygotowac do.. co to znaczy??

Polecane posty

Hm, taki jest zapis w opisie tego kierunku,ze studia w Kolegium karkonoskim w jeleniej gorze na kierunku dziennikarstwo i komunikacja spoelczna POWINNY pozwolic(czy cos takiego) na dalsze studiowanie,czyli uzupelniajace 2 lata. Jak to POWINNY? wiec nie mam zapewnione,ze bede mogla zrobic magistra na UniWroc?? powiedzcie cos,moze tos studiuje dziennikarstwo w KK?

Gość nie może być zapewnione
nigdzie tak nie jest. Rozpoczynając studia licencjackie masz pewność, że uzyskasz tu licencjat - nawet jeśli w przyszłym roku uczelnia nie otrzyma akredytacji, zbankrutuje lub połowa kadry zajdzie w ciążę - to będzie już dotyczyło młodszych roczników, mogą nie otworzyć studiów na następny rok, ale kto już zaczął będzie mógł bezpiecznie skończyć. Studia magisterskie to insza inszość - co roku uczelnia musi się starać o ich otwarcie i nigdy, nawet sam Harvard nie ma pewności, że otworzy studia magisterskie danego kierunku za 3 lata. Choć prawdopodobnie tak planują i nic nie wskazuje na to, by się miało nie udać, jednak gwarancję masz tylko na licencjat.

Czyli to jest ta ''powinnosc''? Balam sie raczej, ze np po kolegium karkonoskim nie przyjma mnie na UW, bo cos tam.. czy tak mzoe sie stac?? To wiem, ze nigdy nie ma pewnosci,ze kierunek ruszy. Ale czy po kolegium karkonoskim oddziale w jeleniej gorze przyjma mnie na UW??