Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie do wytrzymania!!!

Pieczenie po Tantum Rosa

Polecane posty

Kilka dni temu zaczęło mnie piec i swędzieć. Jest to taki lekko piekący świąd, a niekiedy nawet ból okolic łechtaczki i sromu :( Nie mam pojęcia skąd mi się to nagle wzięło. 3 miesiące temu rodziłam i nic nie złapałam, a teraz w te upały coś sie przyplątało. Dzisiaj przemyłam krocze Tantum Rosą i zaczęło okropnie mnie piec!! Straszne i nie wytrzymania pieczenie. Przeszło po 15 minutach. Dodam, że przemywałam krocze w połogu po nacięciu przy porodzie i nie szczypało ani nie piekło i się fajnie wszystko zagoiło. A teraz? Czemu mnie piekło? Miała któraś tak?

Żadna tak nie miała? :(

Gość ladyaanna
Stary temat, ale może jakaś inna dziewczyna ma podobny problem więc odpowiem. A więc swędzenie , pieczenie okolic intymnych to typowe dla grzybicy pochwy. Złapałam ją już 2 razy, to powszechne wśród kobiet. Straaasznie swędzi (szczególnie w okolicy łechtaczki). Zastosowałam Lactovaginal - kapsułki dopochwowe, i właśnie Tantum Rosa. Niestety po przemywaniu miejsca intymnego Tantum Rosa niesamowicie piekło! To dlatego że masz tam bakterie. Na ogół chwile popiecze, wtedy np aplikujesz Lactovaginal i idziesz spać. Po kilku dniach, tygodniu wszystko ustaje. Tak samo jak pieczenie przy podmywaniu Tantum Rosa. OSTRZEŻENIE: Dziewczyny, nie siadajcie na deskach klozetowych w publicznych wf (ja tak robiłam ale już nie zrobie), nie siadajcie na zimnych np płytkach, ziemi itd . Wszystko się sumuje.. i wtedy mamy takie problemy jak np. grzybica pochwy.