Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowanaa 333

Pytanie o przyszłosc !!!!!!

Polecane posty

Hej słuchajcie teraz ide do liceum. MAm nieciekawą sytuacje rodzinną - bardzo mało kasy, alkoholizm itp. Mam mega wysoka srednią - 5,55 i wygrane olimpiady itp. Ciocia z drugiego konca polski zaproponowała mi pomoc. Pytanie jechac czy nie jechgac? Byc na łasce u niej czy męczyc sie w patologii? Dodam, że w moim miasteczku nie am zbyt db liceum. Pomócie

Gość kdkdkdmzz,zmzm
jedź do ciotki, nie wahaj się! pomyśl o sobie!

ale tam u ciotki wielki świat a ja nawet nożem i widelcem posługiwać się nie umiem

Gość słuchaj jest wiele możliwości
np. ciocia może wystąpić o prawa opieki nad Tobą, możesz starać się o alimenty od rodziców, ale to wszystko trudne i wymaga męczącej procedury, zwłaszcza, że sprawa ma się toczyć między członkami rodziny. Skoro nieźle się uczysz, może masz szansę na jakieś stypendium? Zapytaj o to w szkole lub bezpośrednio w kuratorium oświaty - dowiesz jakie są możliwości i jakie masz szanse.

tak bardzo zabawne z tym podszywaniem naprawde ;/ ludzie jestescie żałośni - pytam bo nie wiem co zrobic i tyle. kdkdkdmzz,zmzm - neta opłacam ze stypendium ;d

mam własnie stypendium. nie bede występowała o odebranaie praw itp - 2 lata wytrzymam. Nie wiem tylko czy zostac w domu czy wyjechac

To musisz zdecydować sama - nie znamy przecież Twojej sytuacji, uczuć jakie żywisz do rodziców, tego czy np. nie musisz się nimi opiekować, jak Ci się układa z ciocią itp. Próbuję tylko powiedzieć, że nie musisz być tak do końca na jej "łasce", przynajmniej częściowo z tego stypendium lub np. korepetycji możesz się dokładać do opłat, możesz pomagać w domu. A czy rodzice nie mają nic przeciwko, nie będą oponować?

Ojca nie znam a mamie jest to raczej obojętne, byle bym jej nie przeszkadzała. Ciocie bardzo lubie, ale prawie jje nie znam. Jst osoba życzliwą itp. Mamą nie musze sie opiekowac, ale mimo wszytsko nie wiem czy moge zostawic ją w takiej chorobie - picie. Z drugiej strony nie da sobie pomóc uhhh

Hej, jeśli jeszcze tu jesteś, to poradzę Ci jeszcze tak: nie traktuj ewentualnego wyjazdu jako jakiegoś cyrografu - zawsze możesz wrócić do mamy, np. po semestrze.

Dziękuję wam wszystkim za odpowiedzi :) Poważnie muszę to przemyślec, ale jeszcze raz dzięki