Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamenia

angielski zwroty

Polecane posty

Gość mamenia

Mam prośbę zaczynam pracę jako kelnerka i potrzebuję różnych zwrotów, które przydadzą mi się w obsłudze klientów :) Zna ktoś jakąś stronę, gdzie takie znajdę? Albo byłby ktoś tak miły i napisał mi jakieś zwroty pl - ang. Z góry dziękuję za pomoc :)

Gość mamenia
up

are you ready to order? - jestes gotowy zeby zlozyc zamowienie? how well would you like you steak to be cooked? - jak ma byc wysmazony twoj stek? -rare -medium rare -medium -medium well -well done apron- fartuch flask - termos nie wiem co ci jeszcze tego napisac bo duzo jest..

Gość mamenia
1) Czy mogę przyjąć już zamówienie? 2) Smakowało państwu? 3) Życzą sobie coś jeszcze państwo? 4) Proszę to jest menu 5) Proszę poczekać, zaraz spytam szefa. 6) Płacą pańswo kartą, gotówką? 7) Przynieś już rachunek? 8) Polecam...

1) Czy mogę przyjąć już zamówienie? - are you ready to order ? 2) Smakowało państwu? - did you enjoy your food? 3) Życzą sobie coś jeszcze państwo? - would you like to order anything else? 4) Proszę to jest menu - here is the menu 5) Proszę poczekać, zaraz spytam szefa. - please wait a moment, i'm going to ask a chef (kucharza) albo boss (szefa restauracji). 6) Płacą pańswo kartą, gotówką? - are you paying by card or a cash? - 7) Przynieś już rachunek? - would you like me to bring you the receipt? 8) Polecam... - i recommend

Gość Jagoda idz już prosze!
1. Are you ready to order 2. did you enjoy it? 3. anything else you would like to order. mozna też do you fancy any coffee, tea, dessert? 4. there you are- menu? po co cos takiego mówic? :D 5. Can you hold on a minute, i'll ask boss 6.Would you like to pay cash or card? 7. I would recommend ...

o hehe 7. would you like a bill?

Gość Oba są poprawne wieśniaku!

a skad wiesz gdzie ona pracuje, w uk czy us... pffff

recepit to paragon bill - rachunek...

No niestety żonka bill to jest rachunek a receipt to -written acknowledgement that a specified article or sum of money has been received as an exchange for goods or services :D czyli po naszemu paragon :P

:) nie zgadzam sie...

nigdy bym nie spytała would you like a receipt w restauracji, tu sie mylisz, powertuj troszkę internet... reszta sie zgadza wiec sie nie martw :D

wow normalnie oniemiałam :P ahhaha nie mam zamiaru sie z toba przekrz\ykiwac kto gdzie i ile mieszka, wiem o czym pisze i tyle :) wrzuc na luzik kobiecinko!

o jej uniżona sługa jestem pani zaczerninej, jakby to roiło z ciebie jakąś lepszą pfff niektórym od siedzenia na kafe 24/7 klepki sie w głowie przestawiają hahhaha

a brzydka to ty jesteś jak noc :O ja bym nie udostępniała takiej beznadziejnej foty ...

pewnie ci przy barze słodza ze jesteś piekna niczym gwiazda hhahaha

jak widac po twoim nicku juz kogos sie czepialas.. a to ze umiesz angielski ze szkoly na poziomie zaawansowanym to na mnie wrazenia nie robi bo wiem jak ludzie tu mowia. i nikt nie mowi bill! chyba ze amerykanscy turysci. tez na poczatku jak przyjechalam to mowilam bill ale mnie poprawili.