Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kara123321

jak odzytywac wynik testow owu

Polecane posty

Gość kara123321

Czesc dziwczyny. Zastanawiam sie nad jedna sprawa w zwiazku z testami owu. Jak to w koncu z nimi jest. Testy sa pozytywne na 24-36 h przed owulacja. To by ie zgadzalo. Ale jak wychodza dokaldnie w dniu owulacji albo dzien po ?? Wczoraj test wyszedl mi pozytywny a dzis negatywny, druga kreseczka jest dosc wyrazna ale slabsza od kontrolnej. Wczoraj byla mocniejsza. Kiedy w koncu byla ta owulacja ?? A moze jestem w trakcjie lub tez dopiero wystapi np jutro ? Po wzorajszym tescie by wychodzilo ze owu mam miec za 24-36 h czyli dzis lub jutro . A dzis test negatywny . Nic juz z tego nie rozmumiem pomozcie

kreski mają być mniej więcej jednakowej barwy obie. jak są idealnie tej samej to własnie jest owulacja.

Gość kara123321
to dlaczego wszedzie pisza ze jezeli kreski sa tej samej barwy lub testowa ciemniejsza od kontrilnej to owu wystopi w ciagu 24-36 godzin. Chyba cos sie tutaj nie zgadza .....

no bo to są wartości średnie. u niektorych kobiet wyrzut jajeczka jest wczesniej, juz w pare godzin po wyrzucie hormonów, a u niektorych później, nawet i po 3 dniach. generalnie przy staraniach najbezpieczniej jest założyć że to "juz", bo jak bedziesz chciala odczekiwac te 24-36h żeby współżyc teoretycznie dokładnie w owulacje to moze sie zdarzyć że ja po prostu przegapisz. chyba ze jestes mega-książkowa, ale to wyjdzie dopiero na monitoringu cyklu przy pomocy USG :)

Gość kara123321
tylko ze ja wlasnie chcialabym trafic dokladnie w owu lub tuz po niej gdyz chcemy zwiekszyc szanse na chlopca :))) wczoraj mialam dwie kreski wyrazne dzis juz nie , rano bylo przytulanko , jest jakas szansa ????