Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxzet

jak poskromić nerwy?

Polecane posty

Gość xxxzet

Zauważyłam, że od jakiegoś czasu jest nerwowa. Wszystko jest w porządku, mam dobry humor i nagle jedna drobnostka potrafi mnie wyprowadzić z równowagi, wychowuję dwójkę małych dzieci i czasem zdarza mi się na nich krzykiem odreagować złe emocje... Jak sobie z tym radzić? Czy jest wśród Was kto był nerwusem i powiedział sobie dość! Jak nerwy mogą mną kierować! Wiem, że to jest możliwe bo moja mama opowiadała mi o swoich znajomych którzy właśnie powiedzieli sobie dość, ale nie mam możliwości kontaktu z nimi, dlatego pytam Was, macie może jakieś rady? Narazie kupiałm sobie Persen i gdy np czuję, że w powietrzy wisi kłótnia z Mężem to biorę sobie tabletkę, ale nie wiem czy to pomaga, czy raczej powinno się to brać profilaktycznie?

Gość xxxzet
Nie radźcie mi aby żadnych terapii bo to odpada, zresztą problem nie jest aż tak zaawansowany, chodzi mi tylko o uspokojenie się i odzwyczajenie tych reakcji nerwowych zanim to wszystko dojdzie za daleko...

Gość xxxzet
halo, wypowie się ktoś?

Gość nowa gracha

Gość xxxzet
sami spokojni na tym kafe... Aż Wam zazdroszczę opanowania...

Gość nowa gracha
jeśli nie jest tak żle to tabletki ziołowe uspokajajace 3*2

Gość xxxzet
3*2 yyy??

Gość heniopenio
brak ci porządnego ruchania i nerwy by przeszły bez tabletek :)

Gość nowa gracha
trzy razy dziennie po dwie

Gość xxxzet
a i tu się mylisz, ruchanie 2 razy dziennie (czasem raz), także diagnoza nie trafna :P

Gość xxxzet
nowa gracha a jakie te tabletki? persen może być? I tak profitaktycznie aż tyle tabletek? przecież to mnie oglupi totalnie...

Gość chichotpaszczura
no jak nie brak ruchania, to brak czułości mąż cię nie przytula nie głaszcze po główce i stąd te nerwy :)

Gość nowa gracha
to ich nazwa-tabletki ziołowe uspokajajace

Gość xxxzet
przytula! Po główce może nie głaszcze ale za to masuje mi stopki :P a tak na poważnie, nie w tym problem, on też jest nerwus i chyba nauczyłam się od niego tak reagować... Ale chcę z tym skończyć! Póki jeszcze dam radę, tylko proszę o pomoc i rady

Gość xxxzet
nowa gracha dzięki, a ile one kosztują? Stosowałaś je może?

Gość xxxzet
hej, wypowie się ktoś jeszcze? wolałabym z doświadczenia

Gość xxxzet
up, podbijam temat i proszę o rady...

Gość kasia0419
ja tez miałam taki problem i sadze ze nauczyłam sie tego od swojego partnera... powiedziałam sobie dosć w momencie kiedy malo nie eksplodowałam i nie uderzyłam swojego dziecka. poszłam do apteki i poprosilam o jakieś ziołowe hermatki na uspokojenie, najbardziej pomagała mi meliska:) zaczełam ja podawać mojemu partnerowi, oczywiscie po kryjomu, bo gdybym mu powiedziała ze to melisa to by nie wypił...z czasem sie troche opanowaliśmy, ale nie na dlugo..postanowilam wyjechac i odpocząć, od dziecka i mojego partnera. pomogło, wrociłam i wszystko było jak dawniej, poprostu musielismy od siebie odpoczać, kobiety tego potrzebuja, zwlaszcza przy dziecku!!!!

Gość kasia0419
i nie bierz tych tabletek bo pozniej sobie bez nich nie poradzisz i stana sie twoim uzaleznieniem...ja stawiam na naturalne ziółka:) od niech sie nie uzaleznie, a jesli nawet ...to bedzie przyjemne uzaleznienie:) i zdrowe:) jesli to Ci nie pomoże, może powinnas sie wybrać do psychologa, po rade:)

Gość kasia0419
moja koleżanka zrobiła najgłupsza rzecz jaka mogła zrobić, żeby poskromić nerwy zaczeła palić papierosy. Mówiła że to jej pomaga..ale ja w to nie wierze, ona sobie to tylko wmawiała...i to tak mocno, ze zaczeła w to wierzyc, teraz chodzi i namawia wszystkich do palenia... głupota!!