Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna258973489

co powiedziec przy spowiedzi??

Polecane posty

Gość martyna258973489

ostatnio w spowiedzi bylam 6 l;at temu i dzis znow musze bo pojutrze mam bierzmowanie. ale nie pamietam co sie mowi przy spowiedzi!!!!!!! pomoze ktos??????????

Gość aasaddafa
niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus. Ostatni raz u spowiedzia byłam: ...... Obraziłam Boga nastpeującymi grzechami......... Wiecej grzechów nie pamietam, za wszystkie załuję i prosze o rozgrzeszenie. a potem bij sie w piersi i pomysl jak bardzo załujesz zza swoej grzechy. przed spowiedzia polecam rachunek sumienia.

Gość martyna258973489
a co ksiadz bedzie robil tym czasem co bede sie bic po piersi?

jak nie to smialo wal wszystkie swoje grzechy o sexie oni sie wtedy masturbuja :D i lubia takie tematy

Gość aja mam głupi pierscinek
bedzie prosił o rozgrzeszenie dla ciebie

a naj lepiej powiedz ze podnieca cie facet w sutannie :D:D:D to go rozgrzeje

jak wyznasz grzechy to ksiądz będzie Ci tłumaczył co można, co należy, a co trzeba poprawic w Twoim postępowaniu aby było ono "Bogu miłe". potem ksiądz bedzie sie modlił za Ciebie i albo rozgrzeszy, albo nie. chociaz pewnie rozgrzeszy bo ni mam pojecia c w Twoim wieku mozna zrobic takiego żeby eni rozgrzeszył :P

ludzie to zwykly czlek do boga sie modlcie i proscie o rozgrzeszenie grzechow nie do klech co maja wiecej dzieci rozsianych po polsce niz wy z waszego malzenstwa :P

a co Cie to obchodzi ile on ma dzieci?? ksiadz tez ma prawo grzeszyc, bo jest tylko człowiekiem. nawet święci grzeszyli, często dośc mocno. ale zgodnie z wyznaniem katolickim aby uzyskac rozgrzeszenie musisz sie wyspowiadac u kapłana i over. nie ma o czym dyskutowac.

Gość ja też mam pojutrze
Bierzmowanie i muszę iść do spowiedzi a dawno nie byłam, baaardzo dawno :P

Gość ja też mam pojutrze
w jakim mieście masz?;)

przypuszczam ze raptem max szesc lat wczesniej, przed pierwsza komunią :P

Gość mnie się wydaje, że dziewczyny
piszą o bierzmowaniu dla dorosłuch :P

Gość aaagniiiee
hehehe gdybym poszła do spowiedzi (a niewybieram sie bo zerwałam z ta organizacją) musiałabym powiedziec ze u spowiedzi byłam ostatnio 8 lat temu,spox

Gość aaagniiiee
kumpeli kiedys ksiadz tłumaczył ze popełnia grzech bedac na facecie(musiała mu sie tłumaczyc w jakiej pozycji to robią),bo kobieta ma byc pod mężczyzną.gdybym była na jej miejscu(pisze zupełnie powaznie)powiedziałabym''spierdalaj skurwielu pojebany wiecej tu nie przyjdę''.powiedziałabym oczywiscie po cichutku w konfesjonale,ale tak zeby on to usłyszał

Gość buehehehe jeszcze by się
w pozycje wtryniali

Gość kjkjkjkjk
nie wiedziałas ze sie wtryniaja w pozycje?to nic nowego,niejedna moją znajomą(ja do koscioła juz nie chodze)wypytywali o pozycje i ''uswiadamiali''ze to mezczyzna ma byc na kobiecie a nie na odwrót,ja sie nie moge nadziwic tym kobieta ze one mimo wszystko do koscioła latają

Gość Ale czegoś nie czaję.
Ale czegoś nie czaję. Dlaczego jak ja jestem na facecie, a nie on na mnie to jest grzech?

Gość no właśnie ja też nie

Gość takie coś się mówi
ty - niech będzie pochwalony Jezus Chrystus. Ksiadz - na wieki wieków ty - amen. Mam x lat, u spowiedzi postatni raz byłam ... lat temu, zadaną pokutę odprawiłam, obraziłam Pana Boga astępującymi grzechami:/..../ więcej grzechó nie pamiętam, za n=wszystkie załuję, obiecuję poprawe i prosze o pokute i rozgrzeszenie. Ksiadź - /cos tam coś tam/ żałuj za grzechy ty - /bijesz się w pierś. ksądz - Pan odpuścił Tobie grzechy. Idź w pokoju. ty - bóg zapłać. odchodzisz, całujesz stułę wystającą zza konfesjonału i choc na chwile idziesz sie pomodlic. Pokute mozesz odmówic w domu, a już na tej mszy świetej dojść do komunii. Jakby co - zerknij w ksiązeczke do nabozeństwa.