Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem co myśleć :/

Ciąża 9tydzień - pytanie!!

Polecane posty

To dopiero początek 9tyg. i chciałabym się dowiedzieć czy lekkie bóle podobne do bólu jajnika są normalne w tym okresie? Na początku ciąży miałam takie bóle jak na @, później to mi przeszło, a teraz znowu powróciło, są to lekkie bóle, nic mnie nie boli jak chodzę, ale czasami jak usiądę to zaboli, druga sprawa gdy dotykam brzucha u dołu, wszędzie jest miękko tylko po środku czuje takie zgrubienie (to pewnie tam się rozwija płód) bo na podstawie tego ginekolog jest w stanie określić ciąże prawda? Można brać leki rozkurczające? np. nospe?

Gość blbeleblbee
ja tez tak mialam i wzsystko jets ok.Macica sie rozciaga i stad to pobolewanie.Co do tabletek to najlepeij zapytaj lekarza,ale moj przepisal mi wlasnie Nospe,tyle ze nie zazywalam bo bol nie byl tak silny wiec po co truc maluszka

Ja przez dwie ciaze, od razu po jej stwierdzeniu mialam brac no spe i nie, ze cos sie dzialo, tylko tak rozkurczowo. I wiem, ze wszystkie babki w ciazy chodzace do mojego gina mialay ja, ale nie forte tylko ta zwykla- bez recepty. Mnie wlasnie tez pobolewaly jajniki i ogolnie dol brzucha, a gin mowil, ze to normalne. Dodam jeszcze, ze lekarz podczas rutynowego badania wiedzial, czy biore czy nie nospe, wiec cos chyba dawalo jej branie.

Dzięki ;* bo juz sie zamartwialam ze cos jest nie tak :)

Ja wlasnie gdzies o tym czytalam, ze powinno sie brac wtedy brzuch nie jest twardy i dziala rozkurczajaco chodzi tez o szyjke macicy by sie nie skracala ale to chyba w pozniejszym stadium

Gość gryczka
Wszystko to jest jak najbardziej normalne. Lekkie (a nawet średnio nasilone) bóle czy uczucie ciągnięcia w okolicy jajników są efektem rozciągania się więzadeł podtrzymujących macicę, mogą występować nawet do 16-17tc. Zwykle lekarze zalecają nospę, jeśli ból jest dokuczliwy, ale lepiej skonsultuj to ze swoim ginem prowadzącym ciążę. To, że wyczuwasz lekkie twardsze zgrubienie po środku, a po bokach brzuch jest normalnie miękki, też jest prawidłowe. Nic się nie martw.