Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja straszna

co ja narobiłam

Polecane posty

Jakby facet pisał o "błędzie" to b go werbalnie oskórowano :o Autorka dobrze wiedziała co robi. Jak się szanuje swoją połówkę to kiedy alk uderza do głowy i wokół kogoś pojawia się świetlista aura - zabiera się butelkę do pokoju obala z przyłożenia i idzie spać. A ta cipa siedziała i czekała, aż alkohol zmyje resztki wyrzutów sumienia, przespała się z fagasem i oczekuje rozgrzeszenia, wypisując o ach jakiejż to wielkiej przykrości, jaką niby odczuwa. Niech lepiej zostawi biednego głupka. Może sobie ułoży życie z normalną kobietą, a nie jakąś puszczającą się po kątach korpo-kurwą.

Gość licencjatka_ona
Vilken - zwracam honor. masz rację z tymi roznicami. ale facetowi tez moze przeciez zdarzyc sie ze mimo tego ze zwiazek jest ważny, najwazniejszy, to i tak zdradzi... różnie w zyciu bywa.

Gość daj mu czas
Vilken bzdura, znam zwiazek, w ktorym to on zdradzil, i z jego strony nie bylo mowy o rozpadzie , bo przeciez bardzo kochal zone. Mezczyznom tez zdarza sie skok bok, nie tylko z przekonaniem, ze ich zwiazek dobiego konca.

Ja nie ustalam regul, pisze z doswiadczenia i obserwacji. Przypadki sa rozne.

Gość aqaaaaaaaaaaaaaaa
Słuchajcie... juz nie pierwszy raz spotykam sie ze stwierdzeniem "alkohol to nie wytlumaczenie". Ok, nie powinno się tyle pic skoro wiadomo jak to moze się skonczyc. ale jesli juz sie zdarzy wypic za duzo... no coż są osoby ktore bedac prawie nieprzytomne nadal sie kontrolują, a są osoby ktore po sredniej dawce alkoholu juz naprawde nie wiedza co sie dzieje, film się urywa i wszystko dzieje się "samo". wiec nie do konca zgadzam sie z tym ze alkohol to zadne wytlumaczenie... a co do problemu autorki... to tak jak ktoś ci radził, pojdz spokojnie porozmawiać, powiedz ze przyjmniesz kazda jego decyzje i ze zalujesz itd itp. Oby wszystko bylo dobrze. jednak juz nigdy nie bedzie tak jak wczesniej... :(

Gość ja straszna
mógłby na mnie krzyczeć, zwymyślać nawet uderzyć, odezwać się, chociaż spojrzeć. Ta cisza i bezruch są straszne.

Gość daj mu czas

Gość karaluszek.ffgg
zapominamy o tym, że spożywanie alkoholu samo w sobie należy uznać za czynność niebezpieczną poza tym każdy zna swoje możliwości i jak mówię przynajmniej autorka czegos o sobie się dowiedziała

Gość ja straszna
przyszedł do mnie do pokoju, otarł łzy, przytulił i powiedział, że bardzo mnie kocha... po czym wyszedł z domu. Nie pobiegłam za nim, ale boję się o niego.

Gość aqaaaaaaaaaaaaaaa
jak juz tak zrobił, to bedzie wszystko dobrze. wybaczy. tylko musi teraz jeszcze pobyc sam ze sobą. ale wszystko na dobrej drodze:)

Gość chlopaczek
za moich czasow sredniowiecza na takie mowili sakwa na kiełbasy

Gość ja straszna
bardzo wam wszystkim dziękuję za każde słowo odezwę się później jak wróci, jeśli wróci

Gorzki wniosek z tego dla mężczyzn jest następujący: Jeśli kobieta zdradzi to od tej pory jest zdecydowanie lepsza dla swojego faceta. Jest potem już wierna, kochająca i docenia co ma i co mogłaby stracić. I na tym się opierapogląd kobiet, które mają potencjalną zdradę jeszcze przed sobą. Zachować zdradę w tajemnicy... z "miłości" do faceta. Żenada. Jak się miało odwagę "popłynąć" to teraz trzeba ponieść konsekwencje. Od traktowaniea siebie jak pospolita szmatę aż do odejścia partnera włącznie. Tak samo jest u faceta. Dla "dobra" kobiety trzymanie w tajemnicy robienia z niej zera - jest po prostu śmiesznym argumentem.

A co do podtępowania jeśli już się zdarzy... Tak, trzeba go zostawić w spokoju w tej chwili, aby mógł w sobie przetrawić temat. jesli jego miłość do ciebie jest tak wielka jak mówi - podejmie próbę "przeskoczenia" tego w sobie. Ale raczej nie traktowałbym jako dobrze rokujące zachowania: "przyszedł do mnie do pokoju, otarł łzy, przytulił i powiedział, że bardzo mnie kocha... po czym wyszedł z domu." To może równie dobrze znaczyć, że w myślach dopowiedział sobie: - Kocham cię... ale te słowa to już wszystko na co mnie stać wobec Ciebie.

Gość wygląda na to
że masz mądrego i dojrzałego faceta. Pozazdrościć, a ciebie pożałować. Jeśli wróci, czeka cie dużo pracy. Powodzenia

Gość wiesz autorko?
jestem kobietą, której marzeniem życia było być kochaną jak Ty jesteś, nigdy się nie upiłam, nie potrzebuję tego by dobrze się czuć w towarzystwie - szanuję siebie dobrze Ci tutaj napisał ktoś - martw się o siebie, bo właśnie złamałaś komuś serce własną głupota i nieodpowiedzialnością, która niepotrzebnie nazywa się błędem jeśli masz honor, to Ty powinnaś się wyprowadzić, oznajmić że nie możesz cofnąć tego co zrobiłaś i że teraz cokolwiek On postanowi, przyjmiesz z pokorą, to co Ci chodzi po głowie, jest de facto odbieraniem mu prawa do zachowania dumy i godności osobistej, próbą wymuszenia na nim wybaczenia, usprawiedliwienia za gówniarskie zachowanie tak, martw się o siebie, bo mało masz poczucia własnej wartości, skoro do tego dopuściłaś w przeciwieństwie do innych nie życzę Wam happy endu, ten jest tutaj już niemożliwy oto jak ludzie swoją głupotą niszczą ideały! kiedyś pewien facet we mnie to zniszczył i już nie ma szans żebym uwierzyła kiedykolwiek, komukolwiek - gratuluję Ci postawy!

Gość ok byles z nia ...dobrze sie
przyszedł do mnie do pokoju, otarł łzy, przytulił i powiedział, że bardzo mnie kocha... po czym wyszedł z domu. Nie pobiegłam za nim, ale boję się o niego. a jak sobie cos zrobi ??

Gość ja straszna
nie wrócił... nie zabrał ze sobą telefonu... nie wiem co robić

Poszedł "zapić" sprawę. Albo - jak powiedziałaś z kim, a znają się - poszedł "po męsku" porozmawiać z kochankiem.

Gość lighter
Nie zasługujesz na niego. Nie ten poziom wrażliwości. On ma pecha, że cię kocha...nie wróci do ciebie.

...Jak się miało odwagę "popłynąć" to teraz trzeba ponieść konsekwencje. Od traktowaniea siebie jak pospolita szmatę aż do odejścia partnera włącznie.... Widzisz Szukanie...problem w tym, ze konsekwencje to przede wszystkim ponosi partner autorki. To jest cena tej prawdy za wszelką cenę. I zeby nie było, że ifar jest przeciw mówieniu prawdy. Iftar po prostu uważa, że nic w życiu nie jest czarno-białe.

Gość fdsffsfdsfssfdsf
Tak sobie autorko tłumacz, że kilka drinków cię popchnęło do łóżka z innym. Jakbyś była zalana to jakoś jeszcze trochę bym zrozumiał, ale zazwyczaj kobiety nie upijają się mocno i żadne tłumaczenie nie pomoże. Bez alkoholu też byś się puściła z innym - alkohol tylko pomógł ci przełamać nieśmiałość i pozbyć się poczucia winy. Dla mnie to żenada taka dziewczyna jak ty. On ci tego nigdy nie wybaczy i nigdy nie zapomni i nawet jak związek przetrwa jakoś, to wspomnienia i żal jaki ma do ciebie wcześniej czy póżniej rozbiją związek bo nie da się normalnie już zaufać i normalnie żyć z kobietą która tak postąpiła.

Gość zamknijcie sie!!!
przecież to zwykła ściera, ja nawet jakbym kochał to dałbym szmacie w pysk, co za niedojrzała i nieodpowiedzialna kretynka, i jeszcze poczytajcie co pisze; zero empatii, zero wstydu. DO BURDELU bo tam twoje miejsce tępa strzało!!!

Gość jakiejajaja
I co? Wrócił? I co dalej? Pisz, pisz

Gość ja straszna
na tym zakończę. Dalej poradzę sobie sama.

Gość mam wyjebane
zwykła zdzira ..