Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaca pytanie..

Tabletki anty a mozliwosc ciązy

Polecane posty

Gość majaca pytanie..

Witam mam pytanie na ktore nie moge znalezc odpowiedzi. Wiem ze mogłam zapytac moja ginekolog ale niestety zapomniałam a nastepna wizyte mam dopiero za 2 miesiace. Czy jezli przyjmuje sie tabletki antykoncepcyjne zgodnie ze wszystkimi zasadami, nie pomijając zadnej, nie bierze sie zadnych leków osłabiajacych ich działanie, nie ma wymiotów ani ostrej biegunki ani zadnych innych czynników mogących wpłynąc na ich skutecznosc to czy jest jakakolwiek mozliwosc zajscia w ciąze?

Gość majaca pytanie..
współżyjąc bez zadnych dodatkoych zabezpieczeń?

Gość majaca pytanie..
Dodam jeszcze ze mam podejrzenie PCO. Chciałabym miec dzieci ale jeszcze nie teraz. Do ciązy musze sie szczególnie przygotowac, tak mi powiedziała gin.

Gość m4dz14
tabletki daja 99% skutecznosci ja stosuje novynette juz dwa lata zgodnie z zasadami i nie jestem w ciazy chociaz teraz wlasnie sie obawiam ... bo przyjmowalam antybiotyk ;( a on oslabia dzialanie tabletek i raz kochalam sie ze swoim chlopakiem :( i teraz nie wiem co robic :( ale wracajac do tematu tabletki to dobre rozwiazanie dla osob systematycznych i pilnujacych zasad :) takze sie nie obawiaj i pamietaj podczas zazywania antybiotyku badz ostrozna !!!

Gość majaca pytanie..
dziekuje bardzo za odp i czekam na kolejne Kazdy mi mówi ze jak sie przyjmuje tabletki regularnie i nie bierze innych leków ktore moga wpływac na ich skutecznosc itp to mozna byc spokojnym, ale jednak jest 99% skutecznosci a nie 100% W moim przypadku nie powinnam narazie zachodzic w ciąze bo mam PCO i baaaardzo niski progesteron co moze doprowadzic do poronien. Moja gin powiedziała ze njpierw koniecznie musze uregulowac hormony a jesli kiedykolwiek bede chciała zajsc to obowiązkowo bede musiała brac duphason, a wczesniej porobic odpowiednie badania na poziom hormonów i po raz kolejny wykonac usg

Gość majaca pytanie..
jakby sie okazało ze przez jakies moje zaniedbani zaszłam w ciąze i straciłam dziecko to bym sobie tego niewybaczyła, dlatego ta skutecznosc jest dla mnie taka wazna. Obecnie biore drugie opakowanie cilest. Po 4 dniach od skonczenia poprzedniego opakowania dotałam normalnego krwawienia. Podobno na tabletkach krwawienia sa mniej bolesne i mniej obfite. Jak narazie u mnie to sie nie sprawdziło bo tak jak zwykle bolało jak cholera i lało sie ze mnie 2 dnia jak z kranu :O

Gość Powiem tak !!
Z moich obserwacji przy prawidlowym zażywaniu cilestu nie zajdziesz to najpewniejsze tabletki poczytaj o nich ,no nie ma bata .

Gość niepewność
niepewność dziś pierwszy raz weszłam w ten temat, bo mam problem . Jestem po rozwodzie i mam 4ro letniego ślicznego , kochanego synka. Obecnie mam partnera od dwóch lat, ale żeby stworzyć razem rodzinę musimy jeszcze poczekać parę lat- nie mieszkamy razem. Odkąd się znamy brałam tabletki antykoncepcyjne( FEMODEN). Od 1wszego maja odstawiłam, bo doszło mi systematycznie od 2ch lat zaokrąglonym małym brzuszkiem, poprosiłam o diagnoze co sie moze dziac i uslyszałam, "a pani nie jest w ciąży ?? " powiedziałam ,że absolutnie , anty brałam regularnie a teraz po odstawieniu zero kontaktu. dostałam skierowanie na USG... podobno jesli brałam to nie powinnam być w ciaży tym bardziej, że teraz też miałam okres... nie wiem co o tym mysleć.. :| z jej oceny wtedy byłby to jakiś 13sty tydzień.. a jesli.. Różne rzeczy mi na mysl przychodziły, jakies tabletki na poronienie, ale już na to podobno za późno ... :| jak obejrzałam dziś filmiki jak wygląda aborcja , to się przestraszyłam, że takie niewinne maleństwo maltretują ;( zamiast oddac komuś kto dzieciątkiem dobrze się zaopiekuje.. Jesli jestem w ciąży, to chciałabym chyba zeby to dziecie, miało kochających rodziców i ciepły dom pełen miłości.. ja niestety w tej chwili nie poradzialbym sobie (głownie psychicznie).. jestem sama w obcym mieście i nie mam nikogo , kto mógłby pomóc ide w tym tygodniu na to badanie... jesli wyjdzie na plus.. to będe szukac dla istotki Kochającej Rodziny.

Gość niepewność
niepewność dziś pierwszy raz weszłam w ten temat, bo mam problem . Jestem po rozwodzie i mam 4ro letniego ślicznego , kochanego synka. Obecnie mam partnera od dwóch lat, ale żeby stworzyć razem rodzinę musimy jeszcze poczekać parę lat- nie mieszkamy razem. Odkąd się znamy brałam tabletki antykoncepcyjne. Od 1wszego maja odstawiłam, bo doszło mi systematycznie od 2ch lat 4 kilo. pod koniec maja poszłam do ginekologa na cytologię i z dziwnym okrągłym małym brzuszkiem, poprosiłam o diagnoze co sie moze dziac i uslyszałam, "a pani nie jest w ciąży ?? " powiedziałam ,że absolutnie , anty brałam regularnie a teraz po odstawieniu zero kontaktu. dostałam skierowanie na USG... podobno jesli brałam to nie powinnam być w ciaży tym bardziej, że teraz też miałam okres... nie wiem co o tym mysleć.. :| z jej oceny wtedy byłby to jakiś 13sty tydzień.. a jesli.. Różne rzeczy mi na mysl przychodziły, jakies tabletki na poronienie, ale już na to podobno za późno ... :| jak obejrzałam dziś filmiki jak wygląda aborcja , to się przestraszyłam, że takie niewinne maleństwo maltretują ;( zamiast oddac komuś kto dzieciątkiem dobrze się zaopiekuje.. Jesli jestem w ciąży, to chciałabym chyba zeby to dziecie, miało kochających rodziców i ciepły dom pełen miłości.. ja niestety w tej chwili nie poradzialbym sobie (głownie psychicznie).. jestem sama w obcym mieście i nie mam nikogo , kto mógłby pomóc ide w tym tygodniu na to badanie... jesli wyjdzie na plus.. to będe szukac dla istotki Kochającej Rodziny.