Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tybtybtrynrt

CO ZROBIC SOBIE NA OBIAD??

Polecane posty

Gość tybtybtrynrt

Sama jestem w domu,mam ochote na cos dobrego,ale nie wiem co..na pewno z miesem i zeby nie było za duzo roboty:D poradzcie:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość praaaaaaaaaaaaża
warzywa z hortexu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak nie wiem co
to robie makaron z czymkolwiek. Ostatnio jadłam ze szpinakiem, a u Wachowiczowej w programie widziałam ze zwykłym olejem, czosnkiem i papryczką.Chcesz dodaj do tego trochę mięska

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gfh r hy u45
wlasnie makaronu mi sie nie chce,bo jadłam ostatnio....najchetniej to bym zjadla juz cos gotowego..zobacze moze jakies pierogi z miesem,albo jakas lasagne mrozona czy cos;p mam lenia:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja właśnie piekę kawał schabu. Do brytwanny dałam olej, połówki cebuli i mięcho na którym ułożyłam suszone śliwki i czosnek. Całosc posypałam solą i ziołami (ostra papryka, majeranek, listki laurowe). Podsmażyłam, podlałam wodą i przykryłam naczynie pokrywką. Gdy już dojdzie zaprawię sos odrobiną wody z mąką. Później zrobię młode ziemniaki z koperkiem i mizerię. Obiad szybki, prosty a jaki smaczny. Ciekawe co inni mają? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gfh r hy u45
hmm te ziemniaczki do mnie przemawiaja.....z koperkiem...a z mieskiem tez nie za duzo roboty....:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no to mam pytanie do dychy
nie smiej sie. Zanim włożysz do brytfanny to to mięso podsmażasz tak ? Jak długo ? a jak długo potem sie to piecze ? Kiedyś musze sie wziąć za mięso , na razie to dania jarskie wcinam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gfh r hy u45
nie smazy sie wczesniej, wkladasz surowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wcale się nie śmieję. Chętnie Ci powiem. Wkładam mięso i cebulę do brytfanny (albo żaroodpornego naczynia) wlewam trochę ojeju, posypuję ziołami oraz resztą dodatków i do gorącego piekarnika. Po jakichś 10 minutach nastawiam gaz na minimum, podlewam surową zimną wodą i przykrywam szczelnie pokrywką. Co 10-15 minut podlewam wodą. Jest taka zasada: mięso pieczesz tak długo ile wynosi jego waga. Jeśli masz 1/2 kg to pól godziny, 1kg godzina i tak dalej. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzienks_ pomału pomału coś mi
do łepetyny wejdzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jasne że wejdzie. Ja też dawniej nic nie umiałam. Teraz nawet, nawet. :D Pozdrawiam. 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×