Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poplamiona.

plamy na czole po solarium

Polecane posty

Gość poplamiona.

Dziewczyny, mam problem. Z solarium korzystam raczej sporadycznie, 3-4 razy w roku po 8 minut, jesienią i zimą. I właśnie po ostatnim zimowym opalaniu wyszły mi paskudne ciemne plamy na czole i utrzymują się cały czas. Teraz dodatkowo po każdym pobycie na słońcu robią się jeszcze wyraźniejsze :( Jestem w pełni zdrowa, nie biorę żadnych leków ani hormonów, nie mam pojęcia skąd to się wzięło? I jak to zwalczyć? Jestem załamana :(

Gość sylvina83
Zmyłaś makijaż przed opalaniem? Teraz to tylko zabiegi kosmetyczne i całkowity zakaz opalania. Niestety to zostaje praktycznie na zawsze, jeżeli nic z tym nie zrobisz.

Gość plama_mp
tez mam takie na czole, proponowano mikrodermabrazje, ale mnie nie stac, wiec od dwóch lat sa...

Gość koleżanka moja ma
Takie czarne plamy na czole,powiększają się :/ Brała tabletki anty i chodziła na solarium .

Gość aaddd
ja mam identycznie ide 3 razy w roku na solarium i tez wyszły mi plamy na czole.przed ponownym pójściem na solarkę lub słońce klade w te miejsca korektor i powoli koloryt sie wyrównuje. pozdrawiam

Gość poplamiona.
Hmmm...faktycznie, mogło tak być, że nie zmyłam makijażu przed opalaniem. Kurcze, nie wiedziałam, że to może mieć taki wpływ... Spróbuję z tym korektorem next time, a jak nie, to trzeba będzie ciułać kasę na tę mikrodermabrazję :(

Gość dhjhghfd
poplamiona- Nie wiem czy da sie to usunac oprocz mikrodermabrazji ale to dopiero na jesien mozesz zrobic wiec poki co smaruj te plamy filtrem SPF 50 i opal troche reszte buzki, powinno sie wyrownac wizualnie

Gość plama_mp
faktycznie biore anty i poszłam na solarke pokusiło mnie, 30 na karku, pierwszy raz tam poszłam, zabieg opalania powtórzyłam ok.6 razy, najdłuzszy seans 10min, i pamiątka została, a mama przestrzegała!!! mikroderm. powinno sie zrobic dopiero na jesien? a piling kwasem by pomógł?

Gość plama.
Ja już jestem gotowa zrobić sobie grzywkę, bo tak mnie to wkurza! Co prawda bardziej widoczne jest to wg mnie, niż wg moich znajomych, którzy dopiero zauważają, jak im powiem, co nie zmienia faktu, że wkurzam się na maksa. Zobaczymy niebawem, czy uda się to jakoś wyrównać, jak nie to: 1. grzywka, 2. mikrodermabrazja ;)