Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maleneczka11

Czy sok jabłkowy odchudza ?

Polecane posty

Gość maleneczka11

Gość maleneczka11
do góry

Gość chcesz schudnąć
za pomocą soku? tylko dieta i ćwiczenia Ci w tym pomogą.

Gość lloji:) juz zamykmy to topele
nie jedz jabłka

Gość nie odchudza ani ten
prawdziwy, ani tenz kartonu. Przemianę materii przyspieszają jedynie te kłaczki jabłka (miaąsz).

ja schudłam z 68 do 48 a teraz waze 50 . Ale wieeeeeele mnie to kosztowało wysiłku.

Gość maleneczka11
słuchaj mam cholerny problem. Od pół roku regularnie chodzę prawie codziennie na basen. ważyłam przed tem 64 kg a teraz 69 kg. Przeżyłam szok! Najdzieniejsze jest to że jadłam tak jak do tej pory może nawet mniej, a ciało mi zeszczuplało. to dlaczego tak przytyłam, co się stało?

Gość maleneczka11
cux jak Ci się udało shcudnąć, bo jestem załamana!! Dodam, że wysysłku fizycznego sie nie boje.

może to zatrzymanie wody w organiźmie, albo (jesli schudłaś i widzisz to po swoim ciele) przybyło ci mięśni. Zastosuj jeszcze jakas dobrą diete.

Gość salon marta...
Pozbyłaś się tłuszczu i masz mięśnie, które więcej ważą! Ważne, że ciało masz jędrne i wysmuklone a nie to ile ważysz!

maleneczka11 Ja odchudzałam się tak: -dużo kawy z mlekiem (przyspiesza przemiane materii) -nie głodziłam się- dobra jest dieta wysokobiałkowa- jesz pysznie i zdrowo. -początkowo dość dużo ruchu bo do pracy chodzilam piechota 4 km w jedna strone po 3 mies przestalam, ale za to bralam tabletki wspomagajace odchudzanie Olimp Therm Line II -piłam dużo wody i zielonej herbaty -stosowałam balsamy na celulit

Nie wiem czy to ma jakiś wpływ, ale wczoraj był ostatni dzień okresu. No ale jeżeli to byłoby zatrzymanie wody w organiźmie to już dziś powinna być normalna waga a nie jest. Co o tym myślicie. Kiedy po okresie waga wraca do normy?

Gość do tej od basenu dziewczyny
ciało zeszczuplało bo spaliłaś tłuszcz. A ważysz więcej bo mięśnie ważą więcej od tłuszczu, ot co. Gratuluje zapewne świetnej sylwetki i zazdroszczę. Wagą się nie przejmuj.

w sumie z 68 na 48 chudłam aż 2 lata, ale z przerwami na chwile słabości, w których obżerałam się słodyczami (wstyd się przyznać ale pewnie kobiety na diecie mnie zrozumieją:) )trochę mi ciało obwisło (pupa, uda, piersi), ale stosowałam masaże , ćwiczenia i balsamy i znów jest jędrne

do tej od basenu: dziękuję kochana,że mnie tak pocieszasz, ale na wadze pojawił mi się kolor czerwony - NADWAGA - boszeee to jest szok po prostu, a spodnie noszę numer 36/38 a tu taka waga. to jest horror

do tej od basenu: dziękuję kochana,że mnie tak pocieszasz, ale na wadze pojawił mi się kolor czerwony - NADWAGA - boszeee to jest szok po prostu, a spodnie noszę numer 36/38 a tu taka waga. to jest horror

Gość cux gratuluje
ja od tygodnia zaciskam pasa ;) jem ok 4 posilkow dziennie, duzo warzyw, sniadanie - kanapki z cimnego chleba, w pracy duzy jogurt, w domu warzywa na patelnie z ryzem albo mniejsza ilosc "normalnego" obiadu, jakas mała przekąska (nie slodycz) i tez widze ze nogi mi zeszczuplaly i boczki.. tylko ze na wadze mam ciagle tyle samo.. o co chodzi? dodam ze nie cwicze..

pytałam dlatego o ten sok jabłkowy, bo moja mama od kilku miesiecy pije sok jabłkowy (ale dlatego bo bardzo lubi, a nie dlatego że chciała sie odchudzać) no i przy okazji zauważyła że bardzo schydła, z resztą ja też to zuważyłam - baaaardzo schudła. twierdzo że od soku jabłkowego. Czy to możliwe?

cux gratuluje a nie za mało troszkę jesz? Bo 4 posiłki to bardzo mało. Już lepiej zjeść 6 mniejszych, wtedy nie będziesz głodna i organizm nie będzie magazynował tłuszczyku na zapas.

Gość slzsyalam ze ocet
jablkowy odchudza, ale zeby sok?

Gość córka bodzia
słyszałam że ananasy/sok ananasowy maja wlasciwosci przyspieszajace metabolizm, ale o jablkach nie slyszalam :)

Gość rotosemato
Nic nie odchudza samo w sobie, żaden produkt, tylko ujemny bilans energetyczny ,za pamiętajcie to sobie. Są substancje wspomagające odchudzanie, jest ich cała masa, ale z tym ostrożnie, bo sprzedaje się mnóstwo badziewnych suplementów, Na pewno kofeina nieco pomaga spalać tłuszcz. Nieco, a więc w praktyce nie warto opijać się kawą bo to efektów nie da, a może zaszkodzić. No i jest trzecia grupa rzecz, są to produkty i substancje, które zmniejszają łaknienie czy powodują uczucie sytości. Do tego należy błonnik, ale z produktami takimi trzeba uważać, bo często powodują wzdęcia i ogólne poczucie ciężkości. Nie dajcie też sobie wmówić, że nażrecie się fit jedzenia i będziecie fit. Klucz tkwi w umiarze. Sok jabłkowy - nie słyszałam. Moooże trochę, ale na pewno nie na zasadzie picia tylko soku cały czas bo bilans makroelementów nie będzie się zgadzał i do bani z taką dietą. Od tego biorą się choroby. Co u mnie działa to grejpfrut. Ale drugą rzeczą istotną w diecie i utrzymaniu formy jest konsekwencja, więc pewnie ciężko Wam będzie codziennie obierać tego nieporęcznego grejpfruta. Ja popijam sobie sok z grejpfruta, i znów, nie za dużo, z umiarem. Ale pół szklanki przed posiłkami. Tylko nie byle jaki napój grejpfrutowy, tylko prawdziwy sok, wyciskany, jak na przykład Andros, a nie jakieś byle co grejpfrutowe, które tylko zasłodzi i nic więcej. Po tym na prawdę mniej chce się jeść, nawet jak są te dni kiedy wyjade się, że człowiek zjadłby wszystko łącznie z mężem dziećmi i teściową.

Gość MichalinaMimi
maleneczka11 2010.06.13 " słuchaj mam cholerny problem. Od pół roku regularnie chodzę prawie codziennie na basen. ważyłam przed tem 64 kg a teraz 69 kg. Przeżyłam szok! Najdzieniejsze jest to że jadłam tak jak do tej pory może nawet mniej, a ciało mi zeszczuplało. to dlaczego tak przytyłam, co się stało? " Nie wiem czy mam płakać czy się śmiać. Brak Ci jakiejkolwiek podstawowej wiedzy. Czy uważasz, że jedynie spadek wagi powoduje to że jest się chudszym? Widziałaś kiedyś kg sadełka i kg mięśnia? Nie? to wygoogluj sobie.. Spalasz tłuszcz a w jego miejsce przychodzi mięsień i to jest zarąbiste. Myślisz, że wyglądałabyś tak gdybyś nie pływała? Raczej przypominałabyś dechę bo chudnięcie samo w sobie nie powoduje budowy mięśni. Dlatego podstawowa zasada - mniej się ważyć więcej mierzyć...... Średniowiecze normalnie.