Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mesre

Mój syn dostanie mieszkanie w spadku po dziadku!

Polecane posty

Gość do kaliban
aleś nerwusek :p

do kaliban => Czemu nerwus? Piszę te posty z jakże charakterystycznym dla siebie wyrazem twarzy trofeum myśliwskiego ubitego z samolotu. :P Irytują mnie po prostu tacy "rodzice". Sam takich miałem. I mam nadzieję, że podmiot tego tematu podziękuje autorce za współpracę, jako i ja podziękowałem.

Gość kaliban a co ci twoi rodzice
zrobili?

kaliban a co ci twoi rodzice => A nic szczególnego. Byłem tylko dla nich inwestycją na przyszłość, przyszłym wołem, pielęgniarzem, automatonem, który ma być cicho i spełniać polecenia. Niedoczekanie. Spakowałem się podziewałem "Aloha, wy w swoją, ja w swoją". Od tej pory jakoś mam wielkie uprzedzenie co do ludzi,którzy pierdolą, jacy z nich wspaniali rodzice, i jak to się oni poświęcają. Dobrymi rodzicami okazuje się może 10%. Reszta nadal się nie wyzwoliła z mentalności plemiennej jeśli chodzi o postrzeganie rodziny. Dziecko jest własnością. Nawet jeśli już takiemu jahusowi wbije się do tępego łba, że nie może dziecka zabić, dalej uważa, że dzieciak musi robić to co się jahusowi ubzdura.

Gość Wrom
Dziadek doskonale wie jaką ma córkę i dlatego za życia chce dać swojemu wnukowi mieszkanie aby ono zostało w rękach rodziny a nie sprzedane, jedyny powód. Ma takie prawo w końcu to jego ulubiony wnuczek, pewnie porządny, studiuje i pracuje, pomaga dziadkowi w przeciwieństwie do matki.

Najbardziej potrafia zranić bliscy...swięta prawda. Autorko jesteś zachłanna i obłudna. Otwórz oczy na to wszytsko. 20-letni facet,tak tak juz nie chłopczyk! ma prawo do tego mieszkania,nie Ty! To wola jego dziadka nie Twoja wiec radziłabym sie zamknąć. Co za pazerność sie szerzy...Jeden drugiego by zabił o pare złotych...

Gość mesre
ja potrzebuje pieniadze na nowy samochod, jestem kobieta. po co 20 letniemu chlopakowi mieszkanie samochod, on ma jeszcze czas. przeznacze pienadze bardzo pozytecznie na kieszonkowe drobne dla dzieci rowniez (dla kazdego po rowno nie tylko dla najstarszego) starczy mi na samochod i jeszcze zostanie na ubrania i moze jakas wycieczke dla mnie i meza. pieniadze zostana lepiej wykorzystane niz na bzdurne potrzeby 20 latka ktory nic o zyciu nie wie.

Gość TAKI JEDEN Z WIELU
mesre - kombinujesz jak koń pod górkę, nie wiadomo czy śmiac się, czy płakac.

Gość plotka mala
z daleka widac ze to prowokacja

Gość Wrom
Przecież on tego mieszkania nie sprzeda w przeciwieństwie do jego matki gdyby miała taką możliwość.

Gość sdfghjikolp[
autorko nie udawaj ze nie wyrażasz zgody :D Ty po prostu chcesz sie pochawalić a ja tez dostałam mieszkanie w pieknym kurorcie cudne , nowoczesne od mojego kochaego i sie chwale , cieszę raduje pozd

plotka mala => Owszem siedzi tu taka jedna tania prowokatorka, ale to akurat moze byc prawdziwe. Matka mojego znajomego, zaraz kiedy tylko dostał wypłatę, wzywała na pomoc swoją siostrę i razem tak mu truły dupę, aż wszystkie pieniądze oddał. Teraz dla równowagi ma pannę, co truje, żeby jej wszystkie pieniądze oddawał, więc niejako wektory się znoszą :p

Gość TAKI JEDEN Z WIELU
Kaliban- głupich nie sieją, sami się rodzą. [co do tego znajomego]

Się zgadza. Gościu jest tumanem. Ale spójrz na te wszystkie harpie dookoła niego. Stąd jestem przekonany, że taka sytuacja, jak ta opisana powyżej jest jak najbardziej możliwa.

Gość TAKI JEDEN Z WIELU
Kaliban- zgadzam się, o lepszych numerach już też słyszałem.

Gość poczekaj az tatus kaput
A ty juz myslisz o sprzedazy jak ojciec zyje? Zastanow sie idiotko co piszesz! Niby dziadek w pielni sil a juz coreczka rozporzadza jego majatkiem :/

Gość karaluszek.ggff
Po ostatnim poście twierdzę, że prowokacja :-) Wycieczkę, ubrania... no co o tym sądzicie ;-) Poza tym dziadek może widzi, że jedyną szansą jest danie tego w miarę dorosłemu chłopakowi bo matka wszystko przepierdoli

Gość faktycznie wyrodna matka z Cie
z Ciebie. myślisz, że w krótkim czasie po studiach będzie w stanie zarobić na mieszkanie? puknij się w łeb głupia babo, wiesz ile mieszkania kosztują? chcesz zapewnić swojemu dziecku wkroczenie w dorosłość z kredytem na 40 lat gdy można tego uniknąć? bo co, bo ty chcesz mieć samochód? pierdolnięta jesteś i tyle.

Gość kaliban ile miales lat
jak sie wyprowadziles z domu na stale ?

Gość HAHAHA nie moge
"Ale dużo prościej byłoby gdybym ja dostała te mieszkanie. Mogłabym je sprzedać, a syn ma już 20 lat, więc on ma dużo czasu. Sam powinien zapracować na własne mieszkanie." 1) czemu prościej? :):) 2) ty też miałaś dużo czasu i co?.. 3) ty też sama zapracuj na to, na co chcesz wydać pieniądze za sprzedaż. głupia baba. nie rozumiem dlaczego tacy ludzie mają dzieci

Gość no i dobrze że dostanie

kaliban ile miales lat => Wyjazd na studia to fajny okres, żeby zmienić życie zwłaszcza, jak się od rodziny pieniędzy na utrzymanie nie dostaje. Jest akademik można rok spędzić na rozpoznanie terenu, a później przenieść się na zaoczne i pracować, ew. zrezygnować z wykładów, poprzekładać ćwiczenia. I pracować.

Gość głupia matka jesteś i tyle

Gość to prowo durnie

Gość qwer
aha to syn ma zapracowac na swoje mieszkanie a ty chcesz to od dziadka sprzedac?ja bym sie cieszyla jak by moja corka dostala dom.ty nie masz nic do gadania

Gość TY matka chyba nie jestes
egoistka na pewno. Ty sprzedaż mieszkanie i bedziesz mieć dziki temu kasę na nowy samochód, brawo. A synowi zlamanego grosza nie dasz🖐️ mam nadzieje ze to prowokacja

Gość TH is IT PR
Ale suka

Gość mądrzejsza na pewno
Twój ojciec to dobry człowiek, który zna życie... Ile ojciec ma lat?