Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hesitantly

spóźniona tabletka anty - jakie ryzyko.POMOCY

Polecane posty

Gość hesitantly

Witam. mam 20 lat i od roku biore tabletki Yaz. Nigdy nie zdarzyła mi sie żadna wpadka odnośnie pominięcia którejś, ale wczoraj jakiś ogólnie zły dzień był. wieczorem kochałam sie z chłopakiem i zapomniałam wziąć tej małej, głupiej pigułki ; ( i teraz mam pytanie - biorę je zawsze ok 22-23. na szczęście dzisiaj rano sobie o niej przypomniałam i o 7 od razu ją wzięłam. Na ulotce pisze, że jeżeli przyjmie się zapomnianą tabletke do 12 godzin, to ochrona jest dalej zachowana. Dodam jeszcze, że jest to 13-ta tabletka, czyli ten czas, kiedy jest podobno najmniejsze ryzyko zajścia w ciąże... czyli teoretycznie, wiedząc to wszystko powinnam być spokojna, bo przecież w tych 12 godzinach sie zmieściłam, ale wiecie jak to jest... strach robi swoje, a biorąc pod uwagę że jestem straszną panikarą i histeryczką, nawet nie chce myśleć jakimi nerwami może się to skończyć... do ginekologia tak czy siak iść musze na kontrole (hormony biore przede wszystkim na cyste), ale do tego czasu pewnie bedą mnie czekały nie przespane noce. tak więc drogie forumowiczki, proszę o odpowiedzi (najlepiej takie które by mnie uspokoiły... ) ; ( pozdrawiam

Gość hesitantly
proszę o jakąś odpowiedź... bo ja sobie tu wszystkie włosy z głowy powyrywam z nerwów ; (

Gość aann//
Spokojnie. Jesli producent pigułek twierdzi ze działają one jesli nie spóznisz sie wiecej jak 12 godzin to znaczy ze tak jest. Moze jesli cie to uspokoi to zadzwon do swojego gina jesli masz taka mozliwosc i zapytaj. Poszukaj tez info w necie. Ja znalazłam to: http://www.federa.org.pl/?page=article&catid=762&lang=1