Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skarbus_x3

Moja przyjaciółka pali, jak jej pomóc ?

Polecane posty

Gość skarbus_x3

Cześć . Niedawno dowiedziałam się że moja najlepsza przyjaciółka pali papierosy ( a mamy 15 lat ) nie wiem jak jej pomóc żeby przestała, używałam argumentów że zniszczy sobie urode że szybciej umrze, ale jej to nie rusza. Gadałam z nią a ona mówiła że nie pali dużo 2 paczki na miesiąc i skończy z tym niedługo, nie wierze jej . Najgorsze jest to że ona zakumplowała się z typowym plastikiem ( z wystrojoną panienką ) i to ona namówiła ją do zapalenia papierosów, i teraz spotykają się codziennie w pewnym miejscu i palą. nie wiem co robić ... : (

Gość malanowski
odpierdolic sie od tego

ona pali bo chce czy bo musi? a skro chce rzucić to czemu nie zrobi teraz tego? - i już masz 2 dobre argumenty

Gość 2 paczki na miesiąc??
gdybym potrafiła tylko tyle palić to w ogóle bym się nie zastanawiala czy rzucać - więcej tracę zdrowia i pieniędzy na miesiąc przez słodycze, sól, alkohol i nieprzegotowaną wodę.

Gość life is brutal........
jesli na prawde pali 2paczki na miesiac to w tej chwili robi to raczej dla jakiegoś głupiego lansu i towarzystwa niż z uzaleznienia:o argumenty o niszczeniu zdrowia i urody raczej nie zadziałają..

Gość mimikaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tez zaczelam w tym wieku, i raczej chyba sama wiesz ze jakies takie "mądre" argumenty nie dzialaja - ja pale tez kolo 2 paczek miesiecznie,zawsze pale jak piję i bardzo lubie jarac. Co najlepsze nie jestem uzalezniona,chociaz pale od 14-15 roku zycia