Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kavvve

ciężki nogi

Polecane posty

Gość kavvve

Otóż mam taki problem, że gdy kładę się wieczorem spać, czuję jakby moje nogi (konkretnie łydki i stopy) promieniowały, bolą, czuję, że są ciężkie, jakbym całą noc przetańczyła na wysokim obcasie. JEst na to jakiś sposób? czy te wszystkie maści typu lioton 1000 pomagają coś?? proszę o rady, bo już nie wytrzymuję, czuję jakbym miała u stóp jakieś kamienie doczepione

Gość zbita z tropu:P
hej:) ja mocze nogi w wodzie z sola kuchenna...spaceruje..staram sie przy kazdej okazji unosic nogi wyzej niz siedze...masci tez nie zaszkodza-z kasztanowcem-tansze..

mnie to strasznie nogi kręcą od razu jak się położę biorę witaminy magnez i tabletki przeciwbólowe

Gość kavvve
odpowie mi ktoś???

Gość kavvve
magnez też łykam , natomiast przeciwbólowe myślę że w tym przypadku niewiele pomogą, mam wrażenie że te nogi są ciężkie, jestem osobą szczupłą, ruchu też nie mam mało a mimo wszystko taki ból :(

Gość kavvve
dodatkowym problemem są brzydkie stopy :( skóra jest gruba, twarda :(

Gość kavvve
za dużo ruchu też nie mam - powiem, optymalnie. Nawet teraz jak siedzę przed komputerem to czuję już takie napięcie w łydkach :( Moja mama ma okropne żylaki na nogach, możliwe że to mogą być pierwsze objawy???

Gość kavvve
proszę Was o rady, jeśli takowe macie :( ten potwory ból, już teraz go czuję siedząc na krześle, jakby nogi robiły mi się z betonu :(

Gość kavvve
miejcie serce, odezwijcie się

Gość kavvve
trzymam nogi wysoko, pomaga dopóki trzymam...

Gość smutna czasamip
byłam w podobnej sytuacji.poszłam do lekarza,bo już nie mogłam wytrzymać.polecił mi tabletki diosmnineks.bardzo mi pomogły.są bez recepty.możesz na spróbowanie kupić jeden listek.żałuję ,że wczesniej ie poszłam tylko tak się męczyłam.nadal nogi do góry też trzymam,mimo wszystko.

Gość kavvve
dzięki, słyszałam już tą nazwę gdzieś, pewnie reklamę. Na pewno kupię, mam nadzieję, że pomoże i mi

Ja bym na twoim miejscu pomyślała o masażu limfatycznym. Jest to masaż, który przynosi ulgę osobom z problemami opuchniętych i ciężkich nóg. Specjalna technika pozwala usprawnić przepływ limfy i zapobiega zbieraniu się wody w tkankach dając poczucie ulgi. Można z niego skorzystać w IQ MediSpa w Warszawie.

Ja w takich sytuacjach używam veno spray, który chłodzi usuwając uczucie ciężkich i zmęczonych nóg a ponadto zawiera diosminę , która poprawia przepływ krwi. Pozdrawiam

Gość fajnajulia
venospray na pewno pomoże doraźnie,na pewno schłodzi przyjemnie łydki, ale jeślileżenie z nogami w górze, magnez itd nie skutkuja może warto pójśc z tym do lekarza. czasami uczucie ciężkich nóg może być objawem poważniejszej choroby

Gość stracz
takie uczucie cięzkich nóg może być objawem np. problemów z krążeniem, ale równie dobrze może byc spowodowane brakiem lub nadmiarem ruchu. warto mieć taki venospray czy lioton itd. bo zawsze to jakas ulga dla nóg.

Gość ertz45678
na tle nerwowym, twoje nerwy skumulowaly sie w nogach, dlatego cie bola radze zyzyc magnez ,calcium i waleriane

Gość łondaaaa
ja tabletek nie lubię, bo wszystko co łykamy jest nie bez znaczenia dla naszego organizmu. na jedno pomaga, inne psuje przy okazji. spray venospray warto mieć zawsze, bo przyjemnie chłodzi i dzieki temu przynosi ulge. warto tez zapytać lekarza co może być przyczyną. może winny jest nie tryb zycia ale jakaś choroba.

Gość kasia_fantasia
może to coś z krążeniem skoro masz to cały czas. do stosowania w pracy polecam venospray, jest bardzo wygodny w użyciu. ale poradź się lekarza rodzinnego przy okazji jakiejś wizyty, tak żeby wykluczyc inne schorzenia.

Gość kavvve
na początku roku amputowali mi obie nogi, topik uważam za zamknięty :classic_cool: