Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małgorzatttta

wydziedziczenie

Polecane posty

Gość małgorzatttta

z góry mówie ze nie reaguje na obrazliwe teksty mam pytanie co mozna zrobic zeby kogos wydziedziczyc. w tym sensie, ze osoba z rodziny w testamencie zapisała dom na kilka osób, w tym na mnie, i jak moge podwazyc, ze tamtym sie nie nalezy. ogólnie chodzi o to że mój dziadek zapisał dom na mnie i na swoje prawnuki, czyli dzieci mojego zmarłego starszego brata, z tym ze jest to brat przyszywany, innej matki. tamten zwiazek dziadka był krótki i dawno temu, ale płacił alimenty itp. w sumie nie jest to zadna rodzina, bo po smierci brata tamte dzieci wychowuja sie z matka ktora słabo znamy. dziadek nie dał sie przekonac i sie uparł zeby na nich zapisac.

Gość malanowski
nie da sie

skoro to było dziadka, to chyba on ma prawo decydowac komu co dac po swojej śmierci?

Gość małgorzatttta
tak, to on powinien decydowac, ale jest już stary i widac ze chce w ten sposób tamtej "rodzinie" cos wynagrodzic, bo sie chyba boi kary boskiej.. i ten strach powoduje ze nie mysli racjonalnie i nic do niego nie dociera. a ja uwazam ze to jest głupie i spowoduje rozpad majatku dziadka

Gość zawsze możesz ich spłacić

Gość Uboot
Wydziedziczyć może jedynie dziadek i musi to dobrze uzasadnić. To prawo miało się zmienić. Nie wiem czy to już się dokonało, czy jeszcze nie.