Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiniłini

pomocy!!!moze ktos cos wie

Polecane posty

Gość tiniłini

witam jutro mam podpisac umowe o prace w salonie orange , potem ma byc jakies szkolenie i jezeli sie zwolnie wczesniej niz pol roku to musze oddac za to szkolenie , wie ktos jak to wyglada w praktyce , jaki to moze byc koszt???moze ktos pracowal albo ma kogos znajomego?

Gość tiniłini
no raczej potrafie;) ale co w momencie jak nie bedzie podanej kwoty powiedzmy tego szkolenia, a moze nie bedzie nic tylko dopiero na szkoleniu sie okaze ze trzeba podpisac takie zaswiadczenie bo i takie opinie spotkalam moze ktos cos wie na ten temat

Gość nowa gracha
czego nie podpiszesz ,tego nie musisz,czytaj uważnie

Gość Marsowa dziewczyna
Nie wiem jaka to jest kwota, ale za szkolenia Orange placi niemalo. Lepiej zostac zwolnionym przez nich i nie placic. Bo zaplacisz za kazde szkolenie ktore przejdziesz a jest ich kilka, w ciagu pol roku to chyba 4.

Gość tiniłini
kurde chcialbym cos widziec zeby jutro byc przygotowana na rozne opcje, moze za duzo sie naczytalam komentarzy i dlatego sie tak przejmuje

Gość Marsowa dziewczyna
Jezeli sama sie nie zwolnisz to nic nie placisz :) Chyba nie masz zamiaru tam isc zeby sie zaraz zwolnic? A wystarczy ze nie bedziesz wyrabiac planu i sami sie Ciebie pozbeda, wiec...

Gość tiniłini
marsowa dziewczyno nawet jak to jest salon franczyzowy??wlasnie jak oni mnie zwolnia z mojej winy to tez mam oddac tak mi powiedzial na rozmowie kwalifikacyjnej ale wtedy myslalam ze chodzi tylko o dyscyplinarke

Gość tiniłini
nie ze chce sie od razu zwalniac ale to jest moja pierwsza praca po studiach wiec moze trafic sie cos fajniejszego :P

Gość Marsowa dziewczyna
Hmm ja pracowalam w Orange ale wlasnie nie w partnerze ale w firmowym. Zwolnili mnie za niewypelnianie planu, pracowalam od lipca do lutego.

Gość Marsowa dziewczyna
Ile Ci proponuja zarobku? U mnie bylo 1300 brutto, a i tak zalezne to bylo od planu. Wiesz obiecywali premie, ze nawet 2 tys na reke mozna uzbierac a niestety rzeczywistosc byla inna. W momencie kiedy mialam tego dosc to przestalam wypelniac plany, ale na zasadzie ze brakowalo mi jednej, dwoch umow i tyle...

Gość tiniłini
aha to tu moze byc inaczej:/ a duze te plany?? szcerze powiedziawszy na poczatku mnie zaskoczylo to ze tu sa plany przeciez nie ode mnie zalezy ile ludzi przyjdzie do salonu i po co

Gość tiniłini
u mnie tez najnizsza krajowa plus niby premie!! teraz mam dostac na 3 miesiace probnego i nie przejmowalbym sie bo jakby mi sie niepodobalo to bym po prostu niepodpisala z nimi umowy tylko to szkolenie mnie wkurza tzn ile bym musila oddac bo jak zwolaja pare tys

Gość tiniłini
a wlasnie mialas w umowie koszt tych szkolen ile oddac trzeba jak cos??

Gość Marsowa dziewczyna
No niestety kochana. Powiedzmy masz plan ze musisz miec podpisanych iles umow. Zalezy ile osob pracuje w salonie. Macie na salon dajmy na to 30 umow neostrady, 5 abonamentowych itd... I ja juz nie pamietam ale bylo tak ze wypelnilas powiedzmy 5% to dostajesz do tego proporcjonalna premie, ale to jakies grosze. Jak mozesz to sie w to nie pakuj. Przestrzegam przed praca w orange.

Gość Marsowa dziewczyna
zadzwonilam do bylego szefa (specjalnie dla Ciebie;) ) Powiedzial ze to koszt okolo 1500 zl. Mowie Ci nie pakuj sie w to ;)

Gość tiniłini
kurde naprawde wlasnie ja sie naczytalam na forach ze nie jest fajnie i zaczelam sie glowic a jutro jestem umowiona na podpisanie umowy co robic nie wie wiem

Gość Marsowa dziewczyna
aaaa 1500 za jedno szkolenie.

Gość Marsowa dziewczyna
Zrezygnuj bo nie warto. Mozesz isc ale powiedz szczerze ze sie jednak rozmyslilas, moze nie byc przyjemna rozmowa ale co Cie to ;) Ty sie nimi nie przejmuj bo oni Toba nie beda.

Gość tiniłini
dzieki. nie wiem co robic moze sprobuje na ten probny przeciez jakos ludzie tam pracuja

Gość tiniłini
jak Ty pracowalas w fimowce to moglo byc inaczej . co ja powiem znajmomym ze nie wzialam pracy jak kazdy szuka a ja se tak wybieram

Gość Marsowa dziewczyna
Dobrze ze dodalas jakos. Ja praca od 9 - 17 a czasem od 10 do 21. Takze nie wiem, jak juz wspomnialam ja pracowalam w firmowce na franchisingu moze byc inaczej ale watpie.

Gość tiniłini
u mnie praca od 9 do 21 a niedziela 10 -20 bo jest w galerii handlowej, dowiem sie jutro ile tych szkolen i jak bedzie tak jak mowisz to nie podpisze tego. dzis pewnie cala noc nie bede spala

Gość Marsowa dziewczyna
eeej ale to chyba Ty tam bedziesz pracowac a nie znajomi. A jak przez 3 miesiace bedzie ok, jak u mnie (tyle ze ja okres probny = 2 mies) a potem zacznie sie walic przez zasrane plany to bedziesz sie meczyc bo nie chcesz placic za szkolenie. Ale zycze powodzenia i mam nadzieje ze sie myle :)

Gość Marsowa dziewczyna
Ja pracowalam w Kauflandzie. Koszmar jakis. Tygodnie to luz, ludzi malo ale przychodzil weekend i to byl koszmar jakis. 3 osoby na salonie, jedna w kasie a sie ogarnac nie dalo. i trzeba bylo do tego obdzwonic bazy (jak komus sie np. konczy umowa, to do niego dzwonisz i namawiasz na przedluzenie po czym umawiasz sie na spotkanie)

Gość tiniłini
no to fakt teraz pracowalam na sluchawce przedluzajac umowy i dalo mi to w kosc bo za malo tych umow

Gość tiniłini
moge wiedziec w jakim miescie albo chociaz wojewodztwie

Gość Marsowa dziewczyna
Nie chce Cie martwic ale tutaj bedzie tak samiutenko...

Gość Marsowa dziewczyna
warminsko mazurskie

Gość tiniłini
no ale slyszalam ze sa tez osoby ktore sobie chwala ta prace dzis dzownilam do kuzynki i ona ma znajoma w salonie i mowi ze jest bardzo zadowlona i ze sama chetnie by wziela taka prace