Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gehythyteh

Czy to zawał?

Polecane posty

Gość gehythyteh

coś się ze mną dzieje i nie wiem co. wyszlam spod prysznica i zaczęła mnie boleć głowa w skroniach, rozsadza mi czaszkę i jest mi niedobrze a serce wali jak oszalałe. oczy mi zaraz wyskoczą z orbit. i nie mogę złapać tchu. jak mam sobie pomóc bo zaraz mi łeb rozsadzi i czuję jakby miała mi buchnąć krew z nosa. Czy to zawał, wylew czy co? pomocy!!!

Gość gehythyteh
błagam. jestem sama w domu i i nie wiem co sie dzieje!!!!!

Gość pimprq
Nie no przy zawale boli w klatce piersiowej. Moze masz ostre zapalenie zatok?

Gość gehythyteh
ej, nie artuje. zaraz mi łeb rozsadzi i zwymiotuje. ledwo do łózka doszłam. wzielam aspiryne ale nic nie pomaga. mam dreszcze.

Gość teneryfaaa1
napisz jeszcze z kilka postów na pożegnanie zanim zejdziesz... oto jak ludzie myślą- mamy ci przysłać karetke czy co chcesz?

przy zawale człowieka dusi i bardzo kłuje w klatce piersiowej.. może masz coś z ciśnieniem :I

Gość pimprq
Objawy migreny: silny, pulsujący ból głowy w okolicy skroni lub czoła, jedno lub obustronny, nudności, światłowstręt. :)

Gość gehythyteh
doradzic co mam zrobic bo nie chce zabulic 2 tys za karetke bo steidza ze udaje. zawsze mam niskie cisninie 105/70. i nigdy nie mialam problemów. nie wiem jak sobie pomoc. zaraz sie zrzygm. i zdretwialy mi palce u rak

Gość pimprq
i jeszcze: Migrena charakteryzuje się najczęściej jednostronnym tętniącym bólem głowy o dużym nasileniu, który utrzymuje się od 4 godzin do 3 dni. Bólowi często towarzyszą nudności i wymioty, światłowstręt i nadwrażliwość na dźwięki, złe tolerowanie hałasów i zapachów czy też: dreszcze, kołatania serca, duszność, poty, ziewanie, biegunka, gorączka, zawroty głowy, omdlenia. Nudności i wymioty nierzadko bardziej dokuczają niż sam ból. Migrena części chorych przysparza dużo cierpienia i pogarsza im znacznie jakość życia. Ale nie zagraża życiu i z reguły nie daje trwałych następstw. Wiec nie masz co sie bac, to tylko, a moze az, migrena ;)

Gość pimprq
Jesli mimo to czujesz sie niepewnie, to zadzwon na pogotowie i powiedz mi o objawach. Dopiero po tym dyspozytor zadecyduje czy wyslac karetke.

Gość gehythyteh
o kuxwa wykocze sie zaraz. wzielam chyba za goracy prysznic. nie moge oddychac. migrena tak nagle? fak. niech ja szlag. zaraz sie wykoncze

Gość Bon Iver 27
spokojnie pewnie masz atak paniki...polozyc sie trzeba na chwilke i rozluznic:)daj znak jak sie czujesz

Gość Bon Iver 27
ja mam tak czesto...bardzo czesto..bez paniki ,nie nkarecaj sie...

Gość gehythyteh
dzieki, juz mi troche lepiej. juz nie mam trzaskow w glowie ale jest mi coraz bardziej niedobrze i zachcialo mi sie spac i zaraz mi wyskocza oczy z orbit. ale serducho sie troche uspokoiło i juz łapie oddech. i nie czuje,ze mi buchnie krew z nosa ale bola mnie zyły pod kolanami i mam cizkie nogi.

Gość gehythyteh
ok. już w miare dobrae się czuję. dziękuję za pomoc. dobranoc :)

Gość co było gdyby nie kafe
;)

Gość Bon Iver 27
proponuje jutro udac sie do lekarza,prosta morfologia,pomiar cisnienia..bedzie dobrze,jak bedzie powtorka radze do psychologa lub psychiatry,moze to nerwica:)zdrowka.

Gość gehythyteh
tylko się zastanaiam co to za chlerstwo było. chyba mi ciśnienie mocno skoczyło bo za gorący prysznic wzięłam. grrrrr...oby nigdy wiecej.

Gość Bon Iver 27
pilas wczoraj albo dzisiaj jakis alkohol? mialas kaca? bierzesz jakies leki np.na alergie?

Gość Bon Iver 27
ja mialam takie ataki paniki po prysznicu albo nawet pod prysznicem ze myslalam ze zejde...musislam wolac faceta zeby mnie z wanny wyciagal...gorace prysznice nie sa za zdrowe dla kogos kto ma problemy z krazeniem.Masz zylaki?moze mialas okres w tym czasie?bierzesz hormony?

Gość gehythyteh
bon iver, nie rób ze mnie czubka ani panikarza. jakbyś był/a sam/a w domu i gdybyś nigdy nie miał/a bólów głowy i kołatania serca i gdyby pół Twojej rodziny nie umarło na choroby serca lub wylew to byś inaczej śpiewał/a, ;) to całe szczęście był tylko skok cisnienia. za duzo alkoholu w sobotę, dzisiejsza siłownia i okres dały sie we znaki :o

Gość jak drętwieja palce
to może masz udar?

Gość srakamakafo
ani zawal ani wylew, wykapalas sie w za goracej wodzie, wzroslo cisnienie to tyle, uspokoj sie i mozesz letnia woda sie oblac delikatnie i spokojnie, to nic nie znaczy, w zawale ma sie tzw bole zamostkowe, kłucie, i trzeba wtedy caly czas kaszlec zeby serce lepiej pracowalo i na pogotowie dzwonic, ale nic Ci sie stanie, zawroty glowy od goracej kapieli na bank

Gość kac zabójca
to na pewno kac do tego gorąca kąpiel i skok ciśnienia gwarantowany. ja też to kiedyś miałam. nie mogłam się wywlec z wanny. dobrze, że ktoś był w domu bo pewnie też bym spanikowała. następnym razem po piciu zastosuj dużą dawkę wit. C i aspirynkę. rozrzedzi krew.