Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mruczek34

Dojrzałość emocjonalna, hiperbolizacja w moim życiu

Polecane posty

Mam 20 lat właśnie rozpoczynam studia. Doświadczyłem w życiu nieszczęścia wśród bliskich jak również zdrady partnerek. Gdy zauraczam się w pewej kobiecie zazwyczaj przychodzi taki moment, że coś dzieje się nie tak a ja mam dość jej. Wydaje mi się wtedy ze szkoda czasu na zakładanie związku. W moim wieku i młodsze dziewczyny wydaje mi się ze są niedojrzałe emocjonalnie, często myśle ze lepiej myśleć o tym po studiach... Po prostu nasza znajomośc zazwyczaj kończy się na tym bo ja mam dość tego np. jak: narusza sie moją wolność osobistą i daje mi się do zrozumienia ze musze być pantofelkiem na każde zawołanie, gdy czuje ze kobieta chce mnie wykorzystać seksualnie, czy skrzywdzić w inny sposób oraz wiele innych. Po prostu nie rozumiem czy ja mam zbyt wielkie wymagania, czy jestem nazbyt dojrzały i nie szukam dziewczyny wyłącznie pod kierunkiem seksu. Chciałbym aby partnerka zrozumiała ze także mam potrzeby emocjonalne, ze chce czuc ze jest przy mnie a mimo wszystko a nie dlatego bo np. są wakacje a jej sie nudzi.... Czy potrzeby emocjonalne są tak cieżko akceptowane przez kobiety ?

Gość Grzegorzewski
Facet, musisz zaczekać te kilka lat. Nastolatki chcą się bawić, a nie zakładać związki. Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale trzeba dobrze szukać. W dzisiejszym świecie kobiety w wieku 17-22 lat są tak poprane emocjonalnie, że włos się jeży na głowie.

Czyli mam rozumieć, że mam w przyszłości szukać dziewczyny powyżej 22 roku życia ? Myśle ze nauczyłem się żyć samemu... nie chciałbym znów wejść w toksyczny związek bo to wyniszcza bardziej niż nowotwór.

Gość Gladiusss
Generalnie, jeśli szukasz kobiety do poważnego związku, to nastaw się psychicznie, że większość z tych poniżej 22 roku życia ma siano w głowie. Im tylko imprezy, kosmetyki i uciechy cielesne są potrzebne do życia. Tylko teraz kwestia, czy warto czekać i nic nie robić przez te kilka lat? Może korzystaj z tych cichodajek, póki jesteś młody i masz branie? Każda kobieta wymaga od swego partnera, aby był doświadczony, chociaż Ci tego wprost nie powie. Dokształcaj się seksualnie. A na rozsądna dziewczynę jeszcze przyjdzie czas.