Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sgbgsbswg

Kupno laptopa - pytanie

Polecane posty

Gość sgbgsbswg

Chcę sobie kupić laptopa. Nie potrzebuję żadnego cudu techniki, po prostu żeby móc pisać w OpenOffice, przeglądać internet, słuchać muzyki i oglądać filmy i czasem w jakąś gierkę typu pasjans pająk lun saper zagrać. I mam pytanie. Ostatnio natknęłam się w necie na informacje o systemie Ubuntu. Podobno prosty i dobry a do tego darmowy. I zastanawiam się czy kupić laptopa z zainstalowanym Windowsem czy kupić bez systemu i żeby ktoś zainstalował mi Ubuntu. Bez systemu pewnie będzie tańszy? Tylko czy sobie poradzę z tym Ubuntu? Jestem całkiem zielona jeśli chodzi o kompy, a do tej pory używałam XP, właściwie to nie znam innego systemu poza XP, nawet Visty czy 7 nie widziałam na oczy. A może są tu jakieś kobiety które nie znają się na kompach i używają Ubuntu? Jeśli tak to jak sobie radzicie?

Gość inspector fallus
jak się nie znasz kompletnie na kompach to nie baw się w linuksa. najtańsze do tego co ty potrzebujesz to około 1000 jak nie mniej można kupić

Gość fdtdfgd
jak jesteś zielona to ci łatwiej przyjdzie nauka nowego systemu operacyjnego ja tam ubuntu nie lubię, zawsze uważałem go za "OS dla móżynów" wolę suse, choć ostatnio wyszedł podobno jakiś system oparty na suse ale bardziej user friendly :) do netbooków linux jest aż wskazany. możesz też poszukać laptopa kompatybilnego z systemem MacOSX i mieć "prawie" MacBooka :)

Gość sgbgsbswg
inspector fallus no właśnie 1000 zł, tylko że bez Windowsa może chyba być taniej? fdtdfgd no jestem zielona, to znaczy nie potrafię prawie nic poza klikaniem w ikony i zainstalowaniem programu

Gość gość
sprawdź sobie promocję explozja okazji w x-kom.pl mają dobre ceny porównywałem na ceneo i praktycznie najlepsze oferty