Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marta5-WAW

wizyta u ginekologa

Polecane posty

Dziewczyny poradźcie. Byłam jakiś czas u ginekologa (mój pierwszy raz) i strasznie marudził,że byłam wygolona. Trochę mnie to zestresowało i wprowadziło niemiłą atmosferę. Teraz wybieram się do innego i co mam zrobić, by uniknąć takiej sytuacji? nie golić się??

Gość ma-rysia
Ile masz lat? Ginekolog , jeśli uwaza, ze owłosienie ma jakiś wplyw (ujemny) na zdrowie, ma prawo cie o tym poinformować, nawet powinien, a ty możesz mu chłodnym, rzeczowym tonem odpowiedziec "dziękuję bardzo za informację, przyjęłam do wiadomosci".

Gość bibulka
ale to musialo byc niemile ja tez gole wszytskie wlosy na szczescie moj gin nic nie mowil, zreszta chodzilam prywatnie, niech by mi cos powiedzil......to poszlabym do inengo ale ja rowniez poczulabym sie strasznie glupio..........

Gość ma-rysia
Nie ma co od razu uciekać. W Polsce lekarze są przyzwyczajeni do relacji z pacjentem na zasadzie "omnibus-przygłup". Trzeba ustalić po prostu, że się nie zgadzamy z tym schematem i już. Jak on do ciebie wali na "ty", to ty do niego tak samo. w końcu mamy kapitalizm i klient nasz pan

Lekarz nie ma prawa zwracać Ci uwagi, jeśli się ogoliłaś. A jeśli nie jesteś dziewicą w młodym wieku, nie ma prawa Cię potępiać, czy pouczać/zwracać uwagę. Dobrze, że zmieniłaś lekarza. Ginekolog powinien być "delikatny" jeśli chodzi o "te" sprawy.

Gość mamablizniaczek
mi sie wydaje, ze golenie sie powinno byc plusem w trakcie badan, bo lekarz wszystko dokladnie widzi... mi tez jeszcze zaden nigdy nie zwracal uwagi na to

Gość postaram się byc kulturalna
ale co marudził?? podał jakieś argumenty?? bo jezeli tak ( i były to medyczne arg. to wydaje mi sie ze dobrze ze zwrócił twoja uwage na to)

chodzi o to, że włosy łonowe chronią przed "bakteriami"- pewnie dlatego lekarz zwrócił Ci uwagę. Na studiach ich uczą, że golenie może zwiększać ryzyko grzybicy powiedział Ci, co myśli, a Twoja sprawa, co zrobisz

Gość sylwio1984
mi lekarz pochwalil fryzurke na dole O_O i jeszcze poradzil, ze tu krocej i ogolnie fajnie tak trzymac, bo higienicznie itp. ale tak sie przy tym lubieznie gapil, ze mysle, ze nie o higiene mu chodzilo. to byl facet ze szpitala z porodowki. naogladal sie kobiet, a w ciazy wiadomo, nadwaga, nie dosiega sie zeby ogolic itp. to sie ucieszyl jak mloda bez brzucha przyszla :P

W ciąży nadwaga?? Kobieto zastanów się co piszesz! Owszem jest trudniej sięgnąć ale nie jest to niemożliwe.

nie było żadnego medycznego argumentu, jego słowa to: "po co to się golić, przecież to nie wygląda wcale ładniej"

Taki komentarz mógł sobie faktycznie darować.

Gość ma-rysia
No, na takkie rzeczowe argumenty można odpowiedzieć "mnie się pana fryzura na głowie tez niespecjalnie podoba, ale to chyba nie moja sprawa, prawda?"

Gość gość
To w koncu golić sie czy nie?

Gość maluska456
Jak chcesz. Jesli nie chcesz sie golić to nie musisz się golić. Jeśli chcesz się golić to zgól włoski Ginekologa nie powinien być od tego aby Ci coś kazać. Może jedynie zasugerować coś w przypadku wystapienia zakażenia. Zerknij sobie tutaj http://uroda-nasza.pl/jak-wyglada-wizyta-u-ginekologa/ Na stronie jest opisane jak powinna wyglądać wizyta u ginekologa.Jesli lekarz potraktowałby mnie tak jak potraktował ginekolog kolezankę powyżej to na pewno poczułabym sie urażona i nie wiem czy wybrałabym sie do niego ponownie!