Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cistkowa mazurzanka

formy zasiłku dla mamy tuż po studiach

Polecane posty

Gość cistkowa mazurzanka

mnie ciekawi sprawa zasiłków. jestem obecnie na 4 roku studiów jak dziecko sie urodzi bede na 5 roku, nie pracuje wiec macierzynski czy wychowawczy odpada, nie jestem też zamężna.SKĄD MOGĘ UBIEGAĆ SIE O POMOC FINANSOWĄ?

na pewno z mopsu. Jeżeli jesteś samotną matka to na bank przysługują ci jakieś formy pomocy

Gość cistkowa mazurzanka
a ile to kasy mniej wiecej?

Gość myszkaaaa122222
okolo 400 zł msc

tego nie wiem bo ja mam męża i po urlopie macierzyńskim jak poszłam na wychowawczy to dostałam 400zł dodatku i 68zł zasiłek rodzinny.

Gość cistkowa mazurzanka
czy musze wykazać że jestem samotna czy wystarczy ze nie mam małżonka?a w papierach ojciec jest wpisany normalnie

Gość cistkowa mazurzanka
czy w moim przypadku tylko mops wchodzi w grę czy jest coś jeszcze?

Gość dfgbfdshb
ale to nieistotne czy masz meza czy nie, chodzi tutaj o dochod w rodzinie nie moze przekraczac chyba 600zl na glowe? czy jakos tak.. lub troche mniej :) jesli przekroczysz chocby 20groszy to juz nie dostaniesz zasilku, to jest zalosne po prostu

jeśli dobrze pamiętam to jak składasz papiery to tam też trzeba odpis aktu małżeństwa jeśli takiego nie ma no to wszystko jasne nie? Poza tym trzeba zaświadczenie ze skarbowego, z zusu itd. sporo załatwiania. Nie wiem może jeszcze z zusu dostaniesz jakiś zasiłek.

Gość cistkowa mazurzanka
awiec w moim przypadku dochód zerowy bo skoncze studia i zostane bez pracy, z dzieckiem. a co z becikowym slyszlaam ze samotna matka dostaje wiecej , okolo 2 tys zl to prawda?

Gość cistkowa mazurzanka
dziekuje za info:)

Gość nie wytrzymam normalnie
najpierw da dupy bez zabezpieczenia, zachodzi w ciaze a potem zebra o kase. a wez sie za robote a nie rozmnazanie. co to spoleczenstwo ma twojego bekarta utrzymywac a ty dalej bedziesz nogi rozkladac bo za darmo wszystko plynie????? te krowy rozplodowe to zupelnie wstydu nie maja!!!

jak nie wytrzymasz to popuść a jak nie masz nic na temat to może się nie wcinaj kretynie!!!

Gość cistkowa mazurzanka
"nie wytrzymam normalnie" daj se siana widać jestes na pozieomie 12latka skoro takie rzeczy piszesz. forum nie dla ciebie DZIECKO!!

Gość ty sie gowniaro lepiej
wez za tatusia dzieciaka i od niego zadaj kasy a nie od panstwa :P

Gość ma_da2
witam, ja urodziłam córkę na 5 roku studiów, i mam troche doświadczenia z mopsem. Również nie jestem mężatką ale dla mopsu to nie ma znaczenia jesli chcesz zasiłek dla samotnej matki to w akcie urodzenia dziecka ojciec musi być nieznany lub musisz miec zasadzone alimenty lub ojciec musi nie żyć. W innym przypadku musicie liczyc dochod razem nawet jesli nie mieszkacie razem.

Gość ma_da2
aha i to nie są jakieś duże sumy wydaje mi sie że to było jakieś 160 zł ale nie pamiętam dokładnie bo mi nie przysługiwalo no i oczywiście plus 45 zł zasiłku rodzinnego.

uniwersytety zazwyczaj udzielają pomocy finansowej coś w rodzaju stypendiów, gdy ma się na wychowaniu dziecko ;) spytaj w uczelni

Gość ma_da2
tak ja dostałam z uczelni jakieś 1400 zł a z mopsu jeszcze jednorazowa zapomogę w wysokości 1000 zł, to takie jakby drugie becikowe, jest to trochę pieniędzy jednak przy dziecku niestety szybko sie kończą :(

Gość pamiętajcie, że pieniądze
w życiu nie są najważniejsze ;) przecież macie dzieci ;)

Gość takim studentkom przysluguje
socjal! musisz napisac podanie do dziekanatu albo komisji stypendialnej (zalezy jaka u was w szkole jest struktura organizacyjna). to nie sa jakies wielkie pieniadze, ale zawsze cos. tyle samo dostaja dzieci u ktorych w domach jest za niski dochod na czlonka rodziny (bo np jedno z rodzicow nie ma pracy, albo nie zyje, albo jest duzo dzieci na utrzymaniu itd).