Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antymoher

Cała prawda o Kaczyńskim i jego wyborcach

Polecane posty

Gość jego wyborcy
to ciemne zakapiory

Gość antymoher
Ja za to smyram jezykiem czarna pieczare Komorowskiego a moja matka mietosi berlo Tuskowi :classic_cool:

Gość jego wyborcy
PO to dzicz

Gość antymoher
Rozmiar tekstu: A A A Kandydaci radzą sobie z nowymi technologiami? 1 godz. 30 minut temu Więcej na temat: wybory prezydenckie 2010, Bronisław Komorowski, Jarosław Kaczyński, Grzegorz Napieralski, Andrzej Olechowski Z ankiety Polskiej Izby Informatyki i Telekomunikacji, na którą odpowiedziało 6 kandydatów na prezydenta, wynika, że wszyscy znakomicie radzą sobie z nowymi technologiami. W ich domach (oprócz Jarosława Kaczyńskiego) jest więcej niż jeden komputer, każdy z ankietowanych ogląda telewizję przed odbiornikiem z płaskim ekranem i posiada cyfrowy aparat fotograficzny. Grzegorz Napieralski jako jedyny posiada tzw. usługę wideo na żądanie. W poniedziałek Izba przedstawiła wyniki ankiet dotyczących m.in. urządzeń teleinformatycznych. Rozesłała je do wszystkich kandydatów na prezydenta. Odpowiedziało sześciu: Bronisław Komorowski, Jarosław Kaczyński, Grzegorz Napieralski, Andrzej Olechowski, Janusz Korwin-Mikke i Marek Jurek. czytaj dalej Z ankiet wynika m.in. że każdy z kandydatów korzysta z prywatnej poczty e-mail. Z serwisów społecznościowych jako jedyny nie korzysta Kaczyński, a z bankowości elektronicznej - Napieralski. Wszyscy ankietowani natomiast kupują przez internet. Komorowski z kolei jako jedyny korzysta z edukacji przez internet. Posiada też, tak samo jak Napieralski, konsolę do gier. Komorowski, Napieralski, Olechowski i Korwin-Mikke mają też nawigację satelitarną w prywatnym samochodzie. Kandydaci, oprócz lidera PiS, posiadają w "komórce" dostęp do internetu. Wszyscy mają natomiast w telefonie aparat fotograficzny. Korwin-Mikke, Jurek i Kaczyński, w przeciwieństwie do reszty, nie mają jednak telefonów z ekranem dotykowym. Komputer Kaczyńskiego - jako jedyny z ankietowanej grupy kandydatów - nie jest przenośny, ale wszyscy pytani korzystają z nich codziennie. Każdy z kandydatów, którzy odpowiedzieli na ankiety Izby, ma też stosunkowo nowy komputer - urządzenia mają mniej niż 2 lata. Szybkość internetu w domach Komorowskiego, Napieralskiego, Olechowskiego i Korwin-Mikkego przekracza 2 Mbit/s, a Kaczyńskiego i Jurka jest wolniejsza. Wiceprezes PIIiT Michał Jaworski podsumowując ankietę powiedział, że każdy z kandydatów jest typowym przedstawicielem polskiego społeczeństwa informacyjnego, zarówno w pracy, jak i w domu. Jest praktycznym i pragmatycznym użytkownikiem teleinformatyki - zauważył. Kandydaci w ankiecie byli też pytani o ochronę własności intelektualnej. Wszyscy podkreślili konieczność ochrony praw twórców. Napieralski, Olechowski, Jurek i Kaczyński uznali, że usługi i treści, które powstały ze środków publicznych powinny być dostępne bezpłatnie, Komorowski zaakcentował konieczność edukacji w zakresie praw twórców i własności intelektualnej. Rola teleinformatyki w gospodarce podzieliła kandydatów. Olechowski uznał iż trudno konkurować z globalnymi potęgami i warto by polskie firmy informatyczne skoncentrowały się na wsparciu pozostałych firm na rynku. Jurek, Korwin-Mikke i Napieralski stwierdzili, że polski przemysł teleinformatyczny stanie się istotnym przemysłem eksportowym, Kaczyński zaproponował promocję polskich firm, tak aby mogły stać się graczami światowymi w wybranych niszach e-gospodarki. Komorowski zaproponował, by wypromować polską markę na światowym rynku teleinformatycznym. "Bliskie jest mi marzenie o polskiej Nokii czy Microsofcie" - napisał w ankiecie. Wdrażanie e-administracji także pokazało odmienne punkty widzenia kandydatów. Jurka cechuje konserwatywne podejście - chce utrzymania systemu i danych całkowicie w rękach administracji. Olechowski i Kaczyński, zdaniem Izby, są tylko nieco bardziej otwarci na zewnętrzne firmy. Napieralski ma ostrożne, ale otwarte podejście - przekazałby typowe zadania w outsourcing, ale unikalne rozwiązania pozostawił działom informatycznym w administracji. Komorowski i Korwin-Mikke deklarują liberalne nastawienie na efektywną administrację, która potrafi powiedzieć czego chce i dba o koszty. Uważają, że administracja powinna zamawiać usługi informatyczne u zewnętrznych dostawców w każdym, uzasadnionym ekonomicznie przypadku. W ankietach kandydaci mieli wskazać swoje przyszłe priorytetowe działania dot. teleinformatyki. Komorowski i Napieralski wskazali na komputer dla ucznia. Jurek, Komorowski, Olechowski, Kaczyński chcą z kolei wspierać dostęp do internetu szerokopasmowego w regionach zagrożonych wykluczeniem cyfrowym. Jurek i Olechowski chcą też promować bezpieczeństwo dzieci w sieci, Komorowski, Napieralski wykorzystanie technologii informatycznych w administracji. Kaczyński wskazuje na promocję innowacji i młodych firm IT, a także patronat nad procesami cyfryzacji dóbr kultury. Komorowski wskazał też dwa dodatkowe priorytety, nie wymienione w ankiecie: możliwość głosowania przez internet jako remedium na niską frekwencję wyborczą oraz elektroniczny tornister dla ucznia. W przypadku drugiego projektu marszałek Sejmu chce wspierać wydawanie lektur i podręczników w postaci cyfrowej, tak aby uczeń chodził do szkoły z laptopem, zamiast ważącego wiele kilogramów tornistra.

Gość taka jedna is
Raczysz żartować :)

Gość antymoher
szkoda tylko że mohery nauczyły sie z niemałym pewnie trudem jak sie zalogować w sieci :o

Gość rtrtrtrttrtrrt
Noz kurwa jezeli czyms takim mam sie sugerowac to lepiej od razu se w leb strzelic.

Gość Kaczyński to duża głowa a mały
PiSior ja głosuje na Janusza Korwin Mikke

Gość antymoher
Z gracja i szykiem obciagam mlodym kolegom Kaczora :classic_cool:

Gość rtrtrtrttrtrrt
Widze osobo o nicku "antymoher" potrafisz tylko obrazac zamiast dyskutowac na poziomie. Zal mi Ciebie Ps: Nie glosuje na Kaczora

Gość antymoher
nie kierować bo nie mówię w tej chwili o wyborach ale o tej zacofanej grupie naszego narodu wstyd, ciemnota :o

"Komorowski z kolei jako jedyny korzysta z edukacji przez internet. " Czyli z Wikipedii :D

Gość antymoher
a ty nie czytasz matole?

Gość taka jedna is
ja jestem mloda i popieram pis, tak jak wiekszość znajomych w moim wieku.... dajcie spokój. kazdy niech glosuje wg wlasnego sumenia

Gość antymoher
Moja pieczara jest czesto penetrowana przez Bronka Komorowskiego. Na wiecach PELO zas bawimy sie w sloneczko. Zdradze wam iz jestem jednym z promykow

Gość hghhhgghhhfhghg
Lepszy Komorowski, które robi podstawowe błędy, wynikające z braków edykacyjnych tudzież intelektualnych (lecz zapewne obu). Nie, nie będzie wstydu.

Gość antymoherrr
mohery nie powinny mieć prawa głosu w ogóle stanowić o losie młodych, niech zdychają a nie pchają sie do urn średniowieczna ciemnota :o

Macie racje. Przepraszam was. Wszystko sie wzielo z tego iz kiedy bylem maly moja mamele oddawala mnie za pieniadze murzynom z Nigerii abym im obrabial ich palki. Sama zas nadstawiala dupala bezdomnym. Nadmiar czarnej spermy uderzyl mi do glowy. Moja matka zas spija ciagle nasienie bezdomnych

Co nie zmienie faktu iz co jakis czas wymykam sie po rynnie do pobliskich slumsow aby delektujac sie nasieniem Pana Zbigniewa, zaprzyjaznionego smieciarza, przypominać sobie lata mlodosci :classic_cool:

Gość antymoherrr
nie sil się na dowcip moherze, bo nie masz poczucia humoru nawet 😴

Gość meszugene
wawcia widze że cię inspiruje :classic_cool:

Gość przeczytałam artykuł i teraz
mam pytanie do autora topiku: NO I CO Z TEGO?

Gość acadalfffo...
nie ma to jak sugerowac sie informacjami z interii, brawo autorze!!!!;DD poczytaj jakies niezalezne politycznie strony, a czegos sie dowiesz....a nie smecisz

Gość murdock
posluchaj ty:"antymoher"-napisze ci to raz.Wiecej nie bede powtarzal.Bo czas juz by byl WIEKI zebys i ty i tobie podobni przestali sie wymundrzac swoimi mundrosciami z zydowskiej gazety dla Polakow,TVN-u i Polsatu. Oto krotki kurs historii dla zabiedzonych umyslowo: 000000000000 Po roku 1989 gdy komunisci zbankrutowali Solidarnosc byla jeszcze coprawda nie odzielona oficjalnie ale de facto wykrystalizowaly sie wewnatrz jej lona dwie frakcje.Pierwsza-to ta patriotyczna,wrogo nastawiona do komunistow i do ich mocodawcow z moskwy.Bezkompromisowa i dazaca do przejecia pelni wladzy przez Narod Polski. Druga to ta czesc z Solidarnosci ktora nigdy nie chciala obalenia omunizmu ale chciala tzw.socjalizmu z ludzka twarza.Byli to komunisci-trockisci tacy jak Geremek,Mazowiecki,Michnik czy Kuron.To wlasnie ta druga czesc.ten drugi kolaborujacy z komunistami odlam podjal rokowania z moskwa przy tzw.okraglym stole.Byla to oczywista zdrada idealow solidarnosci i swiadomie pisze ze podjeli oni rokowania z moskwa.Przy okraglym stole dogadali sie z komunistami.Gdy dzielili miedzy siebie i komunistow wladze i stolki-ta wlasciwa-prawowita grupa wolnosciowa-propolska siedziala w domach nie chcac brac udzialu w zdradzie.Przy tzw.okraglym stole trockisci zagwarantowali nietykalnosc komunistom a komunisci oddali trockistom w zamian za to kawalek wladzy.Stad sie wziela wrecz chorobliwa nienawisc michnika podobnie jak i pozostalej czesci kolaborantow do lustracji.Stad sie wziela obrona jaruzelskiego-"ty,ty sie o oooooo oo dpieprz od generala co?"Stad sie wziela rowniez obrona i wychwalanie zaslug jednego z najwiekszych UBekow,slugusow moskwy,czlowieka odpowiedzialnego za wiele zbrodni komunistycznych-kiszczaka,kiedy michnik pojechal na proces gornikow kopalni wujek.Zamiast domagac sie ukarania winnych zbrodni zabojstwa gornikow dokonego na rozkaz kiszczaka,Michnik nawet sie nie odezwal do gornikow i rodzin ofiar.natomiast przyjechal bronic UBeckiego generala mowiac:general jest w porzadku!!!Tak wiec jak widac kolaboranci realizuja z zelazna konsekwencja swoje zobowiazania.Wszystko to dzieje sie NASZYM KOSZTEM.twoim tez-autorze tego topiku.Oni podzielili pomiedzy siebie wladze i finanse.Nie zrobia dokladnie nic abys ty mial dobrze.Potrafisz to zrozumiec? To wlasnie dlatego zydowska gazeta dla Polakow zmienila sie z gazety prawdziwie solidarnosciowej,antykomunistycznej,propolskiej,patriotycznej w trybune ludu 2 ktora walczy zajadle ze wszystkim co polskie.Bierze wiec na swoje lamy nasza kulture,tradycje,religie.Naszych bohaterow narodowych.Okazuje sie ze to wszystko to jest wedlug jasniepanstwa zydow-szambo.Zamiast tego proponuja -po prostu "robta co chceta".Tej wrzawie majacej na celu zniszczenie polskiej swiadomosci i tozsamosci narodowej wtoruja tacy kolaboranci jak Mazowiecki,Olechowski,Komorowski,Tusk,Walesa czy niemiecki "profesor"Bartoszewski.Ta tluszcza stosuje tak ochydne zabiegi agresji politycznej jak np.wysmiewanie sie z Jaroslawa Kaczynskiego z tego ze mieszka z matka.To jest nie do uwierzenia ale maja mu to za zle.Tymczasem widac z tego chocby dwie rzeczy:a.kocha matke.b.nie KRADNIE !!!Bo nie ma nawet swojego wlasnego mieszkania. Podobnie bylo z prezydentem Lechem Kaczynskim.Byli dwaj Lechowie Kaczynscy.Jeden ten przyglup.Zacofany kabotyn.Ten co osmiesza nas przed calym swiatem.takiego Lecha Kaczynskiego znala wiekszosc Polkow.Dlaczego?Bo takiego przedstawialy go te tzw. media.De facto srodki masowej dezinformacji.Na nieszczescie dla nich prezydent zginal w katastrofie lotniczej ita cala misternie budowana siec klamstwa w jednej chwili sie przewrocila.Wszystkie stacje TV po kolei przyznawaly to ze pan Prezydent Lech Kaczysnki byl szkalowany.Byl takze ten drugi prezydent Lech Kaczynski.Lecz znala go tylko zagranica.Okazuje sie ze postrzegali go jako polityka POSTEPOWEGO,nowoczesnego.Polityka z wizja europy i swiata.szanowali go a niektorzy uwazali nawet za BOHATERA jak np.prezydent Gruzji.Przypomnijcie sobie co mowiono o wizycie prezydenta RP w Gruzji.Jak go osmieszano.Tymczasem okazuje sie ze JEDYNIE ON MIAL ODWAGE BRONIC GRUZJE PRZED RUSKIMI!!! Dlaczego byl szkalowany?Bo byl z poza ukladu okraglego stolu.On kierowal sie jednym i wciaz tym samym haslem ktore stanowilo motto jego zycia.Bylo nim Bog,Honor,Ojczyzna.Temu poswiecil cale swoje zycie.Czy twoim zdaniem-autorze to zle?czego ty oczekujesz od prezydenta?Aby sluzyl moskwie jak komorowski czy tusk?Myslisz w swojej naiwnosci ze to jest dobrze?Czy ty w ogole jestes POLAKIEM?Na czym ci zalezy?Na POlsce?na Najjasniejszej rzeczypospolitej?Rusz troche glowa.Poczytaj ksiazki historyczne.to moze cie nawrocic na patriotyzm i na POLSKE.Polska miala zawsze wielu wrogow wewnetrznych przez ktorych spotykal ja podly los.czas z tym skonczyc.