Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona chmurka

kompleksy

Polecane posty

Gość zielona chmurka

Witajcie. Ostatnio mam straszne kompleksy co do swojej wagi. Zbliżają się wakacje a mi się ciągle wydaje że jestem za gruba, mam chlopaka ktory mnie kocha i mowi ze jestem idealna ale pomimo wszystko czuje sie gruba bo mam strasznie szczuple kolezanki.. Mam 18 lat, 169 wzrostu i waże 61 kg. Słodyczy nie jem juz prawie wcale codziennie staram się mieć dużo ruchu, pracuje, jem tylko sniadanie i pierwsze danie, duzo owoców, i nie moge schudnąć :( chociaż te 4 kg, jak to zrobić żebym nie czuła się gruba.. może nie jestem aż tak pulchna ale źle się czuje z tą nadwagą :(

Gość zielona chmurka

Gość tunczykzmakrelą
rozchmurz się wkoło pełno grubszych :)

Gość zielona chmurka
No wiem że dużo osób chętnie by się ze mną zamieniło, no ale chciałabym mieć idealną figurę żeby jeszcze bardziej się podobać swojemu chłopakowi

Gość rada?uwaga?
Nie jestes gruba ani nawet podgruba. To raz. Dwa- masz chlopaka ktory twierdzi ze jestes piekna. A ty cierpisz. Znaczy masz faktycznie kompleksy choc ich miec nie powinnas. Popracuj nad poczuciem wlasnej wartosci i polub siebie (. to praca). To jest najwazniejsze. No a jesli az tak bardzo chcesz schudnac to nie schudniesz tak jedzac bo twoj organizm sie broni przed zrzuceniem wagi, Masz jesc malo ale regularnie co jakies 3 godziny . Wtedy szansa ze waga drgnie jest

Gość rada?uwaga?
dazenie do przesadnej perfekcji szczescia ci nie da,ciesz sie tym co masz. naucz sie tego (zwlaszcza ze jest z czego). czlowiek nie moze porownywac sie z innym i cierpiec z tego powodu bo ZAWSZE beda tacy ktorzy maja lepiej/gorzej. najlepiej zyc zgodnie z wlasnymi przekonaniami i w zgodzie ze soba a nie wedlug oczekiwan innych.standardy dla siebie samej ustalac a nie karmic sie wyobrazeniami o perfekcjonizmie

Gość zielona chmurka
W sumie to co mówicie ma sens.. A te kompleksy to pewnie przez te idealne kobiety w gazetach, teledyskach.. Ciężko mi pojąć to że facetom mogą się podbać dziewczyny które mają tłuszcz na brzuchu albo boczki.. możliwe że wyolbrzymiam, ale jak patrze na te szczuplutkie dziewczyny to mam ochote się schować do worka

Gość zielona chmurka