Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pęknieta na pół

głupie serce

Polecane posty

Gość pęknieta na pół

Jeszcze całkiem niedawno z kimś byłam. Z czlowieka w którym sie zakochałam okazywał się szumowiną czasami. Ogólnie kochał mnie nad życie, dbał o mnie ale było milion awantur, sprzeczek, strachu i bólu. Dowiedziałam się o strasznych rzeczach w trakcie trwania naszego związku i tak samo straszne przeszłam. Odeszłam... bo stwierdziłam że z nim czeka mnie tylko bagno. Minęły 2 tygodnie gdzie on mnie dosłownie prześladował a ja zastanawiałam sie czy juz nie złosić tego na policję. Wczoraj coś pękło! qrwa zaczęłam tęsknić za kimś za kim nie powinnam. Dzisiaj go widziałam i serce mi tak zabiło że ehhh... Nie wiem jak sobie pomóc... co robić aby nie myśleć... ;(

Gość aaaaaassssssdddddddfffffff
Znajdz sobie innego faceta..

Gość Nie wiem, co Tobie pomoże
Zależy od tego, co jest przyczyną tego, że nie możesz zapomnieć. Ja też długo cierpiałam i w jednym przypadku skończyło się to, gdy zrzuciłam z siebie ciężar tego, że pewne rzeczy zostały między nami niedopowiedziane, tzn. że ja szybko zorientowałam się, co mój miał na sumieniu i dlaczego tak sobie ze mną pogrywał, ale nie miałam szansy mu tego powiedzieć, więc pewnego dnia po prostu wysłałam mu to wszystko sms-em. Nieważne, że nie odpisał, nie chciałam tego, i nie obchodziło mnie to, co sobie o mnie pomyśłi, ale poczułam ogromną ulgę, że zrzuciłam to z siebie, a on wie, że ja wiem (zawsze czytał każdego sms-a, nie darowałby sobie odpuścić żadnego). Po tym minęło jak ręką odjął, od razu. W innym przypadku bardzo pomogło zdanie sobie sprawy z tego, jaki ten człowiek był naprawdę, a nie jakim chciałam go widzieć. Ale nie pomogło samo myślenie o tym, bo człowiek zakochany ma tendencję do zaprzeczania faktom. Dlatego tutaj dobrą terapią okazało się, choć to może się wydawać śmieszne, czytanie na forach tematów dot. mężczyzn o podobnych do niego cechach charakteru i ich komentowanie. Nie tylko punkt widzenia niezaangażowanych emocjonalnie, a przez to często obiektywnych, forumowiczów, pozwałał spojrzeć na sprawę bardziej racjonalnie, ale z każdym kolejnym napisanym przeze mnie postem na jego temat (mimo że chciałam, aby było inaczej, bo tak sobie życzyło serce) coraz bardziej docierało do mnie, że to nie jest czlowiek, z którym powinnam się związać, że nie był ze mną fair, że nie traktował tak, jak trzeba. A gdy znów dopadały mnie wątpliwości, wystarczyło włączyć komputer i ponownie przeczytać swoje wlasne posty i rozum od razu zyskiwał przewagę. Teraz, choć są gdzieś nadal uczucia, a on próbuje odnowić kontakt, jestem już pewna, że nie powinnam się na to zgodzić, bo te słowa to były moje własne słowa i nie wzięły się z powietrza.

Gość poczytaj jak wyglada zycie kob
iet, ktore w pore nie odeszly bo myslaly, ze to milosc, bo sie ulozy, bo sie zmieni, bo bedzie inaczej, bo wlasciwie to nie wiedzialy jak dziala mechanizm wspoluzaleznienia, w tym wypadku od partnera http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3956146 polecam Robin Norwood Kobiety, ktore kochaja za bardzo pozdrawiam ❤️

Gość czarna teczuszka
też wczoraj kogos stracilam..odszedl bo nie chcial mnie ranic krzywdzic.. tak twierdzil a ja strasznie tesknie.. ;(

Nie wierze w to odszedl bo nie chcial mnie skrzywdzic, za tym cos sie kryje, ale... pewnie nie chcial cie ranic na koniec i za to plus dla niego