Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chornencja23

POMOCY spaliłam się w solarium a w czwartek mój ślub!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Chornencja23

Może wy mi pomożecie. W czwartek mam Ślub. Wczoraj byłam na solarium na 13 minut. Wcześniej chodzilam na 5 minut co tydzien. /dzis rano wstałam ała zryczana. wszyscy pytaja sie o co chodzi. Pokazałam sie narzeczonemu a on sie załamał. A tak sie cieszyl ze slubu. Po prosty wygladam jak rak czerwony spieczony na patelni!!! Nawet piszac to płaczę. Pomózcie mi co mam zrobic!! Cała jestem czerwona nie moge sie dotknac a z nosa schodzi mi skóra. POMOCY

Gość renia z lublina 25
nawilżaj bardzo teraz skórę.Może zbrazowieje ci to do czwartku, nie załamuj sie. Teraz dużo nawilżaj skórę

Gość będziesz miała fajne fotki
takie oryginalne :)

Gość ejbisi
Kup Penaten, to krem dla niemowlat bardzo tłusty ale sprawdzony na oparzenia. Smaruj sie bardzo grubo i siedz tak non stop.

Gość Chornencja23
Aprilla, a nie schodzila ci pozniej skora, ja najbardziej sie boja zeby mi nie schodzila skora z twarzy:(:(:(:(:(

Gość a nie możecie
spokojnie nie panikuj tylko kup fenistil gel jest rewelacyjny na oparzenia solariowe ;)

Gość komomomo
ja myśle że ci przejdzie ale nie do czwartku- to tylko 2 dni a takie rzeczy trwają dłużej to zalezy tez od skóry - brunetki z oliwkową karnacją z natury maja lepiej bo im szybciej znika- swoja droga ja sie opalam latem w solarium regularnie ale biore po 10 minut co 2 dni i na filtrach - głupia jestes i niestety ale albo odwołasz ślub albo zapudrujesz facjatę gruba tapetą bo zejść do czwartku nie ma szans- a pantenol to dobry pomysl

Gość Aprillia
Właśnie tłusty krem ma temu zapobiec. Nawet jeśli całkiem nie pomoże, to skóra będzie schodzić minimalnie i nakremowana się "zroluje" tak, że nie zostawi suchych śladów. Schodziła mi, normalnie nakładałam tłusty krem nivea, a jak wychodziłam do pracy myłam twarz delikatnym żelem i nakładałam krem Vichy Normaderm, który niby matuje cerę, a przez cały dzień nie było mi widać skórek na twarzy. Nic się nie bój będzie dobrze. Będziesz mieć na sobie makijaż, a pod podkładem i pudrem na prawdę niewiele widać, nawet jak skóra jest bardzo czerwona w pierwszy dzień, a Twoja ma jeszcze kilka dni, żeby się zregenerować.

Gość a nie możecie
a jakby skóra zaczęła schodzić to w czwartek rano zrób peeling enzymatyczny (nie rób wcześniej bo skóra jest za bardzo wrażliwa )rób go bardzo delikatnie nie wcieraj mocno w skóre i nawilżaj kremem ale generalnie jeśli miałaby zacząć schodzić to myślę że ok piątku... czyli podsumowując: na razie fenistil a od jutra krem nawilżający a na noc tłusty i potem ewentualnie peeling...

Gość Chornencja23
a kto mial podabny problem? I jak zapobiec łuszczeniu na twarzy???

Gość mrumrumruu
w czwartek slub?? sam slub czy jakies wesele tez?

Gość natusiagg
krem z wit a z apteki

Gość provokejszyn jak nic
moja mam uzywa Fensitil na wszystko ,wiec ja tez oddaje glos na Fenistil. i nie robilalbym zadnego peelingu.

Gość maka ziemniacza.
nanies make ziemniaczana na twarz wata i tak polez z godzine . zejdzie ci to,tluste kremy zluszcza twarz.

Gość a ja tak...
Tylko koniecznie wstaw fotki z takim zjaranym ryjem :D Nie ma co... Oryginalne jak u nikogo :P jak mozna byc tak bezmyslnym...niech zgadne- jestes blondyna :D

Gość ojjej
nie smiejcie sie. dzieczyna potrzebuje pomocy

Gość Monique222
nie przejmuj się do czwartku na pewno to zblednie

Gość Monique222
ja się parę razy tak spaliłam i zeszło mi w dzień max 2

Gość o czescc
ty normalna jestes? zawsze na 5 minut lazisz a nagle na 13 i to 3 dni przed slubem. wez dorosnij

Gość Monique222
a skóre nawilżaj oliwką taka dla dzieci najlepiej to nie zejdzie

Gość a co zrobić
a co zrobić zeby rozjasnic troche kkór ę? myc sie 2 razy dziennie????????????

Gość tylko zimna maślanka 24 h

Gość Monique222
nie wiem glupien pytanie :D ja sie zwykle myję 2 razy dziennie i mi się nie rozjaśnia jak jestem opalona. chyba poczekać aż opalenizna zejdzie

jak można chodzić na solarium w połowie czerwca, potem wyglądacie jak wyglądacie

Gość kjurwa mam dosc dziekuje
moja rada: 7 maślanek i wjebac do wanny i sie w niej zamoczyc na godzinke. pan the nol bodajze sie nazywa.kupic w aptece i sie cala smarowac.tluste kremy i spraye co lagodza oparzenia. jutro idz do kosmetyczki na peeling i niech ci cos wykuma.bedzie dobrze.

Gość bas bassssssssssssssssssssssss
smaruj sie kwasna smietano albo maslanka kilka razy dziennie powinno pomuc