Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szykudelko

juz klocimy sie o swieta

Polecane posty

Gość szykudelko

dziewczyny prblem wyglada tak. jestesmy malzenstwem od 3 lat, mamy 3 dzieci- 6lat, 5lat, 3 lata. gdy sie pobieralismy ustalilismy, ze raz swieta spedzamy u jego rodzicow, raz u moich, raz robimy swieta w domu. 3 lata temu wprowadzalismy sie do swlasnego domu wiec zrobilismy uroczyste swieta u nas, w tamtym roku bylismy na swieta u niego, a w tym roku mielismy na swieta jechac do mojej rodziny. ale kilka dni temu brat mojego meza napisal, ze on w tym roku z cala rodzina bedzie spedzal swieta w swoim rodzinnym domu i moj maz stwierdzil, ze brata nie widzial dwa lata wiec powinnismy spedzic te swieta u niego. tlumacze mu, ze ja swoje siostry tez widze raz, dwa razy do roku i chce spedzi ten czas z rodzina. wyszla z tego mala klotnia i ostatecznie powiedzialam mu, ze skoro on nie zamierza spedzac swiat z moja rodzina, a ja nie zamierzam z jego to wychodzi na to, ze musimy je spedzic osobno. dzieci duzo lepiej czuja sie wsrod moich bliskich o zym on doskonale wie wiec dzieci pojechaly by ze mna. ale on sie oburza, ze chce spedzic swieta z cala swoja rodzina co oznacza tez zone i dzieci. nie mozemy zrobic tak, ze spedzimy 1 dzien swiat tu a drugi tu bo oba domy dzieli roznica 700 km a srednia corka ma problemy zdrowotne uniemozliwiajace jej tak dlugie podroze w tak krotkim czasie. nie mozemy tez swiat zorganizowac u nas bo wiele osob nie bedzie moglo dojechac. i co tu robic?

Gość vnm
współczuję ci męża...ma twoje zdanie w dupie....maminsynek :O:O:O

Gość szykudelko
no wlasnie niestety tak tym razem wyszlo. jestesmy razem 9 lat i wydawalo mi sie, ze mozemy sie porozumiec. kocham go i ozywiscie, ze chcialabym z nim spedzic swieta, ale nie robie tragedii jesli jego na kolacji wigilijnej zabraknie. natomiast on nie wyobraza sobie, zebym ja nie pojawila sie na swieta w jego rozinnym domu skoro wszyscy tam beda. to nie moja wina, ze jego rodzina ma problmy z zebraniem sie. mogli sie wszyscy spotkac w zeszlym roku gdy spedzalismy tam swieta, ale brat wolal pojechac z zona na urlop do egiptu. no trudno, nie moja wina. ja decyzje podjelam i albo on jedzie ze mna albo spedza swita beze mnie i dzieci

Gość szykudelko
problem polega na tym, ze jego brat mieszka za granica i do kraju przylatuje raz do roku. w dodatku my mieszkamy bardzoooo daleko od rodziny meza a jego brat przylatuje tylko na 3 dni, ktore zapewne tez chcialby spedzic ze swoja rodzina

kolej Twojej rodziny - mąż powinien ustąpić. albo jechać on tam a Ty do swoich. nie ulegaj. nie kłóć się, nie rób wyrzutów, powtarzaj tylko że nie taka była umowa, zgodnie z umową te świąta sa u Twojej rodziny i oni was będą oczekiwac. jest masa czasu, brat moze coś jeszcze wykombinowac albo wcale nie przyjechac.

Gość różnieeee
A daj spokoj, jeszcze kupe czasu do świąt, wszystko się moze zmienić, nie ma co o tym teraz myśleć...

Gość szykudelko
ja wlasnie wcale nie zamierzam sie klocic, podalam mu swoje argumenty, powiedzialam, ze zdania nie zmienie a od niego zalezy z kim spedzi swieta. przyjazd brata jest pewny, juz ma urpol i kupiony bilet, niestety wlasnie tylko na 3 dni bo praca nie pozwala mu na wiecej zwlaszcza, ze dojazd do kraju zajmuje dwa dni i dwa dni powrot do kraju w ktorym mieszka. dla mnie nie bedzie wielkiego dramatu jesli jedne swieta spedzimy oddzielnie ale maz sie upiera, ze powinnismy sie z bratem i jego rodzina spotkac w komplecie. na swieta w jego domu przyjezdza okolo 18 osob, bez nas, wiec jego rodzice i tak nie poczuja se samotni, zwlaszcza, ze za mna i tak nie przepadaja:)