Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fotograf Amator

Zdjęcia

Polecane posty

Gość do fotografa nie amatora
Ja tez szukam nowej pracy :( Animka graficzka - rozumiem ze Tobie sie moje prace nie podobaja :o

Gość Animka graficzka
Amatorze swiatlo, swiatlo i ostrosc. Na to patrz. Wlasnie moim zdaniem uchwyciles duzo ladnych rzeczy na tych zdjeciach. Ale z tgo co mowis to szef nie daje Ci szansy zeby sie rozwinac skoro walkujesz w kolko portrety.

Gość Animka graficzka
Amatorze swiatlo, swiatlo i ostrosc. Na to patrz. Wlasnie moim zdaniem uchwyciles duzo ladnych rzeczy na tych zdjeciach. Ale z tgo co mowis to szef nie daje Ci szansy zeby sie rozwinac skoro walkujesz w kolko portrety.

Gość Animka graficzka

Gość Foto-grafkaa
a tak przy okazji to zapytam,czy znacie jakis fajny portal,gdzie mozna zamieszczac swoje fotki do oceny??Ale dla takich wlasnie foto-amatorow,a nie profesjonalistow. Odpada juz fmix i flog,bo bylam tam,ale tam nic sie nie mozna nauczyc,tylko slodza sobie wszyscy i denerwujace to bylo:O Chodzi o miejsce gdzie mozna sie przy okazji czegos nauczyc???

Tez kiedys myslalam tak, jak Wy, ale... Czarnobiale zdjecia poprawiac mozna w procesie wywolywania - poprawiac kontrast etc. Naswietlajac papier przez wate uzyskujemy lekkie rozmycie. To tez sztuka... A jesli ktos robi zwyczajnie kiepskie zdjecia albo ma niedobry aparat (ja teraz tez mam nie najlepszy model) - czemu ich nie poprawic? Mi przeszkadzalo, ze u Autora tlo i pierwszy plan sa rownie wazne (moze powinienes pobawic sie przeslonami?) - wiec rozmylam tlo. Moim zdaniem Photoshop jest tym dla techniki cyfrowej, co proces wywolywania dla analogowej. Przeciez "prawdziwi fotografowie" (analogowi) tez nie zostawiaja "golych" zdjec. Oni rowniez je poprawiaja, czasem montuja ze soba...

Gość Foto-grafkaa
Dlaczego nie widac odpowiedzi???:O

Gość Fotograf Amator
Nie widzę żadnych postów :(

Gość Foto-grafkaa
hm..

Gość Cyniczna Wiśnia
Nie chce pisac jakos napastliwie, bo Autor jak się wydaje ma szczerą chęć poprawić swoje umiejętności, ale szczerze mówiąc, jak dla mnie brak mu pomysłowości, talent, polotu, "fotograficznego oka" i poczucia estetyki. Te zdjęcia to dla mnie gnioty, wszystkie co do jednego, na poziomie dziecka z podstawówki dysponującego cyfrówką automatyczną za 100 złotych i moim zdaniem w ogóle, absolutnie się nie nadaje do pracy fotografa. Nie wykorzystuje możliwości aparatu! Wiele zdjęć nieostrych! Można by go jakoś bronić, że nie wyczuł jeszcze tego modelu - ale pisze, że ma go od roku :o To tragedia, naprawdę, i jakoś nie wierzę w tę propozycję pracy - chyba ktoś sobie jaja robi - zdjęcia są totalnie zrąbane, nie mogę się w nich dopatrzeć żadnych pozytywów!!! Ani technika dobra, ani kadrowanie, ani ciekawe ujęcia, ani ciekawe tematy :o Moim zdaniem fotografia to nie Twoja mocna strona, Autorze. Ale rozumiem, że to Twoja pasja? Czytaj dużo, oglądaj wystawy fotograficzne, ćwicz, ćwicz, i jeszcze raz ćwicz!!! Ale ja osobiście sądzę, że jeśli chcesz zmienić pracę to na jakąś taką w zawodzie, w którym jesteś naprawdę dobry a to lepiej potraktuj jako hobby...

Gość Malkontentka 1984
http://www.voila.pl/467/vvdxp/?1 - przeswietlone, leb uciety, agresywne drewniane elementy w tle, to ma byc portret? czy co? ani nie widac twarzy modelki, ani aparatu, prawa reka malo wyrazna... a wystarczylo postawic modelke na tle sciany, jej rudawy leb ladnie by kontrastowal z turkusem... albo wyrazniej uchwycic to odbicie w obiektywie... Na mnie te zdjecia sprawiaja wrazenie jak gdyby robil je ktos kto nie patrzy przez obiektyw, nie ustawia, tylko pstryka jakkolwiek. Tak mogloby pstrykac dziecko z wozka - poucinane fragmenty, brak ostrosci, przypadkowe kadry - tyle tylko ze przynajmniej pion-poziom jest zachowany Sorki, ale ja nie chcialabym takiego fotografa