Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fotograf Amator

Zdjęcia

Polecane posty

Fotografie amatorze, sprobuj moze przed zrobieniem zdjecia zastanowic sie co chcesz na nim pokazac. Na Twoich fotkach nie ma elementu skupiajacego uwage. Wygladaja tak jakbys sfotografowal zupelnie przypadkowy kadr. Przyjrzyj sie kolorom, ukladowi pionow i poziomow. Jesli cos ma byc nieostre, niech bedzie nieostre zamierzenie Z kolejnych najbardziej mi sie podoba fpto z drutem kolczastym.

Gość Fotograf Amator
Nie wiem czy mogę te portretówki tu wstawić, w końcu są na nich klienci...

Gość no co się kurna dzieje
dajcie fotkę a nie plik do pobrania to z żabką dałoby radę jeszcze, chociaż nie do końca, bo złe ujęcie, żabka za bardzo wtapia się w tło

Gość do fotografa nie amatora
Troche ich za duzo do wklejenia :( ktore z zabka? bo kilka jest.

Gość Fotograf Amator
Na tym kompie nie mam rara więc nie otworzę tego co wstawiłaś. Ale jak przejdę później na swojego laptopa to zobaczę :)

Gość no co się kurna dzieje
prześlij mi na mail leenka2@o2.pl

ja się na robieniu zdjęć nie znam ,ale jeśli mogę coś zasugerować to to, iż moim zdaniem powinieneś skupić się na fotografowaniu czegoś niebanalnego. C oto znaczy? To znaczy żeby nie fotografować rzeczy oczywistych, przewidywalnych, takich ,które często się widuje na ścianach restauracji, barów itd. -one są wręcz nudne. Co do twoich zdjęć to mnie nie wzniosły na wyżyny jako laika, 2 ostatnie zdjęcia z pierwszego rzutu były ok, potem rybka i to z żabką i korzeniami w lesie-reszta mnie nie zauroczyła wcale.

Gość Fotograf Amator
Mam go rok, wcześniej robiłem foty na d40. Możliwe że są nieostre przez skaner, bo te nie były w komputerze, tu nie mam do nich dostępu a w pracy z kolei nie mam dostępu do internetu.

Gość Fotograf Amator
Ciężko nie złapać ostrości w studiu, gdzie ma się tylko tło i "delikwenta" na krześle :)

wyslalam...

Gość Foto-grafkaa
Fotografie amatorze...hmmm...zdjecia sa takie bez wyrazu, bez pomyslu...no kiepskie. I takie dosc spore błędy ,na jednym z nich w dolnym prawym rogu-jakas biala plama,cos wcięlo Ci sie w kadr:O Zdjecia musza byc bardziej przemyslane.Ja tez sie 'bawie' w fotografie,nie mam jeszcze lustrzanki,fotografuje zwyklym kompaktem,ale moje zdjecia -powiem nieskromnie-sa o niebo lepsze. Zawsze staram sie przemyslec co chce pokazac, bo liczy sie pomysl przede wszystkim,dobre zdjecie mozna zrobic nawet komorka.

wyslalam...

Gość Foto-grafkaa
Nie no te bucki na tym plastikowym pudełku-cuuudo !!!:O:O:O

Gość Fotograf Amator
To ja spadam porobić kilka fot przed pracą... Ale się zdołowałem

Dziwie sie ze podejmujesz sie takich zdjec bez odpowiedniego obiektywu. Ja mam rowniez lustro nikona, inny model, ale mam tez kilka obiektywow, zalezy co fotografuje.

Gość Fotograf Amator
Nie stać mnie na nowy obiektyw, bo szef mizernie płaci. Dlatego chciałem zmienić pracę, ale widzę, że nic z tego nie będzie, bo jestem do niczego...

Masz zapal do tego co lubisz robic i nie poddawaj sie ze wzgledu na krytyke. Lepiej wez ja do serca a na dobre Ci wyjdzie. Co do obiektywow,to niestety ale fotografia to nie jest tania pasja, a jesli mialaby byc praca to niestety ale musisz troche zainwestowac i troche sie podszkolic na jakis warsztatach.

Gość Foto-grafkaa
Czy moge poprosic o ocene moich prac? http://hostuje.net/file.php?id=c76ebe8fbc1340 af087914547f686820 kto kto wstawil te fotki- sa naprawde fajne,no do niektorych mozna sie by bylo cos przyczepic,ale ogolnie to mi sie podobaja :) a Ty sie nie doluj Fotografie amatorze,ale niestety ciezko Ci tu cos pisac milego odnosnie fot,kiedy sa kiepskie.Ale musisz sie rozwiajac w tej pasji,ogladaj duzo zdjec,podpatruj,czytaj...chociaz obawiam sie,ze pewnych rzeczy nie da sie wyuczyc,albo sie ma 'oko' fotografa,albo nie:O

Gość Animka graficzka
a po co przerabiac foty sztucznie? Nie lepiej jak sa naturalne? Bez efektow photoshopa czy innych przerobkowych programow? Cenie sobie w pracy fotografow ktorzy robia zdjecia bez przerobek. Amatorze fak faktem musisz sie jeszcze wiele nauczyc, ale ja Cb do pracy juz bym przyjela. Z jakiego miasta jestes, moze cos wymyslimy? Ja Gdańs, szukam pana na stanowisko fotografa, praca tylko w plenerze wiec uczylbys sie na bierzaco. O zarobkach porozmawiamy juz na stopie prywatnej a nie forum.

nie ma co sie poddawać sprzęt to jedno ale nawet najlepszy aparat nie zrobi zdjęcia za ciebie to ty musisz wiedzieć co chcesz pokazać ! zwracj uwagę na światlo,czy nie obcinasz czegoś w kadrze itd i ćwicz dalej

energiczna trzydziestolatka ----> nie jestem zwolenniczka sztucznego poprawiania swoich "umiejetnosci" ;) Jestem jedynie za delikatnym wyostrzeniem zdjecia.

Gość Animka graficzka
drugi dmuchawiec ladny bardzo ale pierwszy powiem Ci ze tak samo przejedzony jak prace amatora.