Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gryczka

mam kolejny problem - wiatrówka

Polecane posty

Gość gryczka

Jestem w 15 tygodniu ciąży. Byłam dziś 45 minut w pracy (przedszkole), w którym panuje wiatrówka, z odległości dwóch metrów widziałam się z koleżanką, która właśnie zachorowała. Ja na wiatrówkę chorowałam w dzieciństwie. Czy coś grozi mnie albo dziecku?

Gość gryczka
Tak, tak, ospa. Martwię się, bo czytałam, że mimo przechorowania ospy można od tego samego wirusa zachorować na półpasiec... :-(

i to jest akurat prawda...to jest ten sam wirus, rzadko się zdarza, że się choruje na to, ja akurat miałam ospę w przedszkolu, a półpaśca w liceum, ale w bardzo lekkiej formie.. spytaj lekarza najlepiej

Gość gryczka
No ale teraz to i tak już chyba się nic nie zrobi...

Gość gryczka
Podnoszę, może ktoś coś jeszcze wie na ten temat.

Gość gryczka
up

Gość ludzi chorych
mozesz spotkac wszedzie-w sklepie, u lekarza itd.wiec nie uchronisz sie. a prawda jest ze mozesz dostac polpasca.

Gość gryczka
No racja... Ale teraz to chyba niewiele mogę zrobić? tylko byc dobrej myśli :-p

Gość ludzi chorych
zycze zdrowka. jak bylam w ciazy to balam sie niesamowicie swinskiej grypy wiec wiem jak to jest bac sie o zdrowko dzidzi.

Gość gryczka
Dziękuję:-) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Nie całowałam się z nimi z wiatrówką;-) Tylko byłam w tym samym budynku niecałą godzinę :-p

Gość gryczka
*z nikim z wiatrówką - miało być

Gość ludzi chorych
ja ostatnio bylam w przychodni i tez byli ludzie z ospa wiec sie balam zeby potem dzidzi nie zarazic bo ja juz miala ospe ale zarazki do domu mozna przyniesc :(

Gość ludzi chorych
niestety nie mozna dziecka uchronic przed calym swiatem

Gość gryczka
Ano zgadza się... Rozsądne masz podejście:-) Też bym tak chciała, niestety trochę za bardzo się przejmuję, a wiem, że stresu też powinnam unikać :-p

moja strasza córka miała ospę jak ja byłam w ciąży w 7,8 tygodniu...też się bardzo bałam. u mnie było tak (mieszkam w uk ale napewno te same procedury są w polsce),że lekarz pobrał mi krew na sprawdzenie czy są antyciała bo jeżeli wyjdzie że jest możliwość powtórnego zachorowania to dostaje się jakiś zastrzyk ale jaki to naprawde nie wiem bo u mnie naszczęście obyło sie bez.najlepiej będzie jak zapytasz się swojego lekarza i nie martw się na zapas bo jeżeli wiesz że juz tę chorobę przechodziłaś to jest naprawdę małe prawdobodobieństwo że coś ci będzie.życzę powodzenia:)

Gość co to za przedszkole
i co to za dzieci co nosza ze soba strzelby?? i jak mozan zarazic sie wiatrowka?? radze zmienic dzielnice bo tu gdzie mieszkasz to chyba przyszli terrorysci sie chowaja

Gość gryczka
co to za przedszkole--> dobre :-D Naprawdę nie słyszeliście nazwy "wiatrówka" na tę chorobę? Może tylko w woj.łódzkim tak się mówi :-p

Gość gryczka
Może ktoś jeszcze cos napisze? :-)

Gość gryczka
up:-)