Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwina777333

Ciąża?

Polecane posty

Gość malwina777333

Witam wszystkich! Opowiem mają sytuację-8maja wystąpiło u mnie ostatnie krwawienie z odstawiena. Przyjmowałam pigułki. Ostatnie opakowanie brałam bardzo nieregularnie z powodów różnych. Nie dokończyłam go i wystąpiło wspomniane krwawienie. Było inne niż zwykle. Bardziej brązowe i krótsze niż zazwyczaj. Z rozpoczęciem kolejnego opakowania pigułek chciałam poczekać do pierwszej normalnej miesiączki (przez ten czas się nie zabezpieczałam). W niedzielę zrobiłam test ciążowy, który ciąży nie stwierdził a miesiączki jak nie było tak nie ma. Miałam wczoraj dziwny odruch wymiotny, w sytuacji, w której nie powinien wystąpić. Nidgy wcześniej zresztą nie wymiotowałam bez konkretnego powodu. Moje pytanie brzmi-czy mogę być w ciąży mimo, że test wypadł negatywnie?

testy nie są w 100% skuteczne ale te objawy mogą być wywołane przez odstawienie pigułek

Gość malwina777333
Wcześniej nie miałam takich długich przerw między miesiączkami, bo raz na jakiś czas robię przerwę od pigułek.

Gość malwina777333
I ja bym się bardzo cieszyła z tego faktu gdybym tylko miała 100% pewności. Do lekarza, który by to potweirdził iść nie mogę, bo przebywam za granicą.

słyszalam tez, ze jak kobieta odstawia tabletki poniewaz chce sie strac o dzidziusia to musi jednak czekac do miesiaczki i wtedy sie starac ;p podobno lekarz ma potem łatwiej z ustaleniem daty

Gość malwina777333
Wiem, że trzeba odczekać ale krew nie woda :)

Odruch wymiotny w tak wczesnym domniemanym stadium ciąży na pewno nie jest jej wynikiem.... Raczej nie jesteś w ciąży. Mieszasz w hormonach, więc chcąc nie chcąc coś będzie nie takie jak powinno. ;) Jak np. Twoja krew miesiączkowa, długość cyklu. ;)

Proszę o pomoc gdyż boję się, że mogę być w ciąży :( Z chłopakiem zabezpieczamy się tabletkami(Yaz). 13.06 (niedziela) zapomniałam wziąść tabletkę (czwarta tabletka z blistra). Przypomniało mi się na drugi dzień i wziełam zapomnianą tabletke i reszte biore normalnie.Ostatni stosunek był 5.06 (sobota). W tym czasie miałam dni niepłodne.Czy jest możliwość, że jestem w ciąży? :( Proszę o szybką wiadomość.

Gość gjhjhgfjhgj
nie jestes w ciazy, testy daj 100 % pewnosci,nie pierdolcie glupot

Moja koleżanka starała się o dziecko, nie dostała okresu i zrobiła test: wyszedł pozytywny. Poszła do lekarza (dobrego) i żadnej ciąży nie ma :/ więc testy nie dają 100 % pewności :/