Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobra rada...

załamana

Polecane posty

Podawanie dziecku w pierwszym roku życia krowiego mleka, jako alternatywę dla mleka modyfikowanego, jest jeszcze niewskazane. Wysoka zawartość białka i soli mineralnych w krowim mleku, mogłyby nadmiernie obciążyć nerki małego dziecka. Do mlek modyfikowanych, dodaje się ponadto bardzo ważne dla rozwoju dziecka w danym okresie, różne substancje odżywcze, takie jak żelazo, jod i witaminy, których brakuje w krowim mleku. Podawanie niemowlęciu jedynie krowiego mleka, może u niego zwiększyć ryzyko niedoboru żelaza..

Dlaczego wystarczy miec klku lekarzy wsrod rodziny i znajomych.. Nie po to sztab ludzi siedzial i myslal nad mlekiem modyfikowanym , zeby od mies dawac mu mleko UHT!! Moj synek ma 16 miesiecy i pije Bebilon.

znam kilkoro dzieci w wieku mojego synka , ktore do tej pory wstaja na mleko w nocy i pija z butli i to nie zadna patologia

moj synek poprostu dalby sie zabic za mleko w kazdej postaci :) nawet jak mial rotawirus w szpitalu i nie wolno bylo mleka nic innego nie chcial tylko mleka a lekarka powiedziala..a niech juz pije to mleko jak nic innnego nie chce

Gość gjgj
ja musiałam natychmiast odstawić synka od piersi, bo zaszłam w ciążę, ale tego nie zrobiłam , bo niby jak ? robiłam to stopniowo, powoli przyzwyczajałam go do smaku mleka modyfikowanego. Było ciężko, mały płakał, krzyczał, ale powoli się udało. Karmiłam go piersią i butelką, aż w końcu wybrał butelkę. Na pewno ci się uda.

widać ,ze pojechalas na zmywak za granice bo nie umiesz czytac ! nie moje dziecko tylko znam dzieci w ieku mojego dziecka! no widzisz Twoje dziecko pilo z normalnego kubka od 6 mies i pewnie wtedy sadzalas tez na nocnik . ja karmilam do 11 miesiaca ohh jak ja lubie ten typ wpadla i chce szybko odchować dziecko.. dawaj sobie co tam chcesz i ciesz sie ze juz jakos tam umiesz sie dogadac z zagranicznymi lekarzami a jeszcze niedawno przyjechalas za granice i powiedzialaś Aj Dżob!

Gość madziulina nie tlumacz sie
szkoda klawiatury , widac, ze wiedze masz a nie to co to coś wyżej... sama jest patologią!! niech robi wszystko do przodu znam takie matki..dziecko samo pije z butelki itd jak ma kilka miesiecy... dziecko nie karmione pirsia powinno jak nadluzej byc przytulane przez matke przy karmieniu trzeba to tłumokowi wytlumaczyc!!!

Gość madziulina nie tlumacz sie
sama jestes patologia to do gatki w kwiatki nie do Ciebie

Gość ty gatki w kwiatki
jaka ty nowoczesna jestes ja nie moge!!!! no szał mozna i noworodka z kubka poic ale to nie znaczy ze to patologia niekapki sa nawe dla dzieci 3 letnich!! po co oblewac dziecko 10 razy i poic z kubka niech sie samo uczy ze trzeba przechylic zeby lecialo a nie trzymac jak niepelnosprawnemu

Gość i jeszcze jedno jakzes
z Polski to pamietaj zasade tam gdzies daleko nie sra sie na gniazdo , z ktorego sie wyroslo wiec daj polskim lekarzom spokoj boś wielka za GRANYCĄ!!

Gość wiecie co? ja mam takie pytani
e...bo powiedzmy, że nadchodzi czas pierwszej próby i dziecko chce pierś, a ja mu daję butelkę czy tam cokolwiek z mlekiem moim wymieszanym z modyfikowanym i ona płacze, nie chce, wypluwa co wtedy? oczywiście tylko zakładam, że tak może być... 23lipca muszę przestać karmić, kiedy zacząć odzwyczajać od piersi? mam tyle pytań, wątpliwości, nie powiem, że się nie boję jak to będzie... ile na początek mieszając obydwa mleka dawać mojego mleka, a ile modyfikowanego? czy robić tak, że jedno karmienie to pierś, a drugie butla? i tak na przemian? a jeśli dziecko będzie krzyczało, że chce pierś...?:( ile w ogóle może to potrwać, kiedy zrezygnować w razie czego wiedząc, że się to nie uda? wtedy można podawać kaszki zamiast mleka prawda?...

Gość wiecie co? ja mam takie pytani
8,5 miesiąca...po skończeniu 9 zacznę odstawiać...z tym, że moja nie chce w ogóle pić z niekapka,butelki,łyżeczki...preferuje tylko pierś, żadne soczki,herbatki i woda nie wchodzi w grę...je również kaszki,obiadki i deserki, ale łyżeczką. pisz, zobaczymy co ja na to:)

Gość ojjjj gatki w kwiatki
FLUSTRACJA???? To jakaś nowa odmiana grypy? :O