Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobra rada...

załamana

Polecane posty

Gość dobra rada...

muszę przestać karmić piersią...a strasznie tego nie chcę...proszę pomóżcie...czeka mnie operacja tarczycy...pomóżcie

Gość dobra rada...
jak to zrobić??żeby jak najmiej dziecko odczuło...

i co moze mamy twoje dziecko swoimi piersiami nakarmic???

Gość dobra rada...
8 miesięcy ma...widzę że tutaj siedzą tylko kretyni...

Przeciez pewnie nie idziesz na ta operacje jutro czy pojutrze. Stopniowo zastepuj mu swoj pokarm mlekiem modyfikowanym, kaszkami. Cierpliwosci, napewno sie uda.

Gość dobra rada...
tylko że ona smoczek ma głęboko gdzieś wszystkich kaszek już próbowałam wszystko wyplówa...

Gość jedna taka mlaska
8 miesiecy to juz nie tak mało, duzo matek wlasnie w tym okresie przestaje karmic piersia. Mozesz zaczac podawac mu w butelce swoje mleko, aby oswoilo sie ze smoczkiem i stopniowo zastepuj swoje mleko mlekiem modyfikowanym Na pewno sie uda :)

To probuj z niekapkiem. W koncu zakuma o co w tym chodzi. Tak wlsanie koncza sie sytuacje, gdy dzieciak jest tylko wylacznie na piersi.

Gość jedna taka mlaska
są tez smoczki na butelke przypominające sutek, moze taki warto wyprobowac

Gość dobra rada...
ale ona wogóle nie chce smoczka na widok butelki dostaje histerii...próbowałam naprawdę wszystkiego

Gość akrylik
8 m-cy to bym juz odstawila... wkoncu moglabym sie zajac soba...

Gość Cheryll
Dobra rada, najpierw zacznij odciagac swoje mleko do butelki a jak maluch sie przyzwyczai to zastapisz mlekiem sklepowym i bedzie dobrze.

Gość akrylik
przewrazliwiona jestes... wkoncu zglodnieje, nie martw sie...

Powiem Ci tak. Sama mam córeczkę 6 tygodniową i 2 tygodnie temu odstawiłam ją od piersi . Było mi smutno i przykro,ale odstawiła ją dlatego,że miała kolki,a ja się starałam pilnować co jem,a mimo wszystko kolki były straszne . Teraz karmię bebiko i nie ma kolek . Ja też czułam się przygnębiona jak odstawiłam córeczkę,ale tłumaczyłam sobie,że to dla jej dobra,a Ty sobie tłumacz,że to dla Twojego dobra :)

Kobieto ale co Ty tak przezywasz? Powinnas martwic sie soba bo bedziesz powazna operacje przechodzic a dziecko jak zglodnieje to bedzie jesc nawet mleko modyf.

Gość moja corka ma na imie
tez zamierzam odstawic za okolo miesiac 9miesieczne dziecko od piersi...tylko, że tak sie do siebie przywiazalysmy, ze nie wiem jak to zniose, co 3h jest piers, wtedy ona je,wtula sie,trzyma za ręke, ja mam wygode, bo wyciagam, jest cieple, jest juz, nie wiem czy w ogole ona bedzie tolerowac mleko, kiedys probowalam jej dac (chcialam skonczyc karmienie po 6mcach), ale plula i plakala, wiec sobie darowalam i leci juz tak trzeci miesiac, a jesli dziecko placze, nie chce jesc ani mleka,ani kaszek to co wtedy? ja sie wreszcie poddaje i wyjmuje piers...je dodatkowo obiadki,deserki,kaszki ale to miedzy moim mlekiem jako uzupelnienie diety,dodatek...odstawienie dziecka od piersi to problem natury psychicznej dodatkowo, jakos szkoda mi bedzie ja odstawic, ale juz musze,..autorko powodzenia...slyszalam, ze tez miesza sie mleko modyfikowane na pol ze swoim, a potem coraz bardziej zwieksza dawke modyfikowanego az sie calkiem nie dodaje swojego...nie wiem jak to wyjdzie w praktyce...

Gość dobra rada...
dzięki za pozytywne opinie...może jakoś uda mi się nie odstawiać

Kolki sa spowodowane glownie niedojrzaloscia ukladu pokarmowego, a nie tym, czy karmi sie piersia czy tez nie. Autorko, ja cie rozumiem, ale przeciez musisz byc silna i zdrowa by wychowywac malucha. To dla waszego wspolnego dobra.

Gość sdsdssddsc
niech ojciec sprobuje nakarmic bo moze dziecku kojarzysz sie tylko z cycem

Gość Lucjusz26
Pamietaj ze Twoje malenstwo, to najmlodszy uczestnik programu "wasze zycie" , to Ty jestes dorosla i Ty decydujesz... Tak TY!!! jak bedziesz sie takimi pierdolami zajmowac to az strach pomyslec jak masz zamiar dziecko wychowac... dziecko sie dostosuje - chyba ze ma mentalnosc po mamie, wtedy moze byc... :-) sorki ale nie moglem sie powstrzymac zeby zazartowac!!!

A akceptuje butelkę w ogóle? Ściąga swoje mleko i podawaj w ten sposób przynajmniej raz dziennie. Po kilku dniach 2 razy dziennie, potem stopniowo dodawaj mleka modyfikowanego do swojego mleka (rozcieńczonego odpowiednio w określonej ilości wody - proporcjonalnie). Z dnia na dzień dodawaj więcej mieszanki ale nie gwałtownie. Jeśli masz operację za kilka tygodni, to ze wszystkim zdążysz bez problemu. Jeśli za ok tydzień - musisz ciut przyspieszyć.Miałam podobną sytuację ale w moim przypadku możliwe było odroczenie operacji (nie było zagrożenia życia - wycięcie torbieli z zatoki szczękowej). Tyle, co migreny męczyły mnie codziennie.Więc poniekąd wiem co czujesz. Stopniowo ograniczałam córce pierś a kaszki mleczne miała już wprowadzone, więc u mnie problemu większego nie było. Ale modyfki samej w sobie nie chciała.Moja rada: spróbuj mlek smakowych. Np Nestle ma mleko waniliowe. Niektóre dzieci szaleją na tym punkcie. jest w sumie od 1 r.ż. ale to nie powinno stanowić problemu. Raczej chodzi o to, by nie podawać 2-3 miesięcznym dzieciom. Z resztą możesz to skonsultować z lekarzem.W Tesco widziałam też w kartonikach 100 ml takie kaszki do picia. Są płynne i mają smak biszkoptowy.

Są specjalne butelki Medeli - ssanie imituje wypływ mleka z piersi, smoczek jest też nietypowy. Moja córka tylko z takiej butelki jadła - ale jadła.Tyle, że koszt nie jest mały, bo ok 80 zł.

Gość mamusska luzacka
przede wszytkim wyluzuj i rpzestan postrzegac odstawienie od piersi jak tragedie dziecko czuje ze ejstes zdenerwowana i tym bardziej nie bedzie chcialo zrezygnowac z piersi mow do dziecka spokojnym glowem, tlumacz ze jestes chora i bedziesz musiala sie leczyc zeby moc sie z nim poznieje bawic i ze jest juz duze i moze pic z butelki dzieci wiecej rozumieja niz nam sie wydaje, wyjasniaj mu wsyztko spokojnym glosem, w dobrym nastroju. Im spokojniej podejdziesz do tematu tym wieksze szanse na sukces. daj mu do zabawy butelke, pusta, ze smoczkiem, nich sie z nia oswoi, wlozy do buzi , rzuca itp... potem zrob torhce melka modyf i sprobuj mu podac lyzeczka - powinno troceh wypic- rob tak przez 2-3 dni potem wlej troche mleka do butelki i daj dziecku do zabawy, przy odrobienie szczescia sampo wlozy soczka do buzi i zacznie pic. Jako ze sproboqalo juz mleka lyzeczka, smak nie bedzie dla niego zaskoczeniem. Na poczatku podawaj mu troche mleka raz dziennie, po tygodniu mozesz mu podawac mleko rano i wieczorem a w ciagu dnia normalne posilki mozesz tez zamiast mleka podawac kaszke na mleku lmyzeczka, na swniadanie i przed snem. powodzenia!

Gość dobra rada...
to co wy mi piszecie to juz próbowała....nie wyszło...