Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iwoneczka :)

Kiedy ciąża po tabletkach??

Polecane posty

Witam. Pewnie gdzieś jest już podobny temat ale nie mogłam znaleźc. A więc chodzi o to że niecały miesiąc temu odstawiłam tabletki bo planujemy z narzeczonym dziecko. Wiem że niektórzy mówią żeby odczekać jakiś czas przed staraniami ale my postanowilismy próbować odrazu. Więc chodzi o to że to jest mój pierwszy cykl od odstawienia tabletek i krwawienia z odstawienia i zastanawiam się kiedy mogę zajsc w ciąże? Czy któraś z was zaszła w pierwszym cyklu po odstawieniu?

Nie masz swojego lekarza ginekologa by zadawac mu takie pytania, nie chce ci sie poszperac w necie gdzie jest mnostwo felietonow na ten temat porad szukasz wsrod anonimowego tlumu na kafe a chcesz zostac mama? Ech.

Gość wszyscy ginekolodzy twierdzą
że tuż po odstawieniu tabletek kobiety są bardziej płodne

Gość ciezarowkaa25
zaleca się odczekanie 3 miesięcy - a w zasadzie 3 cyklu żeby organizm się uregulowal - jego hormony i witaminy - należy zażywać kwas foliowy bo tabsy go wyplukują - i nawet jak się zajdzie to można mieć problemy z witaminami albo dziecko z hormonami więc lepiej poczekać aż wszystko się ustabilizuje w mamie - żeby dziecko było w pełni zdrowe i miało doby start

Gość A ja nie
Ja w przeciwieństwie do koleżanek w ciążę zaszłam 5 lat po odstawieniu tabletek.