Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzia888

In vitro powinno być dozwolone ale nie finansowane przez NFZ

Polecane posty

Gość zuzia888

tylko jak kto chce to niech se prywatnie robi takie zabiegi. ( teraz tak chyba jest ) Nasze panstwo nie ma kasy na leczenie chorób które rzeczywiście uprzykrzają ludziom życie , a co dopiero na finansowanie in vitro Przecież te babki które nie mogą mieć dzieci to w sumie na nic nie cierpią nic je nie boli....a ludzie czekają miesiącami na operację oka

Gość mijekikekee
Dokladnie. Mam identyczne zdanie, dlatego jestem przeciwko PO. PO popiera invitro i jeszcze uwaza ze powinno byc finansowane przez panstwo. Co za glupota! Panstwo nie ma kasy na leczenie ludzi, kolejki do lekarzy specjalistow sa tak dlugie ze czesto trzeba isc prywatnie zeby nie umrzec, a oni wymyslaja sobie sponsorowanie in vitro! Trzeba miec tupet zeby w ogole cos takiego wymyslic!!

no właśnie ja w sumie jestem za PO ale to cholerne in vitro mnie wkurza...na zdrowe kobity wydawać tyle kasy ...a jeszcze nie wiadomo czy się uda, to lepiej chyba powiększyć ulgę na dzieci

Powinno być finansowane jak najbardziej, ale pod warunkiem że państwo najpierw upora się z pilniejszymi potrzebami. Jak tak się stanie i będzie zostawać pieniędzy na in-vitro to oczywiście, ale nie w pierwszej kolejności. Powinno być jednak dozwolone i akceptowane.

Gość mijekikekee
Wierzysz w to ze panstwo upora sie z pilniejszymi sprawami??? BO JA NIE SADzE! IN VITRO co najwyzej moze byc finansowane jak kraj bedzie tak bogaty jak norwegia

Gość o pierdut
Budowanie kościołów ok, ale nie z pieniędzy państwowych, jak to często bywa. Tyle dzieci umiera, bo NFZ nie refunduje wielu drogich leków :)

już ja widzę jak będzie finansowane w przyszłości , medycyna rozwija się w tak szybkim tempie zabiegi są coraz bardziej skomplikowane i drogie...nie ma siły żeby na to starczyło z publicznych pieniędzy....

po mam nadzieję mydli tylko oczy naiwnym babom że będzie finansowane ( kampania ) ale potem myślę że się z tego wycofają , powód , nie stać nas

w takim razie niech nie finansują, jak mówię są ważniejsze rzeczy...ale nigdy nie przemówi do mnie rząd który będzie potępiał in-vitro

Panstwo nie ma kasy na leczenie ludzi, kolejki do lekarzy specjalistow sa tak dlugie ze czesto trzeba isc prywatnie zeby nie umrzec, a oni wymyslaja sobie sponsorowanie in vitro! Trzeba miec tupet zeby w ogole cos takiego wymyslic!! zgadzam się szybsze miejsce w kolejce zapewnia często śmierć kogoś, kto się operacji nie doczekał lub zmuszony był skorzystać z usług prywatnych przynajmniej tak było w przypadku mi znanym- operacja została przyspieszona bo ktoś poprzedni zmarł, ale pacjentka i tak zmarła przed wcześniejszą operacją - i rok do przodu dla kolejnej osoby paranoja

Gość --------..--------------------
Nigdy do ciebie nie przemowi rzad ktory bedzie potepial in vitro.Innymi slowy chcesz zeby twoj rzad byl amoralny i zezwalal na zabojstwa niewinnych-tak?Bo do tego sie to sprowadza. Jezeli wiesz jak wyglada taki -powiedzmy zabieg to doskonale sobie zdajesz sprawe z tego co pisze. Wy sie lepiej w ogole kobiety rasy bialej wezcie za to do czego jestescie stworzone bo europa biala WYMIERA.Trzeba zwalczac feminizm wszelkimi mozliwymi sposobami.To powinien byc jeden z priorytetow kazdego europejskiego rzadu.No chyba ze chcecie zeby za 50 lat europa byla muzulmanska i czarna albo polczarna.Bo do tego to wszystko dazy.To przez was najezdzaja nas azjaci i czarni.

Ja jestem za in vitro refundowanym, ale w momencie kiedy u danej kobiety żadne inne refundowane metody zawiodą :)

tak, nigdy nie przemówi ............_.... i coś tam - sorry ale ty też do mnie nie przemawiasz

ty kreska to zupełnie nie wiesz skąd Europa zrobiła się czarna i muzułmańska, to nie wina feminizmu tylko żelaznej kurtyny, o ile wiesz co to znaczy

dlaczego wydawać masę pieniędzy na kobietę której na prawdę nic nie dolega poza smuteczkiem że nie ma dziecka ...

Gloszenie pogladow feministycznych powinno byc scigane z urzedu jako forma rasizmu i sabotazu o najciezszym kalibrze bo dotyczacym wszystkich nas. Co do tejn wypowiedzi-:"o pierdut Budowanie kościołów ok, ale nie z pieniędzy państwowych, jak to często bywa. Tyle dzieci umiera, bo NFZ nie refunduje wielu drogich leków " ;;;;;;;; koles-Budowanie Kosciolow jest jak najbardziej zgodne z WOLA NARODU.My-obywatele Najjasniejszej Rzeczypospolitej jesatesmy w 98 % ludzmi wierzacymi.Tacy jak ty stanowia znikomy margines.Owszem-bardzo bardzo krzykliwy.Wam sie dzieje najwieksza krzywda.Tak jeczycie ze ksieza zbieraja na tace.Jeczycie jednak o cudzym bo sami NIGDY na ta tace nie dajecie.My-Narod Najjasniejszej rzeczypospolitej placimy podatki i to z naszych podatkow te Koscioly sa budowane.Jasne?Twoim zdaniem 98% ludzi powinno sie podporzadkowac 2%-tak?To jest iscie komuchowa racja dywagacja.Pewnie za duzo czytasz marksistowskiej lektury.

Gość do Aggie
problem w tym że pieniędzy w budżecie jest za mało, więc niech lepiej będą wydawane na ratowanie życia, są chore dzieci które latami starają się o leczenie czy operacje, ale pieniędzy brakuje. Są przypadki leczenia nowotworów, a leczenie bardzo drogie i nie wystarcza, umierają młodzi ludzie A może zaproponuj podwyższenie podatków?....o ile chcesz płacić więcej podatków?..gdy teraz płacimy już zbyt dużo, jesteśmy łupieni bandycko... Co by było gdyby w ustawie zdrowotnej zapisano finansowanie in vitro? oznaczałoby że trzeba by było w budżecie zarezerwować może 50 a może 100 milionów zł aby z in vitro skorzystało zaledwie kilka tysięcy kobiet...............uważasz że budżet ma rezerwy finansowe, lub że nie ma ważniejszych wydatków? Uważam że każda chętna do in vitro nie powinna żebrac od wszystkich , tylko niech weźmie się do pracy a w kilka miesięcy zarobi na tego typu zabieg dlaczego JA mam finansować czyjś seks lub prokreację wbrew naturze? (ziemia jest przeludniona...z tego powodu czeka nas zagłada.....więc.....)

ten smuteczek właśnie jej dolega i to nie jest jakies tam coś na co można tak po prostu machnąć ręką.... trzeba pomagać, ale są sprawy ważne i ważniejsze....tutaj zawsze wyjściem jest adopcja, a chorzy często wyjścia nie mają.

germanotta-nie rob z siebie posmiewiska.Nie ucz ksiedza pacieza.Co ma zelazna kurtyna do czarnej europy-chyba chcesz mnie wykonczyc smiechem ignorantko.

Gość a jak dla mnie może być
nierefundowane. W Polsce to powinniśmy się cieszyć z tego, że Dziwisz w ogóle nam pozwolił na legalne in vitro, które nie kończy się więzieniem. A niektórym się jeszcze zachciewa refundowanego - dać palec to wezmą rękę.

do Aggie - ale ja właśnie o tym mówię. Więc jestem zdania że TYLKO jeśli będzie nas na to stać......a że to się nie stanie prędko albo i w ogóle to nie jestem za tym żeby było to finansowane.

no pięknie, jeszcze tego brakuje żeby było nielegalne bo zabroni nam Dziwisz:) Proponuję jeszcze wycofać prezerwatywy z aptek bo przecież to środek poronny;)

a ja mam smuteczek że np jestem za niska , mam za krótkie nogi i za mały biust , taka się urodziłam i koniec i co? jestem niemniej smutna a może nawet 100 razy bardziej i nic na to nie poradzę , jak będą finansować in vitro to niech finansują powiększanie biustu odsysanie tłuszczu, lifting ( bo mi żle że jestem stara )

germanotta-to co pisze nie jest zadnym belkotem.To tylko w twoim lewackim mniemaniu tak to wyglada.To co ty piszesz to jest krystalicznie czysty belkotny oparty na niczym oraz irracjonalny.

zaburzona migracja za pracą w okresie boomu gospodarczego w europie zachodniej, nie masz pojęcia o czym piszę , założę się, zwijaj się bo pozom dla ciebie za wysoki

Zgadzam się z większością. Popieram in vitro ale opłacane przez samych zainteresowanych. Refundowanie tego zabiegu chybaby nas dorżnęło. Zwłaszcza że coraz więcej kobiet odkłada macierzyństwo na potem, więc wkrótce tych zabiegów może być znacznie więcej.

germanotta-to moze osmiesz sie dalej i opowiedz jak to zelazna kurtyna sprowadzila do europy czarnych i polczarnych.Bedzie niezla komedia.Pozniej ja ci powiem dlaczego feminizm jest za to odpowiedzialny.