Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość virgeeeeeen56

Tabletki PO

Polecane posty

Gość virgeeeeeen56

Słuchajcie Kobietki Piątego czerwca powinnam mieć okres . A dopiero 3 dni temu skończyły mi się dni płodne (poznałam po śluzie). Okresu jak nie było tak nie ma . Dzisiaj uprawiałam z chłopakiem petting. 30 min po pettingu wziełam tabletkę PO . Czy mogła ona nie zadziałać , dlatego , że powinnam mieć okres , a go nie ma ? Czy ona na pewno zadziałała ?

1. Petting to nie seks, więc po co Ci była tabletka "po", jeśli nie spuścił się w Ciebie? 2. Tabletka "po" działa, gdy facet w Tobie dojdzie. Gdy się kochacie i sperma się w Ciebie "dostanie", to maksymalnie po 3. dniach powinnaś wziąć tę tabletkę. Później już nie działa.

Gość virgeeeeeen56
No wiem, ale on mógł mieć spermę na palcu . Nie skontaktowałam się z lekarzem, po prostu wziełam tę tabletkę bo się bałam. Oczywiste . Czy coś mi grozi ? Co mam zrobić ? Czy tabletka na pewno działa ?

Jeśli coś rzeczywiście miał na palcu, to zadziała. Jednakże, radziłabym poczekać. Obserwuj swoje ciało, a jeśli przez następne dni okres nie będzie się wciąż pojawiał (np. już drugi tydzień), zrób tekst ciążowy lub idź do ginekologa. Jeżeli jednak Twój chłopak nie miał spermy na palcu czy coś w tym stylu, to nie wiem, czy są jakieś konsekwencje wzięcia tej tabletki. Te tabletki mają dużo silnie działających hormonów, więc wszystko możliwe.

Gość virgeeeeeen56
Czy coś mi grozi ? Może mi się coś stać ?

Gość virgeeeeeen56
Błagam o odp.

poza tym że NIEUZASADNIONYM wzięciem Escapelle mogłas rozwalić sobie cykl i może własnie dlatego teraz nei masz okresu? - nic.

Gość virgeeeeeen56
Ale ja teraz powinnam mieć okres ! On się spóźniał zanim wzielam tabletke Escpaelle . Dzisiaj ją wizelam ,a juz od 5 czerwca powinnam miec okres. JA OGŁUPIEJĘ . Mogę mieć jakieś nieprzyjemnosci z tego powodu ,że wzielam te tabletke ? Jakąś chorobe ?

spokojnie nie panikuj tylko ... posluchaj mam pytanie czy zawsze mialas regularny okres? moze w tym miesiacu mialas jakies stresy ? albo nie jadlas albo stosowalas jakas diete? po tabletce po nic ci sie nie powinno stac spokojnie nie przejmuj sie po tym tygodniu zrob test ciazowy albo mozesz zrobic test tkai co po 6 dniach sie robi od stosunku ale one nie zawsze sa wiarygodne nie przejmuj sie :)

Gość virgeeeeeen56
Nie , nie zawsze miałam regularne ... Czasami były nawet 2 tyg. spóźnienia . Tzn, że nic mi nie będzie oprócz pokopanego cyklu ? Było napisane,ze moge miec nudnosci i zawroty glowy :) Ale mineły juz ponad 3 godziny , a mnie nic nie jest :) Poza tym na nudnosci sie nie umiera i kiedys mina :* Mam racje ?

Gość spokojnie dostaniesz
okres po tych tabletkach, murowany :) tym bardziej ze przez palca bys nie zaszła :) te tabl. rozregulowują cykl, wiec bedziesz musiala poczekac na okres troche. Ale to normalne, poczytalas ulotke?

Gość virgeeeeeen56
W ciąży raczej nie jestem :P . Na tym jego palcu prawdopodobnie nie bylo zadnej spermy ale oboje spanikowalismy i wzielam te tabletke . No i co ? Tabletka tez daje duzą gwarancje prawda ? To był petting , nie wiadomo czy byla sperma czy nie . Jezeli byla to wytarta i dopiero wsadzil mi palca po ok 2 min. Po czym za 30 min wzielam tabletko PO . Jak myslicie ? Jest zagrozenie tej ciazy ?

czy was dzieci drogie nikt nie uczy antykoncepcji!!!!! tabletka Po to nie metoda antykoncepcyjna!!! kupcie sobie kondomy albo cos!!

Gość no bez przesady
jaka ciaza ? tak, te tabletki wziete w tym zakresie 3 dni zadzialają zawsze. Choc w Twoim przypadku to tylko szkoda rozwalonego cyklu

"Jezeli byla to wytarta i dopiero wsadzil mi palca po ok 2 min."... Boże.. Plemnik żyć może do 72 godzin. A wytarcie to nie wszystko, bo plemnik nie jest zauważalny gołym okiem.

Gość virgeeeeeen56
Przepraszam bardzo , ale ja wcześniej chyba napisalam,ze wzielam te tabletke pod wplywem stresu i nerwów ? Nie uwazam,ze to srodek antykoncepcyjny , ale jednak po cos są te tabletki , prawda :) ?

Gość Kafeterianka252
Tabletka po to NIE JEST ANTYKONCEPCJA!!!! Rozwalisz sobie gospodarkę hormonalną. Tabletkę po bierze się jak ktoś w/w gdy sperma znajdzie się w pochwie.... Czy niektóre z was na prawdę są takie głupie? Nie wiecie co to zapłodnienie, antykoncepcja.... BOŻE widzisz a nie grzmisz...

Gość no bez przesady
ale w przypadku sytuacji podbramkowej a nie przy pettingu, o to mi chodzi. :) tak, po cos są, ale nie sa tez zupelnie obojetne dla organizmu przeciez. Zreszta teraz to se teoretyzowac mozna

Gość virgeeeeeen56
Tak , zdaje sobie sprawe z tego . Ale ja te tabletke wzielam po 30 min od tego niefortunnego wydarzenia ! Nie wierze,ze moglabym byc w ciazy . Poza tym skonczyly mi sie dni plodne, a ja glupia w tym stresie spanikowalam i wzielam te tabletke . Bałam sie tylko,ze moge miec jakis problem z soba, ze jakas choroba, czy powazne komplikacje. Jednak Panie uswiadomily mi ,ze nie, ze to tylko beda nieregularne cykle.

Gość Kafeterianka252
Tabletka PO to nie jest witaminka c... W stresie i panice ją wzięłaś? Czy ty jesteś taka młoda czy głupia(bez urazy...) Jak młoda to zrozumiem-brak doświadczenia i ogólnego"ogarnięcia" ale jak masz pow 20 lat to jesteś głupia.

Gość virgeeeeeen56
Ja zdaje sobie z tego wszystkie sprawe . Nie biore tabletki po kazdym zblizeniu z facetem ;) . To byla na prawde taka sytuacja gdzie oboje zglupielismy . Strach, przerażenie - to wszystko przez to . I to zagrożenie ,że on mogl miec te sperme na palcu ... Moga mnie tu Panie wyzywac , ja na pawde chcialam tylko pomocy . Nigdy bym nei powiedziala,ze zrobilam dobrze .

Gość virgeeeeeen56
Nie ... nie mam nawet 18 lat . Mnie sie tylko chce plakac,ze jestem glupia ;( Bo glupio postapilam. W stresie i nerwach :( Nic juz nie zmienie. Najwazniejsze,zebym nie byla w tej ciazy i zeby nic mi sie nie stalo po tej tabletce ... jak mi wstyd

Gość Kafeterianka252
:) Spokojnie, ciąża to nic strasznego, da się przeżyć:) Wzięłaś tabletkę niepotrzebnie- masz nauczkę na przyszłość:) Idź do ginka po tabletki anty i będziesz miała spokój- tańsze rozwiązanie niż gumki. Czekaj teraz spokojnie na okres i się nie stresuj( zrobienie sobie dziecka to wcale nie jest taka łatwa sprawa- a szczególnie "palcem":)) Dlatego spokojnie. Jak ci nic nie jest to dobrze. ps. poczytaj troche o zapłodnieniu, itd- nie mówię tego złośliwie, ale będziesz miała większa wiedzę na ten temat i nie będziesz się tak stresować.:) Głowa do góry:)

Gość virgeeeeeen56
Tak, szczególnie kiedy jest się nastolatką . Na dobrą sprawę to ja bym mogła urodzić to dziecko . Ale bałabym się rodzicom mówić ... Racja, wziełam te tabletke i juz nigdy nie będe robic głupstw ! Nigdy . Do ginka się wybiore jak najszybciej :* ! No będę czekac , będe - nie mam wyboru :) . Nawet tak bardzo się nie stresuję , bo uważam, że nie jestem w ciąży . Nie wiem czemu - po prostu tak czuję w sobie . Nic mnie na razie nie boli, oprócz tego, że się wystraszyłam troszkę jak zaczęły Panie mi odpowiadać :* . Mimo to dziękuję bardzo i jestem baaaardzo mocno wdzięczna :* . Obiecuję,że rozszerzę moją wiedzę na te tematy :) :* ! Teraz dziękuję raz jeszcze :* !

Gość Kafeterianka252
No ja myślę:):)A te podświadoma myśl o ciąży- to dla tego, że mimo woli sobie ją wkręcałaś:) wyluzuj:) Też tak kiedyś miałam jak miałam 16 lat(10 lat temu). Puknęłam się w głowę i objawy ciąży minęły:)

Gość virgeeeeeen56
Wie Pani co ... Ja to po prostu zareagowałam bardzo szybko . Za szybko . Nie pomyślałam, jakie są konsekfencje wziecia tej tabletki . Ale juz teraz nie cofne czasu :* . A co do podswiadomosci ..... robi z czlowiekiem niesamowite rzeczy :) szczegolnie z kobieta

bez przesady ta tabletka nie jest smiertelna ;) ja dostalam okres w 28 dc czyli nic mi nie zaburzyla moze natomiast przesunac okres o 7 dni virgeeeeeen jezeli obawiasz sie ciazy, chociaz ja mysle ze niepotrzebnie, zrob test ciazowy i wszytsko :) tylko test ciazowy da ci odpowiedz na pytanie

Wychowanie do życia w rodzinie (:*) powinno być obowiązkowe w szkole (:*) oraz poruszać ważne tematy (:*) takie jak antykoncepcja (:*), sex (:*).

No tak jest naprosciej, wziasc tabletke wczesno poronna, i miec z glowy....co za sredniowiecze w tym kraju, 18-lat, i tak malo wiedziec o zyciu seksualnym....kiedy zaczna was uczyc, co to jest stosunek, i jakie konsekwencje, ponosisz nie zabezpieczajac sie odpowiedno...ja sie nie umiesz...wiesz co?? to sie teraz troszke potrzes ze strachu...moze to czegos Cie nauczy....A swoja droga, szkoda mi ciebie, jestes jeszcze taka mlodziutka....a w domu nie rozmawiacie o ty..?? przeciez to temat jak kazdy inny...a moze jeszcze wazniejsz...Pozdrawiam