Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomidorowy potwór

Czy to prawda, że jak się je pomidory na początku ciąży, to będzie się miało...?

Polecane posty

Gość Pomidorowy potwór

to bęzdie się miało synka?? Nie dlatego, że pomidory mają wpływ na płeć, tylko dlatego, że jak się ma w brzuszku chłopczyka, to wtedy jest smak i ochota na pomidory. Mi tak powiedziała babcia, która u nas w rodzinie zawsze bezbłędnie odgadywała u wszystkich płeć, zanim jeszcze USG potwierdziło.

Ja z kolei słyszałam, że ma się ochotę na nabiał. Ja miałam ogromną ochotę, potrafiłam zjeść całą zawartość opakowania żółtego sera tak poprostu jako przekąskę :p i wczoraj okazało się, że będzie synek :) Prawdę mówiąc nie wierzyłabym w to.To jakieś zabobony.

Gość jadło sie
ja przy córce jadłam pomidory jak potrzaskana :D cały czas potrzebowałam pomidorów ,nawet zrobił mi mąż taka małą szklarnię i w niej miałam swoje pomidory malinówki :D no i była córa z synem objadałam się śledziami w occie przegryzając w międzyczasie pączki :D

Oj chyba nie ma reguły ja od poczatku ciaży do teraz ( 33 tydzień) jem mnostwo pomidorów i bede miała chłopca, moja bratowa też miała straszny apetyt na pomiodory i u niej jest dziewczynka...

bzdura nie bzdura ale ja na początku ciaży miałam STRASZNEGO smaka na pomidory!!!! i bedę miec chłopczyka :) powaznie. na pomidory.

Gość ciezarowka30
Wiesz co, ludzie takie gusla o ciazy opowiadaja, ze czasami az mi za nich glupio. Jak slysze, ze to bedzie chlopiec/dziewczynka, bo taki a taki brzuch, bo takie samopoczucie, mam ochote popukac sie w czolo..

Gość Mam-to-be
Ja rowniez jem dzien w dzien pomidory i bedzie dziewczynka..ale chyba dlatego pomidory,bo moj organizm sam z siebie domaga sie jak najwiekszej ilosc zelaza ...a ze w ciazgu wielu lat "nauczyl" sie co jest w czym to domaga sie tego,czego mu akurat brakuje..i jesli tego mu nie damy odpowiedniej przekaski-to bedziemy tak dlugo chodzic,jesc i szukac az znajdziemy to co on akurat potrzebuje.Podobno jest to nawet udowodnione naukowo:)

Gość lubię Jabłka
ale bzdury!!ja pierdziele,ja do 5 miesiąca jadłam prawie tylko pomidory,z kilo dziennie i mam córeczkę :D

Gość OALALLALALALLA
moja kolezanka na pocztku ciazy ciagle pila sok pomidorowy : ma córke

Gość czarodziejkaaa123
pomidory to był jedyny posiłek który zatrzymywałam w żołądku na początku ciąży-mam córe

Gość inzynier serwisowy//zablokoo
Ja piedole kobiety.. Przecież jak już przeszła zygota to jak chcesz zmienić płeć? Nauczcie się że jedyną możliwością planowania płci jest czas życia plemików z chromosomami x i y. Ale to nigdy nie da ci nawet 90% pewności płci I tyle a nie rozpisujecię się kurwa jak w panu tadeuszu

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ja wcinałam tylko kanapki z pomidorem do 3 msc bo nie miałam na nic innego ochoty, wręcz obrzydzenie do innych rzeczy, a mam córkę:)

Gość Qochanie
Mam znajoma która urodziła dwójkę dzieci. Chłopca i dziewczynkę. Obie ciążę przebiegały identycznie pod każdym względem:) Jeśli w to wierzysz to ok. To w końcu dziecku nie szkodzi a pomidory są bardzo zdrowe:)

Gość a ja........
nie moge patrzeć ani na pomidory ani wędlinę a za to jem dużo nabiału, słodkości oraz musztardy....jak myślicie co to moze oznaczać? Usg dopiero za tydzien :-) z pierwszym dzieckiem nie miałam żadnych zachcianek wiec ciężko mi powiedzieć :-)

Gość gość
w pierwszej ciąży nie mogłam patrzeć na pomidory i mam dziewczynkę , teraz zajadam się pomidorami będzie chłopak :) Widocznie ogranizm swoje potrzebuje jak się nosi chłopaka albo dziewczynkę

Gość gość
nie mogę słuchać tych bredni!!!! Teściowie też gadali do mojego brzucha "wnuczka, wnuczka" a okazało się że chłopak - jak im to powiedzieliśmy to wręcz się obrazili "jak to nie wnuczka?!" normalnie żal!!! Ludzie weźcie się za robotę a nie jakieś d**erele!!!

Gość też cieżarnaaa
a ja........ - na moje dziewczynka, ale ja nei wierze w te zachciankowe brednie ;)

Gość gość
a mnie się coś wydaje, że te wszystkie 'ciążowe zachcianki i smaki" to wytłumaczenie "mogę żreć na maxa...przecież w ciąży jestem..." a potem...jestem załamana przytyłam w ciaży 35 kg...nie twierdzę, że u wszystkich, ale w większości.

Gość gość
mnie pomidory obrzydzaja,wędlina,kielbasy,chleb razowy,bialy,slodycze,ale biale bulki moge jesc i tylko z serem zoltym.

Gość gość
dziewczyny wy macie problemy, nudzicie się na L4 czy co? Tematy jak w przedszkolu!

Gość gość
witam.mam 2 synow zjednym mialam inne zachcianki na poczatku iz drugim inne myslalamze bedzie 2 dziewczynka a tu syn 2.z 1 synem same kwasne rzeczy czyli ogorki kwasne sledzie wstret do wedlin.z 2 same slodkie na poczatku ale tez wstret do wedlin.pozdrawiam na to niema reguly.kazda ciaza jest inna i ma sie inne zachcianki.

Pomidorowy potwór Nie wiem ile w tym prawdy. Jestem w ciąży i ma być chłopak!! czy pomidory mogą o czymś świadczy????. Właściwie przez pierwsze 3 m-ce jadłam tylko pomidory z białym serem. piłam tez szklankami sok pomidorowy. BABCIE zawsze widzą takie rzeczy, no taka ich natura.

Gość gość
ryby sa na dziewczynke tyle to wiem po sobie ;)