pozeramstrony 0 Napisano Styczeń 7, 2018 Ja wczoraj wypróbowałam przepis na pyszny ziołowy chlebek z szynką parmeńska, wyszedł genialnie! http://www.pozeramstrony.pl/2018/01/zioowy-chlebek-z-szynka-parmenska.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 12, 2018 My z siostra kupujemy tutaj gotowe mieszanki na chleb sa pycha.. dodaje sie tylko drożdże i wode . Można zrobic w piekarniku albo w automacie.. sklep internetowy upieczchleb.pl polecam dużo smakow do wyboru Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bardi89 0 Napisano Lipiec 1, 2018 A ja biorę sprawdzony przepis na wiejski biały chlebek stąd: http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/przepisy/przepisy i od kilku tygodni w ogóle nie kupuję sklepowego. Z resztą,taki kupny na drugi dzień smakuje jak guma, a taki robiony w domu może być spokojnie jedzony przez kilka dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość olala Napisano Grudzień 31, 2019 Ja używam mąki z lubelli pełne ziarno, chlebek zawsze na niej pięknie wyrasta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-szczypiorek- 0 Napisano Styczeń 7, 2020 Jak już się zacznie piec domowy chleb to trudno wrócić do kupnego. Domowy chleb smakuje wyśmienicie i wspaniale pachnie. Ja piekę różne chlebki a także bułeczki. Wczoraj upiekłam chleb ze słonecznikiem. jest pyszny Polecam przepis: 500 g mąki pszennej typ 550, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżka oleju, 400 ml wody (ciepłej), 1 opak. Drożdży suszonych instant Dr. Oetkera, 100 g ziaren słonecznika Mąkę przesiej do miski, dodaj sól, cukier i olej. Do ciepłej wody wsyp drożdże i wymieszaj. Następnie wymieszane drożdże wlej do mąki. Całość wymieszaj łyżką, zagarniając ciasto do czasu, aż cała mąka połączy się z ciastem. Wsyp połowę słonecznika i zagnieć ciasto dłonią. Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Foremkę o wym. ok. 10 x 25 cm wysmaruj olejem i obsyp jej wnętrze 3 łyżkami słonecznika, przyciskając je do boków formy. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, zagnieć je i przełóż do formy, wyrównując łyżką. Wierzch ciasta natnij nożem wzdłuż na głębokość ok. 2 cm. Wierzch ciasta zwilż wodą i posyp resztą słonecznika. Formę z ciastem postaw w ciepłym miejscu do ponownego wyrośnięcia. Formę z chlebem wstaw do piekarnika. Piekarnik 180 °C Ważne: Piekarnik gazowy nie powinien być nagrzany. Piekarnik elektryczny powinien być nagrzany. Czas pieczenia: o 60 min. Upieczony chleb wyjmij od razu z formy i połóż na kratkę kuchenną do ostygnięcia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość makammka Napisano Styczeń 19, 2020 Ja mam zakwas od mamy już długi czas, a chlebek wychodzi zawsze pyszny, robię na mące lubelli pełne ziarno, dosypuję tez różnych pestek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fiqu Napisano Styczeń 25, 2020 Dnia 19.01.2020 o 13:10, Gość makammka napisał: Ja mam zakwas od mamy już długi czas, a chlebek wychodzi zawsze pyszny, robię na mące lubelli pełne ziarno, dosypuję tez różnych pestek. też używam tej mąki, lubella ma moim zdaniem jakąś lepszą pszenicę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach