Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tere fere kuku ryku

Akademia zdrowia - FARMECEUTYKA!

Polecane posty

Gość Tere fere kuku ryku

Witam. Chodził ktoś z Was do tej szkoły? Właśnie mam zamiar złozyć tam papiery i chciałam znać opinie tych, którzy mają z tą szkołą coś wspólnego ;] z góry dzięki za odp.

Gość Tere fere kuku ryku
Ludziska ;> up up

Gość Tere fere kuku ryku
Oj tam farmacja czy farmaceutyka, każdy wie o co chodzi ;) a nie wiecie jak to jest w Akademii Zdrowia? I czy to prawda, że aby iść na taki kierunek i w miare sobie jakoś radzić trzeba mieć chemię w małym palcu na 5+? ;/

Gość martowata87
a moze to jest taki kierunek widmo?? bo co po nim robic. albo studia farmacja, albo technik farmacji-pewnie tak jak piwo z sokiem malinowym

Gość Tere fere kuku ryku
dlaczego kierunek widmo? Przecież można po nim pracować w aptece, wiadome, że nie każdemu może się to udać ale czesto tak bywa. Żadne studia nie są stu procentowo pewne, że znajdzie się prace w swoim zawodzie, tak samo z policealną szkołą, tak mi się wydaje, nie wiem.

Gość errteee
piwo a moim akurat anatomia jestem po rocznym egzaminie z farmakologii i dla mnie to była poezja, ale anatomia......... nie potrafie zrozumieć po co uczyłam się wszytskich przyczepów mięsni. grrrrr

Gość errteee
ale żeby pracowac w aptece musisz mieć albo technika albo magistra

Gość Tere fere kuku ryku
Ja sie boję w sumie tylko jednego - jakiś duperelów rozwiązywania zadań chemicznych, wiązań i innych bzdetów jak na typowej lekcji chemii w średniej szkole. Z resztą na sto sobie poradzę, tylko tego się właśnie boję bo z takich obliczeń nie jestem za dobra :/ wiem, że to część chemii ale może nie tylko z tego składa się ta cała farmacja...

Gość Tere fere kuku ryku
Właśnie do tego technika zdążam...

to możemy się zamienić :D ja całe wakacje będę siedziała nad kompendium z farmakologii bo na egzaminie najwięcej pytań z tego a ja póki w aptece nie siedzę nie potrafię tego wszystkiego ogarnąć :O

Gość Tere fere kuku ryku
Ale powiedzcie mi, na farmacji rozwiązuje się takie typowe obliczenia jak na chemii w LO czy technikum? ;/ czy więcej jest rzeczy pamięciowych?

Gość martowata87
najpierw sprawdz jakie dokumenty bedziesz miala po skonczeniu szkoly. Bo jezeli nie technika to NIC nie bedziesz mogla robic w aptece. co najwyzej byc pomoca apteczna i ukladac leki na polkach i scierac z nich kurze. I akurat dla technikow i magistrow farmacji nie brakuje pracy w zawodzie

Gość Tere fere kuku ryku
Po skończeniu tej szkoły będę mieć papier technika.

Gość errteee
polecam farmakodynamikę Jańca juz od roku gości na mojej półce nazwy leków z grupami chemicznym mam powypisywane i poprzyklejane na meblach ja bym powiedziała, że więcej na teście będzie w TPL:)

Gość martowata87
a no to spoko:) to nic tylko zakasac rekawy i kuc chemie:)

Gość Tere fere kuku ryku
Ale powiedz mi piwo :P czy taki typowy umysł humanisty poradzi sobie na farmacji?

Gość errteee
u mnie więcej pamięciówki niz liczenia:P

Gość Tere fere kuku ryku
Mhm... tylko te zadania... na 100% piszę się z nich jakieś egzaminy pewnie no nie?

tak na egzaminie zawodowym jest część praktyczna pisemna i trzeba wykonać jakiś lek wg podanej receptury wszystko opisać i takie tam pierdółki wejdź na stronkę oke i obejrz sobie z zeszłych lat egzamy ;)

Gość errteee
no wiesz wyliczanie recept to podstawa, ale to nie jest trudne.... my mielismy masę zadań na analizie leków, ale z tym tez mozna sobie poradzić:)

Gość Tere fere kuku ryku
wyliczanie recept? Na czym to polega? ;)