Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mariella

Czy ktoś wie,jak dostać się do służby więziennej?Czy już tylko znajomości?..

Polecane posty

Witam,interesują mnie zasady i możliwości przyjęcia do służby więziennej w charakterze strażnika ochrony. Z moich doświadczeń wynika, że trzeba kogoś znać,umieć załatwić,mieć znajomości..Czy zwykły człowiek nie ma żadnych szans?...

Gość to znaczy ze masz pecha
Nie ma.

Gość jakaja8384
zacznijmy od tego ze za bardzo kobiet tam nie chca. no chyba ze w wiezieniu dla kobiet, ale w polsce sa dwa wiec mozliwosci ograniczone.

Dziś się dowiedziałam,że koleżanka z innego działu idzie tam od lipca,jak funkcjonariuszka.Nie bardzo wierzę, że tak sobie z ulicy weszła..A jak jest z facetami?Też same kłody pod nogi?..

Gość mam znajomych
konkretnie dwóch, którzy pracowali w zakladach karnych jako strażnicy. Pracowali, bo zrezygnowali z tej pracy i znaleźli obecnie zatrudnienie jako wychowawcy w domu dziecka. Z tego, co wiem, to prostu złozyli podanie o prace w Zk i zostali przyjeci bez zadnych znajomosci i takich tam... obydwaj są po studiach (resocjalizacja).

Gość jakaja8384
no facetom nie robia takich problemow bo jest ich potrzeba duzo wiecej. ogolnie nie wpuszcza sie kobiet do wiezien dla mezczyzn o chyba ze do administracji. a facet jezeli chce isc na klawisza wystarczy ze pojdzie do ZK wezmie papiery pozdaje testy i pracuje. Dla kobiet jest duzo ciezej. poza tym to niezbyt wdzieczna praca dla kobiety. Od kilku znajomych ze sluzby wieziennej slyszalam, ze jak na szkoleniach przypadkiem mieli stycznosc z kobietami z kryminalu to mowili ze sa 100 razy gorsze niz faceci

No mnie administracja by interesowała właśnie..Może spróbuję za jakiś czas. Swoją drogą nasuwa się wątek dyskryminacji kobiet po Waszych wpisach:) Chcemy czy nie,jest ona faktem...

Gość Falski
a co to fajnego praca w pierdlu ?

Gość kandydat
Niestety ale dostac sie do zk bez znajomosci - NIEMOZLIWE przynajmniej w woj.Opolskim. 2 razy startowalem i za kazdym razem dostal sie ktos z polecenia:( nawet dyr za bardzo sie nie kryje, ze sa wywierane na niego naciski i jqak to bywa kto ma szersze plecy ten pracuje.

Gość MONIAA29
Witam Was na forum jak zwykle też mam kilka pytań, mieszkam w województwie śląskim , może jest tu ktoś na forum z tego województwa?? Po pierwsze mam 29 lat czy to mnie już wyklucza z ubiegania się o pracę w SW? bo gdzieś na forum już takie coś przeczytałam i może mi ktoś powiedziec gdzie i jakie papiery mam poskładać. Czy to ma być do jakiegoś zakładu karnego czy aresztu śledczego czy obojętnie. mam wykształcenie policealne -administracja. proszę powiedzcie mi co pokolei robić bo za tydzień kończę pracę i muszę już zaczynać szukać nowej.dzięki za odpowiedzi i porady, pozdrawiam

Gość Marianek_wawa
Nie tak łatwo dostać się na Służbę w więziennictwie. No, ale jest coś w tym, że znajomości tutaj potrafią dużo zdziałać, sam znam kilka takich przypadków. Zawsze warto spróbować. Musisz zaczekać aż ogłoszony zostanie nabór do służby, wysłać swoje podanie z prośbą o przyjęcie na służbę do Zakładu Karnego - tu masz jakieś informacje na ten temat: http://www.listmotywacyjny.net/podanie-o-prace-w-wiezieniu-klawisz,67.html No i nie zapomnij o tym, żeby napisać wszystko to, co trzeba w swoim życiorysie - tu też masz jakieś informacje: http://www.curriculum.pl/straznik-wiezienny.html No i oczywiście musisz śledzić ten biuletyn SW, gdzie masz informacje o tym, że np. poszukują pracowników do konkretnego zakładu: http://www.sw.gov.pl/pl/praca/

Gość gość
Wszyscy uważają, że bez znajomości nie ma szans. To prawda? W każdym razie polecam stronę z testami http://odpowiedzi.com.pl :)

Gość PracujeWiecWiem
Nie potrzeba znajomości tym bardziej studiów (głupota jeżeli ktoś o wykształceniu pisze ) wystarczy mieć ukończone wykształcenie podstawowe ,zaświadczenie o niekaralności ,nie być szkieletem i mieć silną psychikę ) składamy papiery jest rekrutacja i zależy reszta od szczęścia.