Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huguhbbnb

4 lata i nie mówi

Polecane posty

Gość huguhbbnb

synek mojej kuzynki ma 4 latka i nie mówi, tzn. mówi w sobie zrozumiałym języku. np.mówi pie zamiast pies, pia zamiast piach i kałama na kałużę i babi na babcię. Obawiam się że powinien mówić więcej ale moja kuzynka uważa że wszysto jest ok bo przecież każde dziecko prędzej czy później ale zacznie mówić. Jeszcze nie mam bobaska i proszę o poradę doświadczone mamy

Gość lollllolindda
Na bilansie 4 latka powinna dostać skierowanie do logopedy. Nie poszła?

Gość KOLCZYK11
MÓJ SYN DOPIERO ZACZĄŁ MÓWIĆ JAK SKONCZYŁ 3 LATA I PEDIATRA TWIERDZIŁ ZE KAZDE DZIECKO SIE INACZEJ ROZWIJA JEDNI PRĘDZEJ DRUDZY WOLNIEJ ,JAK SIĘ ROZKRĘCI NA DOBRE TO BUŻKA SIE NIE BĘDZIE ZAMYKAŁA)))))

Gość ike1976
Dzieci mówia w róznym wieku ale rzeczywiscie 4 lata to juz powinien cos więcej Powiem tak Moj syn mówił całymi zdaniami i na pamiec znał wierszyki jak miał 2 lata Córka podobnie A synek mojego brata ma 3.5 roku i mówi tyllko pojedyncze wyrazy i to od niedawna Z kolei synek kolezanki nie mówił długo a w 4 roku zaczał tak gadac ze kolezanka teskniła za cisza a córka tej samej kolezanki mowi od 2 roku zycia Ja bym poszła do logopedy zeby oceniła czy nie ma wady zgryzu albo zbyt krótkiego wiązadełka przy języku Widac kazde dziecko ma swój czas na to :)