Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robaczekk

Co sądzicie o studiach slawistycznych?

Polecane posty

Gość Robaczekk
Dzięki kochani za cenne info ;) Aha, jestem Kobietką :p A czy na zaprzysięzenie jest jakiś kurs i po nim egzamin i czy podlega on opłatom? Przepraszam efu, że tak męczę ...

Gość no to tak...
konczę własnie slawistykę i przyanm,ze 2 języki mam opanowane bdb z trzech. Plany mam podobne co autorka i chyba kwestia leży w uczelni, a nie w całym ogóle studiów. Ja zdązyłam swietnie opanowac języki i poznać kulturę wschodu - polecam :)

Gość gkgkfgjyfuyj
No jest to możliwe, nie zaprzeczę.

Gość efufefu
Najpierw muszę powiedzieć, że w czasie gdy studiowałem, niemożliwym było, aby zaprzysiężali się podyplomowi, ale kończący filologię owszem. Nie wiem dokładnie jak to teraz w Polsce wygląda. No i za same zajęcia przygotowujące do egzaminu zaprzysiężenia nie płaciłem ale kosztuje egzamin, ile?, hmmm... no teraz to mi trudno powiedzieć, wszakże trochę czasu nie ma mnie w kraju, to i nie bardzo się orientuję. Wiesz, zanim cokolwiek zaczniesz, dowiedz się już dziś o wymagane kryteria i koszta. Na uczelni powinnaś dostać przynajmniej podstawowe info.

Gość efufefu
>> Robaczek, wysiliłem się troszkę :D i znalazłem ci link, gdzie ludzie dzielą się doświadczeniami, jak to zaprzysiężyć sią, większość z nich jest po językach wschodnich. Może coś ci to pomoże :) Popatrz :) Powodzenia!

Gość Robaczekk
Dzięki efuefu :D

Gość efufefu
Robaczek, widzę że ten link coś zmodyfikowany na kafeterii, weź skopiuj go do przeglądarki i tam pod koniec jest średnik, to zlikwiduj odstęp po prostu, bo w poście zrobił się odstęp i link będzie nieodpowiedni.

Gość no to tak...
palnuję jeszcze: wymianę studencką na semstr kurs rosyjskiego biznesu rosyzjki podyplomowy zaprzysiężenie - juz mozna po podyplmowce A co tam, jak ja w siebie nie zainwestuje to nikt inny też nie!

Gość efufefu
Dokładnie zlikwiduj odstęp pomiędzy 0 i ;

Gość efufefu
>> Robaczekk, eee nie dziękuj, może kiedyś browca wypijemy i będzie cool :D świat jest wbrew pozorom mały, bo w niemcach(hehe :D) było mi dane spotkać człowieka, którego kiedyś poznałem we Włoszech. Ciebie nie rozpoznam, bo cię nie widziałem ale co tam, zapamiętaj swój nick, a ja sobie zrobie kilka koszulek na lato z napisem Robaczekk, jak zobaczysz latem gdzieś w świecie takiego jełopa w koszulce z takowym napisem, to na stówę będę ja :D :D :D A jakoś upodobał mi się twój nick :D

Gość robaczekk
efuefu ... uwielbiam ludzi z dystansem do siebie :D

Gość robaczekk
efuefu... połechtam Twe ego (niech strace) jełopy nie są tłumaczami przysięgłymi :P

Gość efufefu
>>Robaczekk>> oj, dużo jest tłumaczy jełopów, może nie w Polsce ale są :D między innymi ja, jestem we własnej osobie :D

Gość Robaczekk
... Nie opowiadaj głupot, wiem ile skupienia i grzebania w papierkach wymaga praca tłumacza, aha i podzielnośc uwagi - w cenie ;)

Gość ja studiuje
filologie rosyjska. z tego co sie zorientowalam juz teraz w ofertach, to tylko z tym kierunkiem, to moge pracowac w jakis firmach, ale jakos sprzataczka co najwyzej:D nie ma ofert dla filologow, dlatego tez jestem zmuszona zaczac drugi typu logistyke, czy administacje. a swoj kierunek kocham, uwielbiam. pozdrawiam.

Gość ja studiuje
a tak z ciekawosci, to duzo zarabia tlumacz przysgiegly?, bo slyszalma wiele wersji. ja w sumie na przysieglego, to nawet sie bede startowac- na pewno nie opanuje przez studia tak dobrze jezyka,a nie wiem, czy wyjazd na stale kidykolwiek bedzie mozliwy, czy bede chciala?nie wiem.

Gość efufefu
Robaczek, podzielność uwagi mam dobrą, to fakt :D ale nie zmienia to faktu, że często bywam jełopem :D

Gość Robaczekk
efuefu Jeśli masz piękne maślane oczy to myślę, ze to jełopowanie uchodzi Ci na sucho :P

Gość Krzysztof .Antal
Widzę, że na państwa forum zawitał temat pracy po slawistyce. Jeżeli mogę dorzucić trzy grosze od siebie to właśnie szukam pracowników do międzynarodowej firmy otwierającej biuro w czeskiej Pradze i jeżeli ktoś z państwa lub państwa znajomych posługuje się biegle językiem czeskim i komunikatywnie(faktycznie może porozmawiać nawet z błędami) angielskim a jest zainteresowany pracą w HR i może się przeprowadzić to proszę o kontakt. KSolnica@antal.com